Belgische terreurverdachte tegengehouden in luchthaven van Filipijnse hoofdstad Manilla

Een 31-jarige Belgische man die op een internationale lijst van verdachte terroristen staat is tegengehouden in de luchthaven van Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen. Dat heeft de Filipijnse immigratiedienst maandag gemeld in een persbericht.

 

Meer krantenkoppen in België

Vooruit-voorzitter Depraetere haalt uit op verkiezingscongres: “Onze welvaart wordt bedreigd door een rechts blok van N-VA en Vlaams Belang”

Het is mogelijk: de veiligheid én de koopkracht beschermen. Dat was zaterdag de boodschap van Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere op het inhoudelijke congres van de partij in aanloop naar de verkiezingen. In haar speech waren N-VA en Vlaams Belang kop van Jut. Volgens Depraetere “trekt dat blok van rechts en extreemrechts zich weinig aan van wat er echt toe doet”.

Lees meer »

Priester-muzikant Alfons Bouckaert viert honderdste verjaardag met zijn banjo-orkest

Alfons Bouckaert werd op schrikkeldag 29 februari – hoewel hij eigenlijk op 2 maart jarig is – gehuldigd voor zijn honderdstee verjaardag in wzc De Pottelberg in Kortrijk. 65 jaar geleden was hij als priester-leraar aan het college van Menen de stichter van het banjo-orkest, dat uniek is in Vlaanderen werd. Een optreden van ‘zijn’ orkest kon uiteraard niet ontbreken.<br

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Euroleiders

06:00 Iemand van wie we niet veel meer horen, is de roemruchte Chinese geheim agent Danny Woo, de 007 van de Yangtze. Eerst werd zijn met bloed, zweet en yuans uitgebouwde spionagenetwerk in België blootgel…

Lees meer »

COLUMN. Marnix Peeters: “Dit was een terreuraanslag”

Marnix Peeters, jarenlang interviewer en reportagemaker bij deze krant, kijkt scherp naar de dingen als columnist. Deze week: een virale infectie. “Hoe kan zo’n virusbeest in godsnaam zo goed als al je lichaamsfuncties uitschakelen, en hoe krijgt je lichaam het in even godsnaam voor mekaar dat de aanvaller enkele uren later verjaagd is en je weer je normale routine kunt

Lees meer »

Wie heeft Sarah Knockaert gezien?

Op vrijdag 23 februari om 08.48 uur werd de 20-jarige Sarah Knockaert voor het laatst gezien in de lokettenzaal van het treinstation in Blankenberge. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.
The post Wie heeft Sarah Knockaert gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier verdiepingen van appartementsgebouw in Blankenberge onbewoonbaar nadat aannemer door gevel gaat

In Blankenberge zijn vier verdiepingen van een appartementsgebouw onbewoonbaar verklaard. Dat gebeurde toen een aannemer tijdens de sloopwerken van een aanpalend pand dwars door de gevel ging. De schade is aanzienlijk, maar gewonden vielen er niet.
The post Vier verdiepingen van appartementsgebouw in Blankenberge onbewoonbaar nadat aannemer door gevel gaat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rechtbank veroordeelt België nogmaals: “Nizar Trabelsi moet worden gerepatrieerd vanuit de Verenigde Staten”

België moet Nizar Trabelsi uit de Verenigde Staten repatriëren en een officieel verzoek daartoe richten aan de Amerikaanse autoriteiten. De Brusselse rechter van eerste aanleg heeft dat beslist op straffe van een dwangsom tot 200.000 euro, te betalen door de Belgische staat. Trabelsi heeft in ons land een celstraf wegens terreurplannen uitgezeten en is daarna aan de VS uitgeleverd. Hij

Lees meer »

Cruciaal dilemma bij KVK vlak voor degradatiekraker: Vandenbergheof toch opnieuw Pirard in doel?

Hoe cruciaal in de degradatiestrijd kan KV Kortrijk-RWDM zondag zijn? Plaats 14 ná de play-downs blijft voor KVK het minimum voor een ultieme kans (barrages) op redding, maar indien de huidige kloof met RWDM niet kan worden verkleind, wordt dat schier onmogelijk. En hoe cruciaal wordt de keuze voor de keeper: Vandenberghe of toch opnieuw Pirard? Die laatste noemt zich

Lees meer »