Dit Duitse bier wordt met rioolwater gebrouwen: ‘De consument is hier niet klaar voor’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Lendeleedse Velocub is honderd jaar jong: “We zijn een koersgemeente pur sang”

Zaterdag 18 mei was voor de Lendeleedse Veloclub een historische dag. Het bestuur en zijn leden mochten naar het gemeentehuis voor een officiële ontvangst naar aanleiding van hun honderdste verjaardag. Het mag gezegd, Lendelede is een koersgemeente en daar geldt de slogan ‘de koers is van ons’.
The post Lendeleedse Velocub is honderd jaar jong: “We zijn een koersgemeente

Lees meer »

Vlaams-Brabant: wie zijn de stemmenkanonnen en wie is er verkozen?

In Vlaams-Brabant blijft N-VA er zowel in de Kamer als in het Vlaams Parlement met kop en schouders bovenuit steken en dat vertaalt zich ook in de voorkeurstemmen: Theo Francken (Kamer) en Ben Weyts (Vlaams Parlement) konden veruit de meeste kiezers overtuigen. Welke kandidaten haalden nog een goede persoonlijke score? En wie bemachtigde een zitje in de Kamer en het

Lees meer »

Goedkope kampeerspullen vliegen de deur uit bij kringwinkel in Turnhout: “Zo krijgen alle kinderen de kans om op kamp te gaan”

De kringwinkel in Turnhout heeft er een nieuwe afdeling bij: festival- en kampeergoederen. Je kan er voor een prikje onder meer tenten, wandelschoenen en luchtmatrassen kopen. Na een paar uur was een groot deel van de voorraad al verkocht. "Het is echt fantastisch, anders kan ik zulke spullen niet betalen", zegt Caroline, die er kampeergerief voor haar dochter kwam kopen.

Lees meer »

Peilingen duwen partij van Rishi Sunak nog dieper in het verlies voor Britse parlementsverkiezingen

De komende parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk dreigen voor de Conservative Party van de Britse eerste minister Rishi Sunak uit te draaien op een historische afstraffing. Dat blijkt uit drie verschillende peilingen waarmee de Britse zondagskranten uitpakken. In een van de peilingen wordt – met enige zin voor overdrijving – zelfs gewaarschuwd voor het “electoraal uitsterven” van de Tories.

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

De FOD Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722 vanwege de weersvoorspellingen en om overlast van de hulpdiensten te vermijden. Wie storm- of waterschade geleden heeft waarvoor bijstand van de brandweer nodig is, kan via het e-loket www.1722.be een aanvraag indienen of het nummer 1722 bellen. Enkel voor mogelijk levensbedreigende situaties mag 112 gebeld worden.
The post Nummer 1722

Lees meer »