‘Misschien kunnen we straks microben zo programmeren dat ze op tumoren jagen’: waarom de bacteriën in uw darmen zo belangrijk zijn

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Disneyland Paris bouwt heel nieuw themagebied rond de figuren van ‘Frozen’

Na 22 jaar moeten de fans van Disneyland Paris binnenkort afscheid nemen van het Walt Disney Studios Park. Niet van de attracties en shows, maar wel van de naam. Zodra het themagebied rond ‘Frozen’ de deuren opent – vermoedelijk in 2025 – heet het park Disney Adventure World. Daarnaast komt er ook een ‘Rapunzel’-attractie en een ‘Alice in Wonderland’-stuntshow.

Lees meer »

Waarom de meest grofgebekte Nederlander op tv mag blijven zeggen wat hij denkt

Ongenuanceerd. Niet empathisch. Ronduit racistisch. En ook: lomp, bot, stompzinnig, platvloers. Alweer ligt Johan Derksen onder vuur en sparen de Nederlanders geen woord om hun bekende presentator te omschrijven. De incidenten die hij ‘meetorst’ zijn intussen niet meer op één hand te tellen. Maar toch is Derksen nog altijd op tv en mag hij blijven zeggen én tonen wat hij

Lees meer »

Europees Parlement stemt vandaag over migratiepact: wat betekent dat voor België? 5 vragen aan Hendrik Vos

Het nieuwe migratiepact wordt na jarenlange onderhandelingen vandaag goedgekeurd door het Europees Parlement. Of kan het nog worden geblokkeerd? Wat betekent het akkoord voor ons land? En hoe zal het de instroom van asielzoekers veranderen? “In de praktijk zijn er maar weinigen die hier écht in geloven”, zegt professor Europese politieke Hendrik Vos (UGent).

Lees meer »

LIVE BURNLEY-BRIGHTON. Pakt het Burnley van geschorste Vincent Kompany broodnodige zege tegen Brighton?

Het Burnley van Vincent Kompany is gebrand op een overwinning tegen het Brighton & Hove Albion van Roberto De Zerbi. Bij verlies kan Burnley gedeeltelijk laatste komen. Brighton, dat vorig weekend met 0-3 verloor van Arsenal, moet de wedstrijd op Turf Moor winnen om in de running te blijven voor Europees voetbal. Kunnen The Clarets hun broodnodige zege eindelijk binnenhalen?

Lees meer »

Zeven 70-plussers staan in Nederland terecht voor verstrekken van ‘zelfmoordpoeder’: “Ik heb 16 mensen geholpen met iets wat ze heel graag wilden”

Zeven verdachten, allemaal 70-plussers, staan vanaf maandag in Nederland terecht omwille van hun vermeende betrokkenheid bij het verstrekken van het zelfmoordpoeder ‘Middel X’. Allemaal hebben ze een link met Coöperatie Laatste Wil, een organisatie die vindt dat iedereen het recht heeft om zijn eigen levenseinde te bepalen.

Lees meer »

Zeven 70-plussers staan in Nederland terecht voor verstrekken van ‘zelfmoordpoeder’: “Ik heb 16 mensen geholpen met iets wat ze heel graag wilden”

Zeven verdachten, allemaal 70-plussers, staan vanaf maandag in Nederland terecht omwille van hun vermeende betrokkenheid bij het verstrekken van het zelfmoordpoeder ‘Middel X’. Allemaal hebben ze een link met Coöperatie Laatste Wil, een organisatie die vindt dat iedereen het recht heeft om zijn eigen levenseinde te bepalen.

Lees meer »

Professor Rik Torfs komt spreken in Waregem

Op donderdag 16 april om 20 uur verwelkomt OC Nieuwenhove in Waregem professor Rik Torfs voor een inspirerende lezing met als titel ‘Tijdsgeest vs Kerk en Vaticaan’. Het belooft een avond te worden waarin de complexe dynamiek tussen de hedendaagse samenleving en de invloed van de Kerk en het Vaticaan op scherp wordt gesteld.
The post Professor Rik Torfs komt

Lees meer »