Hooggerechtshof gaat bekijken of Donald Trump al dan niet vervolgd kan worden

Het Amerikaanse Hooggerechtshof gaat zich buigen over de vraag of oud-president Donald Trump vervolgd kan worden in het proces over de presidentsverkiezingen van 2020. Het Hooggerechtshof gaat de zaak in de week van 22 april bespreken. 

Meer krantenkoppen in België

In het dagelijks leven is hij de bodyguard van Filip Dewinter, na de werkuren ligt z’n hart bij G-sport: maak kennis met Koen Spitaels

In het dagelijks leven is Koen Spitaels (58) de bodyguard van Tom Van Grieken en Filip Dewinter. Na de werkuren ligt z’n hart bij G-sport. ‘Dag Allemaal’ volgde een training in Koens dojo en zag personen met een beperking – van de 11-jarige Lewis tot de 50-jarige Anja – boven zichzelf uitstijgen. Een gesprek over z’n passieproject én de politiek.

Lees meer »

Oud-voorzitter CD&V Isabelle Vande Walle kiest voor Alternatief24

Na N-VA-mandatarissen, ex-Groen-leden en enkele oud-Vooruit-leden heeft Alternatief24 sinds deze week een nieuwe trofee aan zijn gordel bengelen. Met Isabelle Vande Walle haalt de zelfverklaarde burgerbeweging de oud-voorzitter van CD&V Bredene binnen. “Omdat de belofte om onze tot Team Bredene herdoopte lijst te verruimen een loze belofte bleek en ik de indruk heb dat de enige bedoeling van de partij

Lees meer »

Muziekvereniging Sint-Jan Marke treedt op met Mama’s Jasje

Koninklijke muziekvereniging Sint-Jan Marke zorgt op zondag 21 april samen met Stadsharmonie ‘De Goede Vrienden Tielt’ voor een muziekspektakel in het oc van Marke. De orkesten brengen een concert met gastzangers Geena Lisa en Peter Vanlaet van Mama’s Jasje.
The post Muziekvereniging Sint-Jan Marke treedt op met Mama’s Jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeven 70-plussers staan in Nederland terecht voor verstrekken van ‘zelfmoordpoeder’: “Ik heb 16 mensen geholpen met iets wat ze heel graag wilden”

Zeven verdachten, allemaal 70-plussers, staan vanaf maandag in Nederland terecht omwille van hun vermeende betrokkenheid bij het verstrekken van het zelfmoordpoeder ‘Middel X’. Allemaal hebben ze een link met Coöperatie Laatste Wil, een organisatie die vindt dat iedereen het recht heeft om zijn eigen levenseinde te bepalen.

Lees meer »

Eric Goens strikt Conner Rousseau meteen na diens politieke comeback voor nieuw VTM-programma ‘Het conclaaf’

In de aanloop naar de verkiezingen van 9 juni brengt tv-maker Eric Goens zeven politieke kopstukken samen in het nieuwe programma ‘Het conclaaf’ op VTM. Opmerkelijk: Goens kon ook Conner Rousseau strikken voor de opnames. Nochtans had de voormalige Vooruit-voorzitter nog maar net verklaard dat hij als lijstduwer voor zijn partij in Oost-Vlaanderen niet de tv-studio’s zou aflopen, maar de

Lees meer »

Hervé Matthys promoveert met Beerschot: “Titel als kers op taart”

Beerschot kreeg zondag in Oostende zekerheid van voetbal in de Jupiler Pro League volgend seizoen. Hervé Matthys, opgegroeid in Brugge, kon meevieren. “Nu nog de titel. Er zijn nog twee wedstrijden. Het zou de unieke kers op de taart zijn.”
The post Hervé Matthys promoveert met Beerschot: “Titel als kers op taart” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franse vrouw (34) komt om het leven bij ongeval met vier wagens op E40 in Lede: weg vrijgemaakt

Op de E40 in Lede is afgelopen nacht een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Er waren vier voertuigen betrokken, waarvan een wagen met Franse nummerplaat. Een Franse vrouw (34) kwam om het leven, de bestuurder (32) van de wagen raakte zwaargewond. Het ongeval is waarschijnlijk te wijten aan overdreven snelheid en roekeloos rijgedrag. De snelweg richting de kust was zo’n vijf uur

Lees meer »

“België niet in staat om scholen en ziekenhuizen te financieren”: vakbonden waarschuwen voor nieuwe begrotingsregels

Vakbonden uit heel Europa uiten hun zorgen over de “verwoestende gevolgen” die de nieuwe Europese begrotingsregels mogelijk hebben voor België, zo meldt de Franstalige krant Le Soir. Ons land staat voor “een ongekende inspanning”, maar volgens de vakbonden zullen we door de strenge regels “niet meer in staat zijn om scholen en ziekenhuizen te financieren”.

Lees meer »