Rouwkapelletje krijgt ongewenst bezoek: onbekenden aan de haal met… urnes van hondjes

Recent gebouwd voor een overleden vriend, groeide het kapelletje van het Wilgenhof in Sente uit tot een plek van troost. Echter, dit jaar komt er ook ongewenst bezoek over de vloer. Onlangs werden onder meer twee urnes van overleden hondjes gestolen. De eigenaars doen nu een oproep om de spulletjes met enorme emotionele waarde terug te vinden.

Toen in 2015 een goeie vriend de strijd tegen kanker verloor, besloot Ronny Holvoet een kapelletje te bouwen aan zijn woning in de Groenestraat in Sente, het gehucht op de grens van Heule, Lendelede en Kuurne. Een verwerkingsproces uit steen en cement dat na nog geen tien jaar uitgroeide tot een baken van troost.

Wie een dierbare verloor, kan er terecht. Om een foto of aandenken te stallen, een kaarsje te branden of even tot verpozing te komen. “Het hangt intussen vol met foto’s en aandenkens”, vertelt dochter Sandy Holvoet. “Het kapelletje wordt ook al aangedaan op wandel- en fietstochten. Het is echt een plekje waar heel veel mensen even op bezoek komen.”

Diefstal

Maar blijkbaar komen ook mensen met minder goede bedoelingen langs. Een tijdje geleden ging iemand aan de haal met verschillende spulletjes. “Onder meer een metalen hartenkransje van iemand die hier wekelijks op bezoek komt”, weet Sandy.

Zelf werd ze ook slachtoffer van de dief. “De persoon stal ook de urnes van onze overleden chihuahua’s Punch, die 17 werd, en Poucka, die stierf aan 14 jaar”, klinkt het. “Voor ons is dat een tastbare herinnering aan onze hondjes die nu weg is. Natuurlijk zouden we dat graag terug hebben.”

Oproep

Nu is er van de dader nog geen spoor. “Door een oproep te lanceren hopen we dat de dader het leest en ook wroeging krijgt. De buit heeft eigenlijk geen financiële waarde, maar emotioneel is het wel heel veel waard.”

Het is niet de eerste keer dat het kapelletje ongewenst bezoek kreeg. Begin januari werd het offerblok gestolen. De politie van de zone Vlas kon toen de dader vatten. De man had toen ook ingebroken in de kerk in Lendelede en bleek de buit uit de kapel in zijn bezit te hebben. “We kunnen er moeilijk camera’s hangen, dat zou niet passen bij de serene sfeer die er zou moeten heersen”, besluit Sandy.

Wie een tip heeft, kan iets laten weten via de Facebookpagina kapel ‘t Wilgenhof of [email protected].

The post Rouwkapelletje krijgt ongewenst bezoek: onbekenden aan de haal met… urnes van hondjes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Taylor Swift zet zelf eigen muziek weer op TikTok

Taylor Swift heeft haar muziek weer op video-app TikTok geplaatst, dat meldt de Britse zakenkrant ‘Financial Times’. Een selectie van haar nummers is weer te gebruiken. Begin februari haalde muzieklabel Universal Music Group de muziek van Swift en andere artiesten van TikTok na mislukte onderhandelingen over een licentieovereenkomst.

Lees meer »

Europees Parlement keurt migratiepact goed

Het Europees Parlement heeft het migratiepact goedgekeurd. Het pakket van tien wetten versterkt de controle op de aankomst van migranten in de EU en voorziet in een solidariteitssysteem tussen de lidstaten voor de opvang. De lidstaten moeten nu nog formeel hun fiat geven.

Lees meer »

KIJK. Iraanse vrouwen gaan viraal met dansvideo, maar riskeren nu vervolging wegens “illegale activiteit”

Een groep Iraanse studentes wordt mogelijk vervolgd voor een dansvideo die ze hebben gemaakt. Het gaat om elf vrouwelijke studenten van de Al-Zahra Universiteit in het zuidwesten van Iran. Ze maakten de videoclip ter ere van hun afstuderen. Maar de universiteit waaraan ze studeren noemt de video een ‘illegale activiteit’ en wil juridische stappen ondernemen.

Lees meer »

Compact Disk Dummies palmen Gent in met release party van hun nieuwe plaat: “Eind dit jaar gaan we op tour door België”

De Compact Disk Dummies stelden donderdagavond 11 april hun nieuwe album officieel voor in Gent. De broers Lennert en Janus Coorevits uit Desselgem, een deelgemeente van Waregem palmden het Pillows Hotel in met een stijlvolle release party. Je kon er als eerste hun nieuwe album horen, bladeren door hun notitieboekjes én zelfs genieten van enkele nummers die ze exclusief live

Lees meer »

Delegatie ouderen protesteert bij hoofdkwartier tegen “verschrikkelijke” uitspraken van CM-topman Luc Van Gorp: “De dood heeft geen duwtje nodig”

Een veertigtal mensen, onder wie verschillende 80-plussers, heeft vrijdag geprotesteerd voor het CM-hoofdkwartier in Brussel. Op initiatief van de christelijke beweging Sant’Egidio uitten ze hun verontwaardiging en bezorgdheid over recente uitspraken van CM-voorzitter Luc Van Gorp. “Duw ouderen niet naar de uitgang”, luidt het.

Lees meer »

Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen familievoorstelling over Mowgli

De Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen op 21 april de familievoorstelling Mowgli van de Wolvenhorde. Een uniek verhaal dat gebaseerd is op het alombekende The Jungle Book. Ze gooien het daarmee over een wat luchtige boeg en willen vooral kinderen en families aanspreken.
The post Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen familievoorstelling over Mowgli appeared first on KW.be.

Lees meer »