“Veel te danken aan mama”: zusjes Kimberly en Joyce Terryn openen snoepwinkel Sweetz in Marktstraat

Vrijdag 15 maart zwaaien Kimberly (36) en Joyce Terryn (35) de deuren open van hun nieuwe zaak in de Marktstraat 13. In Sweetz verkopen ze allerlei snoepgoed. De zusjes zijn ook echte familiemensen. “We werken al altijd samen en nu dus opnieuw. En dit alles lukt ook dankzij onze mama die klaarstaat voor ons en ons gezin.”

Kimberly en Joyce Terryn werken al quasi hun hele professionele leven samen. “Ik heb wat op haar gewacht”, knipoogt Kimberly. “Joyce is een jaartje jonger. We hebben allebei nog op enkele plaatsen eerste werkervaring opgedaan, maar 14 jaar geleden zijn we dat gestart met Tinkerbel.”

Tinkerbel was de kinderopvang die de zusjes tot voor kort runden bij Kimberly thuis in de Ter Wallenstraat. “We hebben dat met veel liefde en passie gedaan. Maar op de duur draaide het niet meer rond de kinderen, waarvoor we het wilden doen. Het was allemaal papierwerk geworden. We horen van vroegere collega’s dat ook zij overwegen om te stoppen, het wordt je niet makkelijk gemaakt.”

Veel hulp gekregen

De zussen namen een hele korte sabbatperiode, Kimberly onderging ook een operatie, maar al snel kwam een nieuw gezamenlijk project op hun pad. “Een snoepwinkel, dat is iets wat hier op deze locatie er nog bij kon, vonden wij. Een winkel opstarten, het is niet zomaar je deuren open doen. Er komt heel wat bij kijken. Het was vooral ook een zoektocht naar de juiste leveranciers.”

Ook het pand, waar voorheen optiekzaak Pearl was gevestigd, moest nog in een passend kleedje gestopt worden. Ondertussen zie je van buiten al het roze, het snoepkleur bij uitstek. “Maar ook binnenin werd er geschilderd, er kwam een nieuwe vloer, we vonden iemand die tussen zijn ander werk door de elektriciteit voor ons kon doen… We voelen ons gesteund, ook door eigenaar Bart Simoens van Bodegon die ons met raad en daad bijstaat. Ook onze ventjes deden hun duit in het zakje en als je iemand moet bedanken, dan zeker ons mama eens. Ze staat zelf liever niet in de schijnwerpers, maar verdient dat zeker. Ze is er altijd al geweest voor ons en nu helpt ze ook overal waar ze kan. Ze neemt soms een dag vakantie om op de kinderen te passen of hen ergens heen te voeren.”

Al om 7.30 uur open

Kimberly en Joyce hebben nog een oudere zus Kim (40), ze zijn de drie dochters van Peter Terryn en Caty Verhaeghe. Kimberly is samen met Dries Bouckhout, ze is de mama van Chanel (13), Guillaume (10) en de kleine Bridget (19 maanden). Joyce is de partner van Kenny De kind, ze is de mama van Ayden (9) en plusmama van Jordy (8) en Elly (6). “Mijn zoon doet nu ook aan topturnen, je kan begrijpen dat we het allebei vaak nogal druk hebben om iedereen op de plek van zijn hobby’s te krijgen”, zegt Joyce.

Maar donderdag gaat hun zaak dus open voor genodigden, op vrijdag 15 maart vanaf 7.30 uur voor het grote publiek. “Qua openingsuren zullen we allicht nog aanpassingen doen na de eerste weken. We houden het voorlopig op één sluitingsdag, de zondag, waarop je wel bestellingen zult kunnen afhalen. Ook op maandag gaan we open, dat was initieel niet de bedoeling. We zullen vroeg beginnen en zullen dan wel evalueren of dat de moeite is, maar we mikken daarbij uiteraard op de schoolgaande jeugd die voor schooltijd nog wat snoepvoorraad wil inslaan. Op 7.30 uur gaan we dus open, sluiten gebeurt om 18 uur.”

“We mikken op de jeugd, maar natuurlijk zijn ook de oudere snoepers welkom”

De locatie vinden beide zusjes top. “De collega-handelaars zijn blij dat er hier een nieuwe zaak komt. Voor de deur zijn er twee kortparkeerplaatsen waar je een half uur gratis kan staan, er is hier de parkeerhaven dichtbij waar je een kwartiertje mag staan. En we ervaren dat het hier met Batopin schuin voor de deur hier een drukte vanjewelste is. Hopelijk komen er daar ook wat oudere snoepers van binnen, maar we mikken in eerste instantie op de jeugd natuurlijk.”

Het aanbod aan schepsnoep (180 soorten) en allerlei ander lekkers is enorm uitgebreid. “Stap hier gerust eens binnen om een kijkje te nemen. We krijgen ook tips van onze neven en nichtjes, zij weten wat populair is onder de jongeren. En we zullen ook actief zijn op TikTok.”

“Ook gekoelde dranken kun je hier krijgen, maar ook speciale Fanta’s uit Japan en smaken van Monster die je elders in Izegem niet kunt kopen. We voorzien zelfs waterkokers om noedels klaar te maken… Je kan het zo divers niet bedenken. Onze dessertplankjes en snoeptaarten zullen we ook presenteren in ons openingsweekend. Stap dus gerust eens binnen!”

The post “Veel te danken aan mama”: zusjes Kimberly en Joyce Terryn openen snoepwinkel Sweetz in Marktstraat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Patrick Moenaert overleden: “Burgemeester van Brugge zijn was de mooiste job ter wereld”

Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert (75) is woensdagavond omstreeks 21 uur overleden. Tien jaar streed hij met veel positivisme en humor tegen kanker. Moenaert was achttien jaar lang – van begin 1985 tot eind 2012 – burgemeester: “Burgemeester van Brugge zijn is de mooiste job ter wereld.”
The post Patrick Moenaert overleden: “Burgemeester van Brugge zijn was de mooiste job

Lees meer »

Hoogdagen van Nicole Kidman gehuld in stil verdriet: “Haar perfecte plaatje zal nooit compleet zijn”

Het zijn hoogdagen voor Nicole Kidman. De Australische actrice mocht de prestigieuze American Film Institute (AFI) Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen, in het bijzijn van haar twee dochters en haar echtgenoot, Keith Urban. Maar toch is dat mooie plaatje voor Nicole nooit compleet. Dat heeft alles te maken met een groot gemis: haar oudste twee kinderen hebben onder dwang

Lees meer »

“Mijn leven zal misschien nooit meer zijn zoals vroeger”: de lijdensweg van Tom Devriendt, wielrenner met de ziekte van Crohn

Tom Devriendt (32) kampt al anderhalf jaar met gezondheidsproblemen waarvan de oorzaak lange tijd onder de radar bleef. Tot begin dit jaar bleek dat Devriendt de ziekte van Crohn heeft. Nu vertelt hij openhartig over vijftien toiletbezoeken per nacht, extreme vermoeidheid en de hoop om weer te kunnen koersen. “Mijn carrière is maar een detail in dit verhaal.”
The

Lees meer »

KIJK. “Ik wil hier niet meer wonen!”: Erol (9) doodsbang nadat kogels door raam vliegen terwijl hij in de zetel zit

In Fort Worth, in de Amerikaanse staat Texas, tonen camerabeelden hoe Erol op de zetel gaat zitten en enkele seconden later kogels door de kamer vliegen. Erol duikt weg achter een kussen en brengt zich zo snel mogelijk in veiligheid. Op bewakingsbeelden van buiten is te zien hoe er vanuit een rode auto wordt geschoten. Zes jongeren die buiten het

Lees meer »

Infrabel installeert AI-camera’s bij zeventig overwegen: “We nemen onze verantwoordelijkheid om veiligheid en stiptheid te verbeteren”

Spoornetbeheerder Infrabel gaat artificiële intelligentie (AI) gebruiken om de veiligheid aan overwegen te verbeteren. Zeventig overwegen worden tegen eind dit jaar uitgerust met AI-camera’s die stilstaande personen of voertuigen kunnen detecteren. Het is een van de maatregelen uit een nationaal actieplan dat Infrabel, samen met minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo), vandaag voorstelde.

Lees meer »

Regisseur Bart (68) overmand door emoties wanneer ‘zijn’ Kattenstoet hem verrast met speciale wagen: “Dit eerbetoon gaat diep”

Bart is de oom van Maaike Cafmeyer, maar werd in regio Ieper vooral bekend als regisseur van de Kattenstoet. Op het einde van zijn negende en laatste stoet werd hij verrast door een nieuwe wagen.
The post Regisseur Bart (68) overmand door emoties wanneer ‘zijn’ Kattenstoet hem verrast met speciale wagen: “Dit eerbetoon gaat diep” appeared first on KW.be.

Lees meer »