EXCLUSIEVE ANALYSE. “Zolang Poetin het tempo bepaalt en het Westen alleen maar volgt, verandert er niets aan de oorlog in Oekraïne”

“Poetin geniet met volle teugen van zijn vermogen om ons steeds meer af te dreigen met nieuwe vormen van chantage”, schrijft oud-kolonel Roger Housen in een exclusieve analyse voor HLN na de vele escalaties van Rusland. Hij legt uit waarom het zo belangrijk is dat het Westen meer doet in de oorlog in Oekraïne dan enkel het spel van Poetin volgen. “Het is een complete illusie om te geloven dat hij gesust kan worden als hij geen weerstand voelt.” 

Meer krantenkoppen in België

Jeroen Soete (Vooruit) verkozen in de Kamer: “Ook in Brussel een oog op Oostende”

Jeroen Soete ziet zijn inzet bij Vooruit bekroond met een zetel in het federaal parlement. Hij blijft wellicht geen fractieleider in de Oostendse gemeenteraad en zal daar vanaf oktober geen prominente rol meer spelen. “Ik wil als parlementslid over de partijgrenzen heen werken voor onze stad.”
The post Jeroen Soete (Vooruit) verkozen in de Kamer: “Ook in Brussel een

Lees meer »

Björn (46) klemgereden en in elkaar geslagen op pechstrook: “Ze lieten mij voor dood achter en reden verder”

“De laatste dagen voelde het alsof ik in een slechte actiefilm meespeelde”, getuigt de 46-jarige Björn. Hij werd zondagavond door enkele wegpiraten klemgereden op de E17 in Zwijndrecht. Hij werd uit zijn auto getrokken, in elkaar geslagen op de pechstrook en vervolgens voor dood achtergelaten. Op Facebook plaatste hij een oproep naar getuigen. “Zolang er geen verdachten zijn opgepakt, blijf

Lees meer »

Monument in Visserskapel wordt opnieuw ingezegend: hier bidden families voor hun geliefden op zee

Op zaterdag 29 juni wordt het monument ‘Aan allen die op zee het leven’ lieten in de Visserskapel O.L.V. Ter Duinen opnieuw ingezegend. “Aan het monument werden intussen de namen van recent op zee gebleven Bredenaars toegevoegd”, legt pastoor Nikolaas Vanneste van de pastorale eenheid Galilea Bredene-Vuurtoren uit.
The post Monument in Visserskapel wordt opnieuw ingezegend: hier bidden families

Lees meer »

Een smakelijk stukje Antwerpen in New York: chef Johan Halsberghe leert Amerikanen Belgische keuken kennen in Café d‘Anvers

Voor een stukje Antwerpen in de VS moet je in East Harlem, New York, zijn. Topchef Johan Halsberghe opende daar in februari zijn Belgische brasserie Café d‘Anvers. De naam en het interieur zijn een eerbetoon aan de stad waar hij opgroeide. Halsberghe veroverde eerder al de Amerikaanse harten met chocomousse, en hoopt hen nu ook te doen warmlopen voor klassieke

Lees meer »

Stijgend aantal Belgen is voorstander van elektronisch toezicht

Ongeveer 75 procent van de Belgen vindt een elektronische enkelband een goed alternatief voor een gevangenisstraf. Dat blijkt uit een deel van de resultaten van de vijfde justitiebarometer van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ), op basis van een telefonische enquête bij tweeduizend Belgen. Het aantal respondenten dat ‘voorstander’ of ‘eerder voorstander’ is van het elektronisch toezicht, nam de

Lees meer »

Vlaanderen stevent af op een raketcoalitie

N-VA-voorzitter Bart De Wever is maandag de Vlaamse formatiegesprekken gestart. Als hij woord houdt en het Vlaams Belang van regeringsdeelname uitsluit, worden zijn opties beperkt. Wellicht stevent Vlaanderen af op een ‘raketijsje’.

Lees meer »

Met 16 of 18 eersteklassers? Halvering van de punten of niet? Of zelfs géén play-offs? Dit zijn de vier mogelijke nieuwe competitieformats

Komende donderdag verzamelen onze profclubs voor de Algemene Vergadering van de Pro League om te stemmen over het nieuwe competitieformat. In aanloop naar die vergadering legt de Pro League alvast enkele nieuwe voorstellen voor de hervorming van het format op tafel. Een competitie met 16 en play-offs met zes, een competitie met 18 zonder play-offs of blijft alles bij het

Lees meer »

Cristiano Ronaldo charmeert: ‘CR7′ rijdt mindervalide meisje eigenhandig het veld op en scoort dan geweldig

Is er voor Cristiano Ronaldo (39) nog een basisplaats weggelegd in het huidige Portugal? Als daar nog twijfel over bestond, veegde CR7 die vraag gisteravond van tafel. Twee goals in de uitzwaaimatch tegen Ierland (3-0), waarvan de eerste een pareltje. Al vlak voor de wedstrijd gooide Ronaldo hoge ogen, toen hij een mindervalide meisje een erg mooi moment bezorgde.

Lees meer »