Kapelletje op Ieperse vestingen staat weer recht

Het kapelletje op de vestingen, ter hoogte van de Ieperse Sint-Jacobskerk, werd rechtgezet. Het bouwwerkje stond al serieus schuin, maar de stad greep in.

Stadsnar Brian Claeys had een paar maanden geleden nog opgemerkt. “Tijdens mijn wandelingen op de vestingen kom ik altijd langs een kapelletje ter hoogte van de Sint-Jacobskerk. Ik noem die kapel de ‘scheve toren van Pisa’. Als er daar niets mee gebeurt, vrees ik dat de kapel vroeg of laat tegen de vlakte gaat.”

Dat laatste zal nu niet meer gebeuren, want de stad greep in en plaatste het kapelletje opnieuw recht. In een beweging werden ook de wandelpaden op de binnenvestingen van een nieuwe toplaag voorzien. Maandag werden alles nog nagezien door de aannemer, de dienst Erfgoed en de stadsdiensten.

“Deze morgen heb ik de wandelpaden op de binnenvestingen die een nieuwe toplaag kregen gaan nazien met de aannemer, dienst Erfgoed en onze eigen diensten. En goed bevonden”, zegt schepen Ives Goudeseune (Vooruit). “In een tweede fase worden de hellingen naar de vestingen aangepakt. Mooie samenwerking tussen de verschillende diensten. Zoals je kan zien staat het kapelletje nu mooi recht. Zoals het moet trouwens.” (CM)

The post Kapelletje op Ieperse vestingen staat weer recht is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Steekpartij in Borgerhout: dertiger in levensgevaar, vrouw aangehouden

In Borgerhout is een man eerder deze week in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis na een steekpartij. Die vond plaats in een woning de Kortrijkstraat. Een vrouw werd intussen aangehouden voor poging tot moord. Wouter Bruyns van de Antwerpse politie bevestigt het incident en zegt dat het onderzoek gisteren is doorgegeven aan het parket.

Lees meer »

Studenten krijgen punten cadeau op “moeilijk” toelatingsexamen geneeskunde

Alle studenten die begin juli het toelatingsexamen geneeskunde aflegden, hebben punten extra gekregen. De examencommissie stelde vast dat het examen een “hoge moeilijkheidsgraad” had en besliste daarom iedereen voor beide examenonderdelen dertien extra punten toe te kennen, meldt het Agentschap voor Hoger Onderwijs maandag. Studenten dierengeneeskunde kregen per onderdeel vijf punten extra om het quotum te halen.

Lees meer »

Delfine Persoon bokst uiteindelijk op 27 september in Amerika tegen Alycia Baumgardner

Delfine Persoon uit Gits krijgt nu toch haar wereldtitelkamp tegen de Amerikaanse Alycia Baumgardner. Die zal plaatsgrijpen in het Amerikaanse Fayetteville (North Carolina) op 26 september. Of het enkel om de WBC-titel bij de supervedergewichten gaat of om de wereldtitels bij 5 binden, is nog niet duidelijk.
The post Delfine Persoon bokst uiteindelijk op 27 september in Amerika tegen

Lees meer »

Vermoedelijk inbrekersduo gearresteerd na wilde achtervolging die eindigt in Roeselare, verdachten negeerden zelfs een waarschuwingsschot

De politie van zone Midow raakte zaterdagnacht betrokken bij een wilde achtervolging doorheen Ingelmunster, Ardooie en Roeselare toen een bestelwagen een controle wou ontlopen. De verdachten negeerden zelfs een waarschuwingsschot, maar konden uiteindelijk ingerekend worden.
The post Vermoedelijk inbrekersduo gearresteerd na wilde achtervolging die eindigt in Roeselare, verdachten negeerden zelfs een waarschuwingsschot appeared first on KW.be.

Lees meer »

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »

Vlaamse families herdenken slachtoffers van terreur door zelf Tour-tijdrit te rijden: “Shanti fietst vandaag met ons mee”

De afsluitende tijdrit van de Tour de France wordt zondag een kolfje naar de hand van Remco Evenepoel, maar vrijdag fietsten 75 slachtoffers van terreur diezelfde rit tussen Monaco en Nice om aandacht te vragen voor de problematiek. Sinds 9/11 werden 1 miljoen mensen rechtstreeks slachtoffer van terreur en 10 miljoen onrechtstreeks. Twee Vlaamse families getuigen over wat een aanslag

Lees meer »

Zutendaal geeft 14 percelen in de beekvalleien in beheer van Limburgs Landschap: lappendeken wordt stilaan een groot geheel

Natuurvereniging Limburgs Landschap vzw gaat in de beekvalleien in Zutendaal 14 percelen beheren. Samen zijn ze goed voor 2,25 hectare natuurgebied. Het gaat om stukken waar vroeger weekendhuisjes op stonden. Eigenaars hebben ze aan de gemeente geschonken in ruil voor de sanering van die huisjes. Limburgs landschap gaat nu verder aan de slag met de gronden door de hooilanden te

Lees meer »

“Ik was vooral gisteren emotioneel, vandaag kon ik genieten”: afscheidnemende Cavendish in de bloemetjes gezet tijdens slotceremonie

Mark Cavendish (39) heeft zopas afscheid genomen van de Tour. Twee weken geleden boekte de Brit van Astana zijn 35e ritzege en zette zo een historisch record neer in de Ronde van Frankrijk. “Er zijn maar elf ploegen die een ritzege hebben gepakt en wij zijn daar één van. Dat is enorm belangrijk voor ons”, aldus een emotionele Cavendish na

Lees meer »