Influencer Luna Dupont (16) debuteert als zangeres: “Ik leg mijn allerdiepste gevoelens bloot”

Met I’m lost… heeft Luna Dupont (16) haar eerste song uit. De jongedame is vooral bekend als influencer met tienduizenden volgers die ondertussen ook gretig haar song oppikken. “Zingen is voor mij een manier om mijn emoties te tonen. Ik doe het dan ook dagelijks.”

“Luna lijkt wel 100.000 talenten te bezitten” – mama Evelyn

Luna Dupont heeft op Instagram 60.000 volgers, op TikTok zijn dat er maar liefst 230.000, vooral uit de Benelux. Dat laatste sociale platform zit haar ook als gegoten. Dansen is haar op het lijf geschreven, jarenlang maakte ze furore in die sport en haalde ze ook heel wat internationale prijzen binnen.

Echt teamwork

Maar ook het zingen zit echt in haar. “Ik zing eigenlijk de hele dag door. Sommige mensen kunnen hun emoties kwijt door naar muziek te luisteren, ik kan dat door zelf te zingen. Net zoals veel jongeren ging ik ook al eens door een moeilijkere periode, dat heb ik nu van mij af kunnen schrijven in een mooie ballade.” Daarvoor werkte Luna samen met Toon Bosschaert en Geerwin Vandekerckhove, die samen met Crocomingo ‘hits on demand’ leveren. “Zij zorgden voor de muziek en de productie en hielpen me ook wat op weg met de tekst. Daar zit een groot stuk Nederlands in, maar ik stond er ook op om deels in het Engels te zingen. Dat voelt voor mij natuurlijker aan. En ik heb mijn allerdiepste gevoelens in dit lied gelegd. Maar de song is echt teamwork, waarvoor ik Geert en Toon ook dankbaar ben natuurlijk.”

(foto Frank) © Frank Meurisse Frank Meurisse

Dat Luna een mooie stem bezit, dat hadden Geerwin en Toon onder meer bekend van ‘Waar is Ken?’ al eerder opgemerkt. Toen ze 14 was, lieten ze haar al enkele liedjes zingen. “Maar ik wilde wat wachten voor een eigen zangcarrière, nu ben ik 16 jaar en voel ik me er klaar voor. Mijn activiteiten als influencer nemen natuurlijk ook wat tijd in beslag. In mijn posts wil ik vooral positiviteit uitstralen. Uiteraard krijg je soms wat bagger over je heen, maar dat tracht ik te negeren.” Luna werpt zich op als een stijlicoon, deelt ook tips over make-up en verzorging, fashion en beauty. “Ik wil mijn volgers ook graag helpen.”

Mama Evelyn Guillemijn is trots op haar dochter die aan de sportschool in Torhout school loopt. “Ze lijkt wel 100.000 talenten te bezitten. Ik vond uiteraard dat ze mooi kon zingen, maar als haar ma ben ik natuurlijk niet onbevooroordeeld. Maar als je dan andere mensen dat ook hoort zeggen, zeker kenners als Toon en Geerwin…”

Perfectionistisch

De debuutsingle van Luna kwam alvast goed binnen. “Op Spotify zaten we nu al aan zowat 15.000 streams, dat is toch niet slecht. Ik ben immers geen bekende zangeres. De reacties zijn ook positief, heel wat mensen herkennen zich in het gevoel van de song.”

Meedoen aan The Voice of een ander zangprogramma, daar houdt Luna de boot nog wat af. “Ik ben wel vrij perfectionistisch ingesteld, maar zanglessen heb ik bijvoorbeeld nog nooit gevolgd. Ik laat het nu allemaal wat op me afkomen. Naar de zomer toe mikken we misschien op een tweede song.”

Luna laat zich ook begeleiden door MASTR. “Zij doen mijn management, via die weg krijg ik behoorlijk wat opdrachten.” Met mama Evelyn woont ze nu erg landelijk in Emelgem. “In een prachtige groene omgeving, die kan ik dan ook gebruiken in mijn filmpjes.”

The post Influencer Luna Dupont (16) debuteert als zangeres: “Ik leg mijn allerdiepste gevoelens bloot” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Op eigen benen en toch niet alleen: cohousing kan voor veel senioren dé oplossing zijn, maar wetgeving loopt achter

In de provincie Antwerpen woont ruim een op de vier 65-plussers alleen, ongeveer 110.000 mensen. Dikwijls in veel te grote huizen, en met een krimpend sociaal netwerk. Senioren stellen de stap naar een woonzorgcentrum steeds langer uit. Cohousing voor senioren, in onze buurlanden al meer in zwang, krijgt met voorzichtige stapjes ook in Vlaanderen voet aan de grond. De grootste

Lees meer »

Studente wil zelfgemaakte vulkaan laten uitbarsten, maar chemische reactie is heviger dan verwacht

Een chemieproject van een studente uit het Amerikaanse Denver kwam vorige week niet goed ten einde. Het meisje wilde een zelfgemaakte vulkaan laten uitbarsten in het bijzijn van haar klasgenoten, maar de chemische reactie was heviger dan verwacht. De ‘lava’ spoot uit de vulkaankrater en kwam in haar gezicht terecht. Gelukkig wisten haar medestudenten wat ze moesten doen. “Was je

Lees meer »

Kale eikenbomen in Bree, maar dat is niet het werk van processierupsen

In Bree zijn heel wat eikenbomen sterk aangevreten, maar dat komt niet door de gevreesde eikenprocessierups. Het is het werk van de rupsen van de wintervlinder. Omdat die rupsen geen hinder veroorzaken, gaat de stad de bomen niet behandelen. In heel Limburg zijn er dit jaar nauwelijks processierupsen. Het Provinciaal Natuurcentrum en de gemeentebesturen hebben daarom beslist om niet preventief

Lees meer »

Stichting Marguerite Yourcenar herrijst met Franse partners: “Streven naar natuurgebied dat grensoverschrijdend is”

De Stichting Marguerite Yourcenar krabbelt recht na de plotse dood van bezieler Piet Hardeman, vorig jaar. Onder impuls van twee nieuwe voorzitters en enkele nieuwe bestuursleden organiseerde ze in samenwerking met Franse partners onlangs een eerste activiteit sinds het overlijden.
The post Stichting Marguerite Yourcenar herrijst met Franse partners: “Streven naar natuurgebied dat grensoverschrijdend is” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is ‘De Vlieg’ (30) ontvoerd of bevrijd? Speurders zetten alles op alles om de “vijanden van de staat” te vatten

“We zullen ze vinden”, zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin vastberaden, na de filmische aanval op een gevangenistransport in Normandië. De Franse speurders staan voor een enorme uitdaging: hoe vinden ze ‘De Vlieg’, die samen met zijn commando in rook lijkt opgegaan? En was de aanval een geplande bevrijding of toch een brutale ontvoering? “Misschien willen ze

Lees meer »

Wat voor weer voorspellen langetermijnsmodellen voor zomer 2024: warm of koud, droog of nat?

De meteorologische lente komt stilaan ten einde. Tijdens deze regenachtige dagen kijken velen onder ons al halsreikend uit naar een zonnige zomer. Maar wat hebben de weergoden voor ons in petto tijdens de maanden juni, juli en augustus? Veel zon en hoge temperaturen? Of nog meer wolken en regen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters dook in de langetermijnvoorspellingen van verschillende weermodellen

Lees meer »

Overheid in Peru beschouwt transgender personen voortaan als “geestesziek”

In Peru is een presidentieel decreet ondertekend waarin transgender personen als ‘geestesziek’ worden beschouwd. Met het decreet wil de overheid deze mensen de juiste medische hulp garanderen. Transgender personen in het Latijns-Amerikaanse land hebben immers geen toegang tot de gezondheidszorg, omdat ze problemen hebben met hun identiteitsdocumenten. Tegenstanders vrezen dat het decreet de tijd terugdraait.

Lees meer »

Atleten van Groep Ubuntu zetten mooie prestaties neer op Special Olympics

Tijdens het hemelvaartweekend vonden de Special Olympics plaats in La Louvière. 3.000 atleten met een verstandelijke beperking gaven er het beste van zichzelf. De sociale inclusieve netwerkonderneming Groep Ubuntu, met onder andere een vestiging in Avelgem, vaardigde zeventien atleten af onder leiding van coaches Lisa Demeyere en Jolien Vanoverbeke.
The post Atleten van Groep Ubuntu zetten mooie prestaties neer

Lees meer »

Karim Stockx stopt definitief als voetballer bij VKSO Zerkegem (3B)

De jongens van coach Lorenzo Frickelo speelden in de slotpartij van de reguliere competitie 1-1 gelijk in Veldegem. Karim Stockx mocht het laatste halfuur opdraven en bewees nog steeds over flink wat techniek te beschikken.
The post Karim Stockx stopt definitief als voetballer bij VKSO Zerkegem (3B) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse premier Sunak biedt excuses aan voor schandaal rond besmet bloed dat aan duizenden patiënten het leven kostte

De Britse premier Rishi Sunak heeft zijn excuses aangeboden voor een bloedschandaal in het Verenigd Koninkrijk. Tussen 1970 en 1991 hebben meer dan 30.000 patiënten bloed ontvangen dat besmet was met hiv en hepatitis. Ongeveer 3.000 mensen zijn aan de gevolgen daarvan om het leven gekomen. Dat blijkt uit een grootschalig Brits onderzoek. Het vernietigende rapport wijst met de vinger

Lees meer »

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan NSC-leider Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »