‘Vezels zorgen voor gelukkige darmen, en dus een gelukkiger leven’: pleidooi voor een vezelrijk dieet

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Damesvolley Waregem gaat voor zes op zes

Zondagavond staat het Zuid-West-Vlaamse duel tussen Kerdavo Avelgem en Damesvolley Waregem op de kalender. De ploeg van talent Mette Coeman wil na drie nederlagen op rij aanknopen met een overwinning.
The post Damesvolley Waregem gaat voor zes op zes appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik wilde met mijn eigen ogen zien waar het gebeurd is”: Nancy (50) reist naar Amerikaanse straat waar broer Kristof (33) verongelukte

“Ik dacht dat ik verdrietig zou zijn. Maar het omgekeerde was waar: er overviel mij een soort van warmte.” Aan het woord: Nancy Lefevere (50), die tien jaar na het fatale ongeluk van haar broer Kristof 8.000 kilometer ver reisde om precies dáár afscheid van hem te nemen. “Maar door de baan zelf te zien, begrijp ik het ongeval nog

Lees meer »

Jaar cel voor dief die 54 dure T-shirts stal

Een 42-jarige Marokkaan uit Koekelberg is door het hof veroordeeld tot één jaar cel. Hij reisde naar Ieper en Poperinge om er liefst 54 T-shirts van Hugo Boss te stelen en drie flesjes parfum.
The post Jaar cel voor dief die 54 dure T-shirts stal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ierse vicepremier verzekert dat Palestina erkend zal worden als staat

De Ierse vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Michael Martin, heeft dinsdag gezegd dat de formele erkenning van Palestina door Ierland “zal gebeuren”. Martin zei in de Dáil Éireann, het Ierse parlement, dat hij een formeel voorstel over de erkenning van de Palestijnse staat aan de regering zou voorleggen.

Lees meer »

Nieuw-Zeeland scherpt regels voor werkvisa aan om migratiestroom af te remmen

Nieuw-Zeeland heeft de regels voor de werkvisa strenger gemaakt om de “onhoudbare” migratiestroom, die sinds eind 2022 een piek kent, te verminderen. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt, aldus de BBC. Voortaan moeten laagopgeleide aanvragers van een visum onder andere voldoen aan bepaalde taalvereisten van het Engels. Ook mogen zij nu drie jaar in plaats van vijf jaar in het land

Lees meer »

Deze week stakingen in gevangenissen Leuven Centraal, Gent, Hasselt en Mechelen

Ook deze week wordt nog gestaakt in de Belgische gevangenissen, maar nu per provincie. Maandag is het de beurt aan Leuven Centraal en de Brusselse gevangenissen, dinsdag aan Gent, woensdag aan Hasselt en vrijdag aan Mechelen. In Wallonië zijn geen gecoördineerde acties, maar ook daar loopt de stakingsaanzegging door. Dat hebben de vakbonden maandag gemeld.

Lees meer »