Café Vitesse verwelkomt voorstelling van ‘Het Verhaal van Flandria’: “Deze familiekroniek krijgt ereplaats in onze winkels”

Op woensdag 20 maart in Zedelgem en vrijdag 22 maart in Aalter wordt ‘Het Verhaal van Flandria’ van auteur Filip Osselaer voorgesteld, in de fietswinkels van Café Vitesse. Dit brengt de rijke geschiedenis van de bekende wielerploeg Flandria tot leven. Het boek moet een eerbetoon worden aan een tijdperk doordrenkt van heroïsche prestaties en familietrots.

“Elke fietsliefhebber zal de kans krijgen om zich kosteloos onder te dompelen in de historische momenten van Flandria”, belooft belooft Alexander Claeys.

Twee nieuwe fietswinkels

De Claeys-familie draagt een erfgoed met zich mee dat diep geworteld is in de fietsgeschiedenis, met als kroonjuweel het epische verhaal van wielerploeg Flandria. De keuze voor Café Vitesse als locatie voor de boekvoorstelling is geen toeval. Café Vitesse fungeert namelijk als de fietsenwinkel van de kleinzonen van Pol, de bestuurder van Flandria. De twee nieuwe fietswinkels in Aalter en Zedelgem in slechts twee jaar tijd getuigen alvast van ambitie.

Iconische truitjes

‘Het Verhaal van Flandria’ werpt een blik op een tijdperk waarin de iconische rode koerstruitjes tussen 1959 en 1979 de internationale wielerwereld domineerden. Het West-Vlaamse team triomfeerde in klassiekers, wereldkampioenschappen, de Giro en de Vuelta, maar werd ook geconfronteerd met de uitdagingen van verval en ondergang in latere jaren.

Getuigenissen

Auteur Filip Osselaer heeft getuigenissen van de hoofdrolspelers van destijds verzameld, net als de zoon van Pol, de leider achter het merk en de fabriek. Het boek neemt lezers mee van de levendige werkvloer in Zedelgem, Warneton en Zwevezele tot aan de straten van Portugal, en biedt een ongefilterde blik op de glorieuze triomfen en de onvermijdelijke val van Flandria tussen 1974 en 1979.

‘Het Verhaal van Flandria’ van Filip Osselaer, uitgegeven door Lannoo, telt 264 pagina’s , kost €24,99 en komt uit op 12 maart. Voorstelling in Café Vitesse op woensdag 20 maart in Zedelgem en vrijdag 22 maart in Aalter. Aankoop boek of reservatie voor het event: www.cafevitesse.be/events

The post Café Vitesse verwelkomt voorstelling van ‘Het Verhaal van Flandria’: “Deze familiekroniek krijgt ereplaats in onze winkels” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KLJ Kanegem viert 90-jarig bestaan met pikdorsercross als blikvanger tijdens feestweekend

KLJ Kanegem bestaat dit jaar 90 jaar en dat moet gevierd worden. In het pinksterweekend van 17 tot en met 20 mei vinden de festiviteiten plaats, verspreid over drie dagen. De pikdorsercross op maandag 20 mei moet de blikvanger worden, aldus voorzitter Emiel Declercq.
The post KLJ Kanegem viert 90-jarig bestaan met pikdorsercross als blikvanger tijdens feestweekend appeared first

Lees meer »

Suikerziekte houdt Patrick De Cridts niet tegen om straffe sportieve dromen na te jagen: “Ik wil lotgenoten motiveren”

Na twaalf jaar inactiviteit stond diabeet Patrick De Cridts op Hemelvaartsdag voor de zware uitdaging om de ‘Race around Jutland’, een fietstocht doorheen Denemarken van 800 kilometer, tot een goed einde te brengen binnen 40 uur. De extreme koude en wind zorgden ervoor dat hij de race moest staken. “De volgende uitdagingen staan al gepland”, klinkt de Waarmaardenaar strijdvaardig.

Lees meer »

Stad Kortrijk hijst de regenboogvlag, samen met Justin Laevens uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024

Op de vooravond van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei, hijst Stad Kortrijk symbolisch de regenboogvlag aan de pui van het stadhuis, samen met Justin Laevens (23) uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024. “We moeten als stad, als gemeenschap, blijven tonen dat iedereen zichzelf kan zijn”, zegt Philippe De Coene, schepen van Gelijke

Lees meer »

Organisatoren Lukkefeesten zijn klaar voor lustrumeditie

Op en rond het Vateplein in Lo vindt op zondag 19 mei tussen 10 en 18 uur de vijfde editie van de Lukkefeesten plaats. Ook dit jaar wordt het opnieuw een mix van muziek, animatie en veel lekkers.
The post Organisatoren Lukkefeesten zijn klaar voor lustrumeditie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pastorie Ruiselede wordt privé-woning

Tijdens de jongste gemeenteraad van 16 mei besliste het gemeentebestuur van Ruiselede, om de pastorie in de Aalterstraat 2 toe te wijzen aan het echtpaar Van Staen-Hanssens uit Gent. Dat was nodig, omdat het ontvangen bod lager was dan de schattingsprijs. Uiteindelijk werd de pastorie uit 1907 verkocht voor € 501.000. Naar verluidt zal de pastorie een privé-woning worden.

Lees meer »

Backstage Producties staat in de startblokken van de generale week van hun nieuwe komedie ‘De Schlagerij’

Theaterproductiehuis Backstage Producties nodigde de pers uit om aanwezig te zijn bij de open repetitie van hun nieuwste komedie, “De Schlagerij”. Ze kregen een exclusief kijkje achter de schermen om zo de voorbereidingen voor deze hilarische voorstelling van dichtbij te volgen.
The post Backstage Producties staat in de startblokken van de generale week van hun nieuwe komedie ‘De Schlagerij’

Lees meer »