‘Het grootste taboe is je stoelgang niet kunnen ophouden. Nochtans geen zeldzaam probleem’: topdokter Danny De Looze over onze darmen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

“Het eiland van Pippi Langkous” is “van fenomenaal strategisch belang” om ons te beschermen tegen Rusland

Schattige stadjes, mooie natuur én de thuis van Pippi Langkous: het Zweedse eiland Gotland is misschien wel een populaire vakantiebestemming, voor Zweden en de NAVO is het vooral een strategische parel. Op zo’n 5 kilometer van Villa Kakelbont worden verschillende militaire gebouwen uit de grond gestampt. “Elke Russische beweging kan gevolgd en gecontroleerd worden.”

Lees meer »

Nederlandse overheid onder druk om Facebookpagina te verwijderen na negatief advies over privacy

De Nederlandse overheid zal haar Facebookprofiel moeten verwijderen als het platform niet bereid is om zijn privacyregels aan te passen en daar transparanter over communiceert. Dat staat in een advies van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) aan het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens moederbedrijf Meta is het onderzoek van de AP gebaseerd op "onjuiste feiten".

Lees meer »

Infoavond De Brug/N-VA/Open VLD met notaris en adviseur in Ingelmunster

Op woensdag 24 april nodigt het kartel De Brug/N-VA/Open VLD notaris Liene Van Den Bosch en financieel adviseur Bob Staes uit voor een toelichting omtrent zorgvolmachten, schenkingen, testamenten en huwelijks- en samenlevingscontracten in ’t Ontmoetingscentrum.
The post Infoavond De Brug/N-VA/Open VLD met notaris en adviseur in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruzie in spelerstunnel, zwaar uithalen naar de ref: waarom Brian Riemer dringend moet leren omgaan met extreme emoties van de play-offs

Ruzie in de spelerstunnel na de wedstrijd, een sneer naar de ref… De Champions’ Play-offs zorgen voor een vulkaan aan emoties. Óók bij Brian Riemer. Nog niet eens halfweg voelt de Deen voor het eerst de druk die met die eindstrijd gepaard gaat. In Genk werd Anderlecht voor de tweede uitmatch op rij afgetroefd in intensiteit, een zorgwekkende vaststelling.

Lees meer »

“Kosten zijn veel hoger als we niets doen”: Europees rapport schetst doembeeld over extreem weer in 2023

Een recordaantal dagen met ‘extreme hittestress’, gletsjerijs dat in nooit eerder geziene proporties smelt en rivieren die steeds vaker overstromen. Het rapport van de Europese klimaatdienst Copernicus schetst een heus doembeeld over het weer in 2023 en de gevolgen ervan. “De klimaatcrisis is de grootste uitdaging van onze generatie”, waarschuwt Celeste Saulo als secretaris-generaal van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO).

Lees meer »

Vier vrienden stampen Westbeats uit de grond: “Tevreden met 1.500 festivalgangers”

Robbe Perdu (26), Jonas Verstraete (26), Ives Cools (28) en Casey Devolder (25) organiseren op zaterdag 11 mei Westbeats, een festival waarop zowel internationale als lokale dj’s te gast zijn. Ze dromen ervan om Westbeats tot een tweedaags festival uit te bouwen.
The post Vier vrienden stampen Westbeats uit de grond: “Tevreden met 1.500 festivalgangers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

INTERVIEW. Dirk Kuyt, kampioenenmaker van Beerschot: “Veel mensen kennen de voetballer, maar niet de trainer Kuyt”

“Mijn naam zal altijd een groot voordeel zijn, soms een nadeel.” Na een mislukt eerste hoofdstuk in Nederland, bij ADO Den Haag, werd het trainerschap in België bij Beerschot voor Dirk Kuyt (43) een voltreffer. Interview met de voormalige cultheld van Feyenoord en Liverpool over zijn visie op voetbal, werken en leven in Antwerpen, én de vraag of er al

Lees meer »

Ben je écht oud als je 75 bent? BV’s op leeftijd getuigen: “Als je voelt dat je lichaam niet meer kan volgen, dan wordt het moeilijk”

74 jaar en 8 maanden. Dan ben je oud. Of beter: dan vinden veertigers, vijftigers en zestigers dat je oud bent. Voelen sterrenchef Johan Segers, acteur Herbert Flack en zangeres Liliane Saint-Pierre zich al klaar voor de rollator? “We worden niet graag in een categorie weggezet”, zegt geriater Elisabeth Vander Stichele.

Lees meer »