Belgische terreurverdachte (31) en “vrouwelijke gezel” tegengehouden aan Filipijnse grens

De Filipijnse immigratiedienst heeft een 31-jarige Belgische terreurverdachte tegengehouden die het land binnen probeerde te komen. Dat meldt de dienst vanmorgen in een mededeling. De man was vergezeld van een 27-jarige Belgische vrouw. 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse pastoor stapt op door lastercampagne: “Het begon toen ik de avances van een collega afwees”

Een jaar nadat hij onverwacht ontslag nam, zegt de Nederlandse ex-priester Frits Ouwens dat hij werd lastiggevallen door een andere pastoor die hem “op een zeer ongepaste en gênante manier zijn liefde had verklaard”. Maar omdat hij niet op die avances was ingegaan, begon hij een lastercampagne tegen hem. “Met de steun van de ‘bruine ridders’ binnen de kerk”,

Lees meer »

Alaphilippe reed klassiekers naar eigen zeggen met breuk in kuitbeen: “Niets gezegd omdat ik niet wilde dat men dacht dat ik excuses zocht”

Julian Alaphilippe (31) heeft de voorbije klassiekers afgewerkt met een breuk in het kuitbeen, opgelopen bij z’n val in de Strade Bianche. De Fransman van Soudal Quick-Step repte er met geen woord over. “De ploeg heeft mij zelf de keuze gelaten om de Vlaamse koersen te rijden of niet. Maar mijn beslissing was de foute”, zegt hij in een interview

Lees meer »

Ierse vicepremier verzekert dat Palestina erkend zal worden als staat

De Ierse vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Michael Martin, heeft dinsdag gezegd dat de formele erkenning van Palestina door Ierland “zal gebeuren”. Martin zei in de Dáil Éireann, het Ierse parlement, dat hij een formeel voorstel over de erkenning van de Palestijnse staat aan de regering zou voorleggen.

Lees meer »

Organisatie kerstmarkt zoekt standhouders: “Mogelijk terug écht ijs voor piste en vanaf 2026 nieuwe kerstunits”

Het Brugs Handelscentrum doet een oproep voor standhouders op de Markt en het Simon Stevinplein op de kerstmarkt. “We zoeken in eerste instantie mensen die inzetten op lokale of ambachtelijke producten”, zegt voorzitter Dirk Vanhegen. Schepen van Toerisme Mieke Hoste liet dan weer verstaan dat er vanaf 2026 nieuwe kerstunits komen én hintte op de terugkeer van écht ijs voor

Lees meer »

LIVE GAZA. UNRWA: “Geen daadwerkelijke toename van hulp die Gazastrook binnenkomt” – Biden: “Netanyahu heeft fout gemaakt in Gaza”

Het Israëlische voorstel dat Hamas ontving van de Qatarese en Egyptische bemiddelaars voldoet niet aan de eisen van de Palestijnse facties, aldus Hamas. Het voorstel zal desondanks toch worden bestudeerd, klinkt het in een verklaring van de terreurbeweging, en er zal een antwoord aan de bemiddelaars overhandigd worden. Israël meldt intussen dat het dinsdag recordaantal vrachtwagens – 468 in totaal

Lees meer »

Ben Weyts na “ongeloofwaardige” dreigmail voor middelbare scholen: “We moeten voorzichtiger omspringen met onrustwekkende boodschappen”

De dreigmail, die verschillende middelbare scholen in Vlaanderen ontvingen, was “op basis van de beschikbare informatie niet geloofwaardig”, volgens het orgaan voor de dreigingsanalyse OCAD. Minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA) is dan ook kritisch: “We moeten voorzichtiger omspringen met onrustwekkende boodschappen”

Lees meer »