Rouwkapelletje krijgt ongewenst bezoek: onbekenden aan de haal met… urnes van hondjes

Recent gebouwd voor een overleden vriend, groeide het kapelletje van het Wilgenhof in Sente uit tot een plek van troost. Echter, dit jaar komt er ook ongewenst bezoek over de vloer. Onlangs werden onder meer twee urnes van overleden hondjes gestolen. De eigenaars doen nu een oproep om de spulletjes met enorme emotionele waarde terug te vinden.

Toen in 2015 een goeie vriend de strijd tegen kanker verloor, besloot Ronny Holvoet een kapelletje te bouwen aan zijn woning in de Groenestraat in Sente, het gehucht op de grens van Heule, Lendelede en Kuurne. Een verwerkingsproces uit steen en cement dat na nog geen tien jaar uitgroeide tot een baken van troost.

Wie een dierbare verloor, kan er terecht. Om een foto of aandenken te stallen, een kaarsje te branden of even tot verpozing te komen. “Het hangt intussen vol met foto’s en aandenkens”, vertelt dochter Sandy Holvoet. “Het kapelletje wordt ook al aangedaan op wandel- en fietstochten. Het is echt een plekje waar heel veel mensen even op bezoek komen.”

Diefstal

Maar blijkbaar komen ook mensen met minder goede bedoelingen langs. Een tijdje geleden ging iemand aan de haal met verschillende spulletjes. “Onder meer een metalen hartenkransje van iemand die hier wekelijks op bezoek komt”, weet Sandy.

Zelf werd ze ook slachtoffer van de dief. “De persoon stal ook de urnes van onze overleden chihuahua’s Punch, die 17 werd, en Poucka, die stierf aan 14 jaar”, klinkt het. “Voor ons is dat een tastbare herinnering aan onze hondjes die nu weg is. Natuurlijk zouden we dat graag terug hebben.”

Oproep

Nu is er van de dader nog geen spoor. “Door een oproep te lanceren hopen we dat de dader het leest en ook wroeging krijgt. De buit heeft eigenlijk geen financiële waarde, maar emotioneel is het wel heel veel waard.”

Het is niet de eerste keer dat het kapelletje ongewenst bezoek kreeg. Begin januari werd het offerblok gestolen. De politie van de zone Vlas kon toen de dader vatten. De man had toen ook ingebroken in de kerk in Lendelede en bleek de buit uit de kapel in zijn bezit te hebben. “We kunnen er moeilijk camera’s hangen, dat zou niet passen bij de serene sfeer die er zou moeten heersen”, besluit Sandy.

Wie een tip heeft, kan iets laten weten via de Facebookpagina kapel ‘t Wilgenhof of [email protected].

The post Rouwkapelletje krijgt ongewenst bezoek: onbekenden aan de haal met… urnes van hondjes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. 800.000 reizigers getroffen door “grootschalige aanval” met opzettelijke brandstichtingen op TGV-net

De Franse spoormaatschappij SNCF is slachtoffer geworden van “een grootschalige aanval” om het netwerk plat te leggen. De dienstverlening van de TGV-hogesnelheidstreinen is dan ook volledig verstoord. En dat uitgerekend op het moment dat in Parijs de Olympische Spelen van start gaan. Zo’n 800.000 reizigers zouden getroffen zijn. Volg alle ontwikkelingen via onze liveblog.

Lees meer »

KIJK. Evenepoel probeert Vingegaard te lossen en de originele verjaardagswens van Van Aert voor zoontje Jerome: de hoogtepunten van rit 20

Gegokt en verloren. Remco Evenepoel probeerde op de Col de la Couillole Jonas Vingegaard er meermaals af te rijden, maar botste vervolgens op een stevige counter. Tadej Pogacar zette zijn nakende Tourwinst uiteindelijk nog maar eens in de verf door zijn vijfde (!) ritzege te pakken. Eerder in de etappe was er ook een mooi moment met Wout van Aert,

Lees meer »

Twee weekends hinder op E313 door werken aan brug in Ranst

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt voor ernstige hinder op de E313 in Ranst tijdens de weekends van 9 tot 12 augustus en van 30 augustus tot 2 september. Er wordt dan gewerkt aan de bouw van de nieuwe brug van de Vaartstraat die over de snelweg komt. Het verkeer zal er van vrijdagavond tot maandagochtend in beide richtingen

Lees meer »

KIJK. Nieuwe beelden tonen chaos op dak na aanslag op Trump

Nieuwe vrijgegeven beelden tonen een chaotische nasleep van de aanslag op Trump, terwijl verschillende mensen van de veiligheidsdienst op het dak staan. Naast hen ligt Thomas Crooks, de 20-jarige schutter die werd doodgeschoten door de Secret Service. De veiligheidsdiensten proberen zo snel mogelijk te weten te komen wat er precies is gebeurd, maar het wordt alsmaar duidelijker dat de communicatie

Lees meer »

President Biden in eerste toespraak nadat hij uit race stapte: “Persoonlijke ambitie kan redden van onze democratie niet in de weg staan”

President Joe Biden heeft de Amerikanen woensdagavond lokale tijd in een toespraak vanuit het Oval Office verteld dat het tijd is om “de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie”. De toespraak volgde op zijn aankondiging afgelopen zondag dat hij zich op 5 november niet opnieuw verkiesbaar stelt, maar zijn vicepresident Kamala Harris naar voren schuift als Democratisch presidentskandidaat.

Lees meer »