Accordeonfeest in Ter Deeve

Op zondag 10 maart verzorgt de Accomusicband zijn 33ste accordeonconcert in feestzaal Ter Deeve in de Bonestraat 24. Het concert wordt om 14.30 uur gebracht door een groep gemotiveerde muzikanten onder leiding van Noël Van Gaever. Voor het gastoptreden tekent Jan Couvreur.

“De laatavondprogramma’s behoren definitief tot het verleden bij de Accomusicband.” Aan het woord is Luc Bouckhuyt, voorzitter van de groep. “Verleden jaar hebben we een testcase gehad met ons internationaal accordeonfestival in Tielt. In plaats van dit op zaterdagavond tot een stuk over middernacht te organiseren, kozen we voor een namiddagprogramma zodat alle aanwezigen om 19 uur terug huiswaarts konden. Het werd een succeseditie. Om die reden nodigen we dus alle accordeonliefhebbers uit op zondag 10 maart om 14.30 uur voor een boeiende accordeonnamiddag in de feestzaal van Ter Deeve.” De Accomusicband werd in 1986 boven de doopvont gehouden en kreeg de naam de Petra’s mee. In 2002 veranderde de naam officieel in de Accomusicband. Onder impuls van een dynamisch bestuur slaagde men erin om in de loop der jaren tal van optredens in binnen- en buitenland aaneen te rijgen.

Programma

Dirigent Noël Van Gaever : “Het gevarieerd programma bevat enkele medley’s van Will Tura, Abba, Adamo. Verder komen er ook een resem evergreens en westernthema’s aan bod naast nummers van Rocco Granata, Dream Express, Booker T and the MG’s.” Gastvedette is Jan Couvreur uit Sijsele. Jan is een product van de Accomusicband en vierdejaarsstudent psychologie aan de universiteit in Gent. Jan : “Op 12-jarige leeftijd kwam ik onder de indruk van de veelzijdigheid van het accordeon als instrument. Ik heb acht jaar les gevolgd bij Noël Van Gaever zodat ik alle knepen bij het accordeon spelen onder de knie kreeg.”

Het 33ste accordeonconcert gaat op 10 maart van start om 14.30 uur in zal Ter Deeve. Deuren vanaf 14 uur. Kaarten kosten 12 euro en zijn te verkrijgen bij Noël Van Gaever 051 46 75 98, Christine Verschatse 0479 24 63 54, Daniël Vandekeere 051 46 67 79 en Luc Bouckhuyt 051 48 73 12. Taverne-Tearoom De Kiste in Tielt : 051 / 4051 53. Info en reservatie: Joris Uyttenhove 0473 / 86 03 80 en [email protected].

Het 21ste internationaal accordeonfestival heeft plaats op 28 september in de Europahal in Tielt. Nu al te noteren in de agenda! (LB)

The post Accordeonfeest in Ter Deeve is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEVE ANALYSE. “Zolang Poetin het tempo bepaalt en het Westen alleen maar volgt, verandert er niets aan de oorlog in Oekraïne”

“Poetin geniet met volle teugen van zijn vermogen om ons steeds meer af te dreigen met nieuwe vormen van chantage”, schrijft oud-kolonel Roger Housen in een exclusieve analyse voor HLN na de vele escalaties van Rusland. Hij legt uit waarom het zo belangrijk is dat het Westen meer doet in de oorlog in Oekraïne dan enkel het spel van Poetin

Lees meer »

Gemeenteraad Avelgem doet jaarrekening uit de doeken: “Opklaringen na een jaar van zeer donkere wolken”

Schepen van Financiën Caroline Valck (gbA-Gemeentebelangen) deed op afgelopen gemeenteraad de jaarrekening 2023 van gemeente Avelgem uit de doeken. “Opklaringen na een jaar van zeer donkere wolken”, klonk het.
The post Gemeenteraad Avelgem doet jaarrekening uit de doeken: “Opklaringen na een jaar van zeer donkere wolken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bakkerin raakt tijdens zwangerschap allergisch aan tarwe en suiker en verovert nu Vlaanderen met glutenvrije lekkernijen: “Wij willen gewoon mensen hélpen”

Een gepassioneerde bakkersdochter die tijdens haar zwangerschap een tarwe- en suikerallergie opliep en op zoek ging naar een oplossing. Dat is het verhaal van Lotjans in een notendop. De Koekelaarse webshop met eigen atelier, gespecialiseerd in brood en gebak zonder gluten, lactose, tarwe en koemelk, levert vier jaar na de start in heel Vlaanderen en noteert elk jaar een groei

Lees meer »

Minder kandidaten met migratieachtergrond op kieslijsten dan in 2019

Ondanks hun hogere aandeel in de bevolking, daalt het aantal kandidaten met een migratieachtergrond in vergelijking met 2019. Dat stellen onderzoekers van de onderzoeksgroep Gaspar van de UGent vast, zo melden De Morgen en De Tijd. Zowel op de Vlaamse, de federale als de Europese kieslijsten is er een daling, van telkens minder dan 2 procentpunten.

Lees meer »

LIVEBLOG DORTMUND-REAL. Thibaut Courtois en Real Madrid vertrokken naar Londen, dat hélemaal klaar is voor de finale

De belangrijkste match van het seizoen wordt dit jaar gespeeld op Wembley. Courtois en zijn Real Madrid nemen het op tegen Borussia Dortmund. Real kan voor de vijftiende keer in haar clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren winnen. Dortmund speelde elf jaar geleden al de finale in Wembley, maar verloor toen van Bayern München. Kan Courtois, zoals in 2022,

Lees meer »

OPROEP. Ben jij een vrijwillige bijzitter met een bijzonder verhaal?

Het Nieuwsblad is op zoek naar vrijwillige bijzitters met een bijzonder verhaal. Ga jij tijdens de verkiezingen van 9 juni vrijwillig bijzitten met tal van andere familieleden? Of misschien stel jij jezelf wel kandidaat samen met je ex? Of ben jij iemand die al meer dan 15 verkiezingen op rij vrijwillig bijzit? Kortom, ben jij een burger die zich vrijwillig

Lees meer »

Tien jaar later speelt Jérémie Vrielynck uit Deerlijk terug mee in de spektakel-musical 14-18: “Toen was ik kleine Fons, nu speel ik Fons!”

De 24-jarige Jérémie Vrielynck zag het levenslicht in Waregem en groeide op in Deerlijk, waar hij ook 22 jaar woonde. Ondertussen verhuisde hij sinds twee jaar naar Geel. Tien jaar geleden speelde hij de rol van ‘kleine Fons’ in de spektakel-musical 14-18, zijn eerste musicalervaring. Nu speelt hij de rol van Fons, alternerend met Jonas Van Geel. Jérémie heeft het

Lees meer »

Niet meer welkom op Oktoberfest, maar 23 jaar oude megahit van Gigi D’Agostino staat plots wel weer op nummer 1

De organisatie van het bierfestijn Oktoberfest in het Duitse München weert dit jaar de meezinger ‘L’Amour Toujours’ van dj Gigi D’Agostino. Die beslissing volgt op het incident waarbij Duitse jongeren racistische leuzen zongen op de melodie van het lied en de Hitlergroet brachten. Door alle commotie staat het nummer na 23 jaar weer op nummer 1.

Lees meer »