Meer ingrepen in minder ziekenhuizen | Het gevecht om de kankerzorg

01:00 Wie een zeldzame tumor heeft, heeft meer overlevingskans in een ziekenhuis met veel ervaring. Daarom schroeft minister Frank Vandenbroucke het aantal klinieken terug dat complexe kankers mag opereren…. 

Meer krantenkoppen in België

Zware kritiek van oppositie op nieuw organogram personeel gemeente Zonnebeke en OCMW

Het schepencollege van Zonnebeke legde een nieuw organogram voor het personeel van de gemeente en het OCMW ter goedkeuring voor. De oppositie uitte zware kritiek. “Het is een echte ramp wat jullie doen. Schandalig. Jullie maken er een boeltje van”, gaf fractieleider Koen Descheemaeker (N-VA) het lokaal bestuur een ferme sneer.
The post Zware kritiek van oppositie op nieuw organogram

Lees meer »

West-Vlaamse vervoerregio’s inspireren elkaar: “Lokale besturen aanmoedigen om in hun eigen stad of gemeente aan de slag te gaan”

Politici en mobiliteitsambtenaren van de vijftien Vlaamse vervoerregio’s fietsen doorheen de stad Kortrijk om er kennis te maken met succesvolle mobiliteitsprojecten die in lijn liggen met de regionale mobiliteitsplannen. “We bezoeken verschillende steden en gemeenten in en net buiten West-Vlaanderen. Het doel is de lokale besturen te inspireren om in hun eigen stad of gemeente aan de slag te gaan”,

Lees meer »

KIJKRAPPORT. ‘Het perfecte plaatje’: “BV’s die fotograferen: wie ligt daar wakker van?”

Bestaat er íets dat BV’s nog niet op tv gedaan hebben? Fotograferen, zo bleek na enig onderzoek, en dus kregen we zaterdagavond ‘Het perfecte plaatje’ op ons bord. Een fotografiewedstrijd tussen acht bekende koppen, à la Ingeborg, Astrid Coppens en Filip Peeters. Maar of dat ook boeiende tv opleverde? “Eén ding is zeker: Ingeborg is dé geknipte actrice voor een

Lees meer »

Oekraïense familie van elf dreigt uit nooddorp te worden gezet na komst van extra familieleden: “Ze kunnen niet anders dan een kreet om hulp slaken”

Een Oekraïense familie in het nooddorp op Linkeroever zit in een patstelling en roept hulp in omdat ze met elf op straat dreigen te belanden. Ze mogen namelijk maximaal met zes in één woonunit verblijven en gaan tegen de regels in, nu vijf van hen – onder wie een tweeling van nog geen twee maanden – halsoverkop uit Kiev naar

Lees meer »

Ongezond veel PFAS in 1 op de 6 Vlaamse drinkwaterstalen

1 op de 6 drinkwaterstalen in Vlaanderen voldoet niet aan de strengste PFAS-normen. Dat schrijft de krant De Tijd op basis van het rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) over de drinkwaterkwaliteit in Vlaanderen in 2022. In de regio’s Halle, Leuven, Oost-Limburg en grote delen van Oost-Vlaanderen zijn de PFAS-concentraties te hoog.

Lees meer »

LIVEBLOG L-B-L VROUWEN. Gigante is de enige koploper, wat kan Kopecky bij haar debuut in ‘La Doyenne’?

Met Luik-Bastenaken-Luik klinkt vandaag het eindsignaal van het klassieke wielervoorjaar. Demi Vollering toonde zich vorig jaar het sterkst, en is nu ook één van de favorieten voor de zege. Het is natuurlijk ook opnieuw uitkijken naar wereldkampioene Lotte Kopecky, die voor het eerst de wedstrijd rijdt. Wie trekt er aan het langste eind? Volg de koers op de voet in

Lees meer »

‘Thuis’-acteur Pol Goossen wil nooit werken voor een bepaalde zender: “Ik heb al aanbiedingen uit die hoek afgeslagen”

Hij verschijnt dagelijks op de tv als Frank Bomans, maar ‘Thuis’-acteur Pol Goossen blijft verder liever uit de spotlight. Aan ‘Dag Allemaal’ geeft hij – naar aanleiding van de verkiezingen -uitzonderlijk toch een interview, om zich uit te spreken over zijn alles wat mis is in de wereld, zijn frustraties over tv-koks zoals Piet Huysentruyt, stand-upcomedians en de intensieve veeteelt.

Lees meer »

Eerste ooievaarsjong van 2024 geboren in Zwin Natuur Park

Op dinsdag 16 april is het eerste ooievaarsjong van 2024 geboren in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist. Dat is zo’n twee weken vroeger dan voorgaande jaren. Jonge ooievaars zijn zo’n twaalf centimeter groot en wegen ongeveer 70 gram.
The post Eerste ooievaarsjong van 2024 geboren in Zwin Natuur Park appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorlopig geen licenties voor Oostende, Francs Borains en Patro Eisden, Antwerp krijgt boete van 50.000 euro

De licentiecommissie van de KBVB heeft haar beslissingen voor het seizoen 2024-2025 bekendgemaakt. Alle clubs uit de Jupiler Pro League kregen hun proflicentie, in de Challenger Pro League zijn er drie clubs die nog werk aan de winkel hebben. KV Oostende sleept schulden met zich mee, terwijl Francs Borains enkele documenten over betalingen niet kon voorleggen. Patro Eisden diende een

Lees meer »