Mathias (26) stapte onder invloed van ‘designerdrugs’ de E40 op en overleed. Nu vertelt zijn mama zijn verhaal

Mathias Van de Wouwer (26) overleed in 2021 nadat hij ’s nachts te voet over de E40 in Merelbeke zwalpte met zijn hond Baloo. De twintiger nam een designerdrug en was volledig weg van de wereld. Zijn mama Lydia brengt in een boek zijn verhaal om anderen te waarschuwen. “Dergelijke drugs worden met één klik besteld.”

 

Meer krantenkoppen in België

Gesprekken van Duitse legertop gelekt over beruchte Taurus-raketten. Roger Housen: “Extra gevoelig, want ze hebben drie grote voordelen voor Oekraïne”

Heeft Rusland de top van het Duitse leger afgeluisterd? Audio-opnames die vrijdag op Russische media verschenen doen vermoeden van wel. Duitse officiers van de luchtmacht bespreken daarin de levering van de Taurus-raketten aan Oekraïne. Hoe hebben de Russen die info ontfutseld? Moet ons leger zich ook zorgen maken? En waarom liggen de ‘Taurussen’ extra gevoelig? Oud-kolonel Roger Housen analyseert.

Lees meer »

“Als een hond die elke boom markeert”: countrywereld in alle staten door succes Beyoncé

Ze is de eerste zwarte vrouw met een nummer 1-hit in de Amerikaanse countrycharts én de eerste vrouw die zowel de countrylijst als de r&b-en-hiphoplijst heeft aangevoerd. Beyoncé (42) schrijft geschiedenis met haar nieuwe nummers ‘Texas Hold ‘Em’ en ‘16 Carriages’. Daarin omarmt Queen B haar roots in haar geboortestad Houston in Texas, en oogst ze meteen ook bakken kritiek.

Lees meer »

FC Gullegem start opnieuw damesploeg in 3de provinciale: “Meisjes vanaf 15 jaar welkom”

In het verleden kon FC Gullegem pronken met een damesploeg in de provinciale reeksen. Door gebrek aan speelsters werd de ploeg opgedoekt. Veronique Sayoen heeft de handschoen opgenomen en brengt volgend seizoen opnieuw een damesploeg aan de aftrap in derde provinciale. “Meisjes vanaf 15 jaar zijn welkom.”
The post FC Gullegem start opnieuw damesploeg in 3de provinciale: “Meisjes vanaf 15

Lees meer »

Pat Krimson en Loredana scheiden… hun afval: koppel maakt reclamespot over sorteren

“We hebben alles veel te lang laten opstapelen…” Even leek het alsof Pat Krimson (58) en Loredana De Amicis (38) hun scheiding aankondigden, maar daar was niets van aan. De twee maakten namelijk een reclamespot voor Limburg.net, waarbij het koppel oproept om vuilnis te scheiden. “Mijn hart! Ik ben blij dat deze video compleet anders uitdraaide”, klinkt het opgelucht bij

Lees meer »

Directeur Artsen Zonder Grenzen was 2 weken in Gaza: “Hoe de gezondheidszorg daar wordt aangevallen, heb ik nog nooit gezien”  

Na twee weken in het zuiden van Gaza is Meinie Nicolai zwaar onder de indruk van de schrijnende toestanden. De algemeen directeur van Artsen Zonder Grenzen in België heeft gezien hoe de gezondheidszorg wordt aangevallen en het nergens meer veilig is, ook niet voor de artsen. "Ze voelen zich moedeloos en heel alleen. De wereld kijkt toe, maar doet niets."

Lees meer »

UPDATE. Alles wat we nu weten over de vier opgepakte tieners die terroristische aanslag in België planden: “Ze spraken over een Brusselse concertzaal”

Planden vier tieners – tussen 15 en 18 – een terroristische aanslag in ons land? Die vraag proberen speurders te beantwoorden. De vier dweepten online alleszins met de Islamitische Staat en hadden het in hun chatgroepje over “gewelddadige acties”. Ook een Brusselse concertzaal kwam ter sprake. Daarom viel de politie zondagochtend bij hen thuis binnen. Hier leest u alle feiten

Lees meer »

Een energiecontract afsluiten en uw rijbewijs of identiteitskaart afhalen: kan het straks ook in uw postkantoor?

Haalt u straks uw nieuwe identiteitskaart of rijbewijs in het postkantoor? Of misschien sluit u er wel uw volgend energiecontract af? Bpost-CEO Chris Peeters komt na vier maanden aan het roer met een opvallend plan om het postbedrijf toekomstbestendig te maken. Waarom is dat nodig? En welke rollen ziet hij allemaal weggelegd voor het postkantoor? “We moeten breed nadenken over

Lees meer »

7 gemeenten uit Leiestreek werken samen om trainerstekort bij sportclubs aan te pakken

Enkele gemeenten uit de Leiestreek gaan samenwerken om het trainerstekort bij de verschillende sportclubs aan te pakken. Het gaat om een initiatief van Burensportdienst Leiestreek, waar De Pinte, Deinze, Aalter, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte in zitten. Het overkoepelende project wil de sportclubs steunen om aan een betere instroom, kwaliteit en waardering van trainers te kunnen werken.

Lees meer »