Britse premier Sunak biedt excuses aan voor schandaal rond besmet bloed dat aan duizenden patiënten het leven kostte

De Britse premier Rishi Sunak heeft zijn excuses aangeboden voor een bloedschandaal in het Verenigd Koninkrijk. Tussen 1970 en 1991 hebben meer dan 30.000 patiënten bloed ontvangen dat besmet was met hiv en hepatitis. Ongeveer 3.000 mensen zijn aan de gevolgen daarvan om het leven gekomen. Dat blijkt uit een grootschalig Brits onderzoek. Het vernietigende rapport wijst met de vinger naar dokters, de overheid en het Nationale Gezondheidssysteem (NHS), die de praktijk jarenlang oogluikend toelieten. 

Meer krantenkoppen in België

Sint-Laurentiuskerk wordt OC Kemlis

De verbouwingswerken aan de Sint-Laurentiuskerk in Kemmel tot ontmoetingscentrum verlopen vlot, de planning om in het weekend van 27 september tot 29 september te openen wordt zo gehaald. Ondertussen wordt OC Kemlis de nieuwe naam voor het ontmoetingscentrum.
The post Sint-Laurentiuskerk wordt OC Kemlis appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik vreesde dat ik al na vier maanden zou worden afgevoerd”: Luc Appermont over zijn omstreden start én de duizendste ‘Zoete inval’

Een feestelijke aflevering opgenomen in ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden uit pure onvrede zelf, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Maar het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

Met Melissa Depraetere bij haar ouders, tussen de regeringsonderhandelingen door: “Mocht ze minister worden? Dat zou véél stress betekenen voor ons”

Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere verwijst er zélf graag naar: ze komt zelf uit een eenvoudig arbeidersgezin en weet daardoor van welk beleid de modale Vlaming beter wordt. Haar ouders Ann en Patrick zagen haar uitgroeien tot leading lady bij de socialisten én hoe ze haar partij met succes door een crisistijd loodste. En straks is ze misschien zelfs minister? “Goh, vorig

Lees meer »

LIVE. Modderstroom en ondergelopen huizen door felle regen – In Lint viel maar liefst 45 liter water in 2 uur

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen is er al veel regen gevallen. “Lokaal kan er tot 50 millimeter vallen”, aldus onze weerman David Dehenauw aan HLN. In Vlaanderen geldt code geel voor de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Hier en daar wordt er wateroverlast gesignaleerd. Volg al het nieuws over de regen in ons liveblog.

Lees meer »

Thuisbatterijen vallen uit de gratie

12:51 De belangstelling voor thuisbatterijen keldert, blijkt uit cijfers van de netwerkbeheerder Fluvius. Ze zijn te duur om de investering bij de huidige elektriciteitsprijzen terug te verdienen en bovendi…

Lees meer »

Een bloemetje voor Ria die de klok rond voor haar Bertrand zorgde

“Als er iemand een bloemetje verdient, dan is het mijn moeder Ria Hautekier wel”, mailt Davy Van Stekelenburg naar onze redactie. “Ondanks haar longziekte COPD stond ze jarenlang dag en nacht paraat voor mijn vader die zwaar ziek was.”
The post Een bloemetje voor Ria die de klok rond voor haar Bertrand zorgde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werken GOG Blekerijbeek van start

De provincie maakte, in samenwerking met de gemeente, een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op voor een gecontroleerd overstromingsgebied (GOG) op de Blekerijbeek. Met de aanleg van dit overstromingsgebied wordt het risico op wateroverlast bij hevige regenval in het centrum van Ichtegem beperkt, met een focus op duurzaamheid en behoud van het landschap.
The post Werken GOG Blekerijbeek van start

Lees meer »