Mathias (26) stapte onder invloed van ‘designerdrugs’ de E40 op en overleed. Nu vertelt zijn mama zijn verhaal

Mathias Van de Wouwer (26) overleed in 2021 nadat hij ’s nachts te voet over de E40 in Merelbeke zwalpte met zijn hond Baloo. De twintiger nam een designerdrug en was volledig weg van de wereld. Zijn mama Lydia brengt in een boek zijn verhaal om anderen te waarschuwen. “Dergelijke drugs worden met één klik besteld.”

 

Meer krantenkoppen in België

Vermandere door de anderen’ met o.a. zoon Augustijn, Maaike Cafmeyer en Eva De Roovere – Jan De Smet zorgt voor muzikale throwback naar eerste editie van 1975 –

Festival Dranouter kondigt een eerbetoon ‘Vermandere door de anderen’ aan als vervanging van Willem Vermandere. De bekende West-Vlaming stond op het programma en beloofde een van de hoogtepunten te worden op de 50ste editie van het festival. Maar op 5 juli kondigde Vermandere aan dat hij op 84-jarige leeftijd stopt met optreden. Nu zullen verschillende artiesten, zoals zijn zoon Augustijn

Lees meer »

Nieuwe bodycambeelden tonen hoe Trump-schutter dood op dak wordt aangetroffen

De 20-jarige Thomas Crooks was op 13 juli verantwoordelijk voor de mislukte aanslag op Donald Trump tijdens een bijeenkomst in Pennsylvania. De man werd vlak na zijn poging doodgeschoten door de Secret Service. Pas vrijgegeven bodycambeelden, gemaakt door de politie van Butler County, tonen hoe de veiligheidsdiensten proberen uitzoeken wat er precies gebeurd is, terwijl ze naast het lichaam van

Lees meer »

Harris krijgt meteen “juridisch bombardement” uit Trump-hoek over zich, maar experten zijn niet onder de indruk

Republikeins presidentskandidaat Donald Trump zet een meervoudige juridische aanval op Kamala Harris in. Centrale vraag daarbij: mag Harris het campagnegeld van Joe Biden wel gebruiken? En tegelijk proberen Trumps advocaten te verhinderen dat Amerikaanse staten op hun kiesbiljetten de naam Biden alsnog in die van Harris veranderen. Maar of het veel uithaalt?

Lees meer »

Weer ruzie binnen Open Vld na benoeming Goedele Liekens als senator: “Straks blijft er van de partij alleen maar stof over”

Dat Goedele Liekens (Open Vld) via een achterpoortje – als gecoöpteerd senator – weer een job krijgt in de Wetstraat, doet enkele liberalen zoals vanouds publiekelijk over de straatstenen rollen. Andere Open Vld’ers zien dat met lede ogen aan. Of hoe een zitje in “het sterfhuis” voor een tweespalt in de partij zorgt. “Beseffen ze niet dat het één voor

Lees meer »

Toeristen of zeeleeuwen: wie wint slag om La Jolla?

Virale beelden van afgelopen weekend tonen hoe zeeleeuwen in San Diego mensen van het strand van La Jolla lijken te verdrijven, maar daarmee hebben de dieren de populaire badplaats nog niet heroverd: “Het strand moet worden teruggegeven aan de mensen.”

Lees meer »

“Ze echt was bang”: mishandelingsvideo van Charlotte Dujardin is al jaren oud, waarom werd nu pas aan alarmbel getrokken?

De ‘klokkenluider’ die de video maakte waarop drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39) een paard fysiek mishandelt, deed dat “om de dressuursport te helpen”. Dat zegt de advocaat van de anonieme persoon. Het filmpje blijkt zelfs al een paar jaar oud, maar de maker bracht het alsnog naar buiten. “Omdat het niet goed zou voelen als Dujardin in Parijs weer

Lees meer »

EXCLUSIEF. In dit landgoed verblijven Brad Pitt en Ines de Ramon: “De oprijlaan alleen al is een kilometer lang”

Geen vijfsterrenhotel in de stad. Wel een prachtig landgoed temidden kilometers groen. Brad Pitt en Ines de Ramon kozen voor hun verblijf in ons land het prestigieuze Manoir de Lébioles. Een architecturale parel in Spa die gekend staat om z’n fenomenale spa en culinaire hoogstandjes. Al vinden de geliefden er vooral hun hoogste goed. “Wij beloven iedere bezoeker onvoorwaardelijke discretie.”

Lees meer »

Belgen vast op luchthavens door wereldwijde computerstoring: “Dat heeft ons uiteindelijk bijna 1.800 euro gekost”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Heel wat Belgische passagiers zaten vast in onder meer Napels en Boedapest. Door de chaos moesten veel Belgen zelf op zoek naar oplossingen.

Lees meer »

Aanval op bases van internationale coalitie in Irak en Syrië

Op twee bases in Irak en Syrië waar zich troepen van de internationale coalitie bevinden, zijn donderdag en vrijdag raketten afgevuurd. Dat zeggen Iraakse en Amerikaanse veiligheidsverantwoordelijken en een ngo. Dergelijke aanvallen waren eerder frequent tijdens de vroege fasen van het conflict tussen Israël en de Palestijnse Hamas-militanten, maar zijn sindsdien afgenomen.

Lees meer »

Dieven slaan ‘s nachts toe in shop van tankstation Gabriëls in Geluwe

In de shop van het tankstation Gabriëls langs de drukke Menenstraat in Geluwe gebeurde zaterdagnacht omstreeks twee uur een inbraak. De daders sloegen de glazen toegangsdeur aan diggelen. Het tankstation ligt vlakbij de expresweg N58, zo kan men van daaruit alle richtingen uit om te vluchten. Een buurtbewoner belde de politie.
The post Dieven slaan ‘s nachts toe in

Lees meer »