Bewoners houden traditie in ere aan kapelletje

De meimaand is traditioneel de Mariamaand, en dat is voor de buurtbewoners van de Gentstraat, Kortestraat en Oude Diksmuidse Boterweg niet anders. Jaarlijks komen ze bijeen aan het kapelletje van André Bostoen om samen de rozenkrans te bidden. Diaken Davy Verkest leidde de plechtigheid. Buurtbewoner Geert Debouver vertelt: “Het kapelletje werd na de Tweede Wereldoorlog door André Bostoen opgericht. De echtgenote van André zorgde elk jaar tijdens de meimaand voor bloemen. Die taak werd later overgenomen door Leona Minne, Wilfried Debouver en nu door Lieve Desplenter. In 2001 was het kapelletje aan renovatie toe. Het werd afgebroken en herbouwd. Frans Tyberghien, Herman Verhoye, Omer De Smet, Leona Minne, Maurits Depypere en ikzelf namen hierbij het voortouw. Het nieuwe kapelletje werd op 8 mei 2002 door E.H. Claerhout ingewijd.” (LB/foto LB)

The post Bewoners houden traditie in ere aan kapelletje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sommigen werden op hun negentiende al miljardair: dit is de nieuwe generatie superrijken

Een nieuwe generatie superrijken is opgestaan. Jongeren die miljoenen euro’s op hun bankrekening staan hebben, vooral met dank aan de goedgevulde portefeuille van vader- of moederlief. Sommigen pronken niet met hun luxe, anderen schuimen maar al te graag decadente feestjes af. Wie behoort tot dit select groepje gelukzakken? En hoe hebben ze hun fortuin verzameld? “Ik ben als kind nooit

Lees meer »

China ‘verchineest’ namen van honderden Oeigoerse dorpen en steden

China heeft de voorbije jaren honderden Oeigoerse dorpen en steden hernoemd om culturele en religieuze verwijzingen uit te wissen. Dat blijkt uit een rapport van de ngo Human Rights Watch. Oeigoerse plaatsnamen worden systematisch vervangen door namen die de ideologie van China’s communistisch regime weerspiegelen. De Oeigoerse minderheid in de westelijke provincie Xinjiang wordt al jaren onderdrukt door de Chinese

Lees meer »

Wordt in Gambia genitale verminking opnieuw legaal? “Religie en cultuur worden boven rechten van de vrouw gezet”

In Gambia wordt deze maand opnieuw over de afschaffing van het verbod op genitale verminking bij vrouwen gestemd. Het verbod kwam er in 2015, maar een eerste stemming in het parlement met duidelijke meerderheid zet dat weer op losse schroeven. "Er zijn 58 leden die stemrecht hadden, 53 daarvan zijn mannen", weet Assita Kanko, ervaringsdeskundige en Europarlementslid (N-VA).

Lees meer »

Georges-Louis Bouchez: “We hebben een historische kans om België te hervormen in het belang van de burger”

De grootste partij in Wallonië, dat is sinds 9 juni de MR van Georges-Louis Bouchez. De partijvoorzitter van de Franstalige liberalen schoof aan in de studio van VTM Nieuws, waar hij optimistisch keek naar de regeringsonderhandelingen: “Ik denk dat we veel raakvlakken hebben op gebied van migratie, economie en veiligheid”, zei hij over N-VA, dat nu het initiatief mag nemen

Lees meer »