Mathias (26) stapte onder invloed van ‘designerdrugs’ de E40 op en overleed. Nu vertelt zijn mama zijn verhaal

Mathias Van de Wouwer (26) overleed in 2021 nadat hij ’s nachts te voet over de E40 in Merelbeke zwalpte met zijn hond Baloo. De twintiger nam een designerdrug en was volledig weg van de wereld. Zijn mama Lydia brengt in een boek zijn verhaal om anderen te waarschuwen. “Dergelijke drugs worden met één klik besteld.”

 

Meer krantenkoppen in België

Rusland speelt in tien dagen tijd voor een miljard aan vliegtuigen kwijt: “Vliegt Oekraïne stiekem al met F16’s?”

Rusland heeft op tien dagen tijd tien vliegtuigen verloren. Negen van z’n beste straaljagers en een zeldzaam radarvliegtuig. Over dat laatste zegt Moskou dat het neergehaald werd door ‘bevriend vuur’. Een eigen misser, met andere woorden. Maar zelfs als dat klopt, blijft de Oekraïense trefkracht fenomenaal. Nam het stiekem al F-16’s in gebruik, zoals sommigen opperen? Wordt Rusland roekelozer? Of

Lees meer »

Waarde bitcoin breekt door 65.000 dollar richting nieuw record

De bitcoin heeft zijn opmars maandag voortgezet. De grootste en bekendste cryptomunt ter wereld schoot eerder op de dag al door de 64.000 dollar heen en steeg kort daarna door tot boven de 65.000 dollar (59.890 euro). De bitcoin koerst daarmee gestaag af op het recordniveau van 69.000 dollar (63.575 euro), dat in november 2021 werd bereikt.

Lees meer »

Rare Disease Day: Lucas (7) lijdt aan het zeldzame KDM5C-syndroom

Op Rare Disease Day wordt er extra aandacht gevraagd voor mensen die lijden aan een zeldzame ziekte. Door het gebrek aan kennis over deze aandoeningen stoten deze mensen nog veel te vaak op onzekerheid en administratieve hindernissen. Ook Sara Dekeuleneer, mama van Lucas, weet exact hoe dat voelt.
The post Rare Disease Day: Lucas (7) lijdt aan het zeldzame KDM5C-syndroom

Lees meer »

Sven Pichal vraagt parket om extra onderzoek

Het parket is klaar om ex-radiopresentator Sven Pichal (44) te vervolgen voor het bezit en de verspreiding van beelden van seksueel kindermisbruik. De zogenaamde eindvordering is er. Maar Pichal zelf wil dat er nog extra onderzoek gebeurt, zo schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Lees meer »

Schrikkelfeestnamiddag in oc de Stekke

Het is al een traditie dat de ouderenverenigingen en het lokaal dienstencentrum de handen in elkaar slaan voor een feestmiddag eind augustus. Op schrikkeldag donderdag 29 augustus nodigen dezelfde partners het publiek uit voor een tweede namiddag in het voorjaar. V.l.n.r. op de foto Lutgarde Quequin is voorzitter van Okra, Henk Vandenbroucke is de centrumleider
The post Schrikkelfeestnamiddag in oc

Lees meer »

Goud voor Geert en Jenny

Geert Braem (73) en Jenny Bogaert (69) gaven elkaar op 8 februari 1974 het jawoord in Oudenaarde. Daarom werden ze ontvangen in het Oostendse stadhuis. Geert werkte tijdens zijn loopbaan als vertegenwoordiger bij NV Deta, een bedrijf voor tandheelkunde. Jenny was dan weer bediende bij Samsonite. Het gouden huwelijkspaar kreeg twee kinderen. Zij zorgden op
The post Goud voor Geert

Lees meer »

Dylan Vanholme stelde nieuwe liefde nog niet voor aan mama Wendy Van Wanten: “We hebben allemaal ons eigen leven”

Het gaat snel voor Dylan Vanholme (39) en zijn vriendin Amber Verleyen (30). Sinds ze vorige zomer hun liefde voor elkaar bekendmaakten, zijn samenwonen én samenwerken al afgevinkt. Het enige wat er nog niet van is gekomen, is een ontmoeting met (schoon)mama Wendy Van Wanten… In een dubbelinterview met ‘Dag Allemaal’ leggen ze uit waarom en praten ze uitgebreid over

Lees meer »

Tegenstanders van goedgekeurde Europese natuurherstelwet hopen “nieuw stikstofdossier” alsnog te blokkeren

De natuurherstelwet is dan toch goedgekeurd door het Europees Parlement, maar de reacties zijn gemengd. Van "een nieuw stikstofdossier" tot "een overwinning voor de natuur, de dieren en onze gezondheid": de voorstanders klinken blij en opgelucht, maar de tegenstemmers hopen de wet alsnog te blokkeren tijdens de laatste horde, op het niveau van de lidstaten. Het zal tot op het

Lees meer »

Dronken Pool met bijl jaagt Oekraïners stuipen op het lijf op camping ’t Klein Strand in Jabbeke: “Hij dacht dat het Russen waren”

Gewapend met een bijl en een luchtdrukgeweer bestormde Radoslaw K. (41) twee jaar geleden een caravan op camping ’t Klein Strand in Jabbeke. Hij meende er enkele Russen een lesje te leren, maar dat bleek een pijnlijke vergissing. Zijn overmatig drankverbruik was daar niet vreemd aan.
The post Dronken Pool met bijl jaagt Oekraïners stuipen op het lijf op camping

Lees meer »