Belgische terreurverdachte tegengehouden in luchthaven van Filipijnse hoofdstad Manilla

Een 31-jarige Belgische man die op een internationale lijst van verdachte terroristen staat is tegengehouden in de luchthaven van Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen. Dat heeft de Filipijnse immigratiedienst maandag gemeld in een persbericht.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Begrafenis Navalny in Moskou

Aleksej Navalny wordt vandaag in Moskou begraven. De ordediensten zijn massaal aanwezig, want de uitvaart mag van het Kremlin geen massamanifestatie worden. Volg de gebeurtenissen hier live.

Lees meer »

Conservatorium pakt nog tot 2 maart uit met grote namen tijdens Week van de Piano: “Afsluiten doen we met Jef Neve”

Het Conservatorium Kortrijk organiseert nog tot en met 2 maart een heuse Week van de Piano met veel leerlingen en (inter)nationale pianohelden zoals pianovirtuozen Jef Neve en de Oekraïense Vitaly Samoshko op het podium.
The post Conservatorium pakt nog tot 2 maart uit met grote namen tijdens Week van de Piano: “Afsluiten doen we met Jef Neve” appeared first on

Lees meer »

Nu bakfietsen van Babboe veiligheidsproblemen blijken te hebben: waar heb je als Belgische consument recht op?

Terwijl de Nederlandse bakfietsenfabrikant Babboe in eigen land al weken onder vuur ligt, maken ook klanten in België zich grote zorgen. De voorbije jaren zijn de frames van honderden fietsen gebroken. Het bedrijf kan de veiligheid van een aantal modellen niet garanderen en roept de fietsen daarom terug. In Nederland mogen de fietsen voorlopig niet meer verkocht worden. Maar waar

Lees meer »

KU Leuven legt klacht neer tegen Dries Van Langenhove: “Uitspraken zetten aan tot racisme”

De KU Leuven gaat een klacht neerleggen tegen Dries Van Langenhove. De unief beschuldigt hem van racistische uitspraken tijdens een gespreksavond van de Nationalistische Studentenvereniging (NSV) over regeneratieve landbouw. “De uitspraken gaan lijnrecht in tegen de kernwaarde van de universiteit”, staat te lezen in een persbericht. Ook mag de NSV geen lokalen van de onderwijsinstelling meer gebruiken.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. “Oekraïense aanval op de Krim”: Rusland zegt 38 drones te hebben vernietigd na explosies in havenstad

Volgens het Russische ministerie van Defensie heeft Oekraïne afgelopen nacht een aanval uitgevoerd op het Krim-schiereiland Feodosia. Het ministerie zegt 38 Oekraïense drones te hebben vernietigd. De verklaring op Telegram komt na berichten op Oekraïense en Russische sociale media over explosies in de haven van Feodosia. Onduidelijk is of er sprake is van schade of slachtoffers. Oekraïne heeft nog niet

Lees meer »

Noorse koning Harald terug in Oslo

De 87-jarige koning Harald van Noorwegen is zondagavond aangekomen in Oslo. Hij is terug in zijn land nadat hij in Maleisië was opgenomen in het ziekenhuis vanwege een infectie. Dat heeft het Koninklijk Paleis gemeld.

Lees meer »

De gewestelijke U11 van SC Zonnebeke

SC Zonnebeke heeft dit seizoen twee U11-ploegen. Het gewestelijk team speelde zaterdag thuis tegen Eendracht Jonkershove. Achteraan v.l.n.r.: afgevaardigde Christophe Hoorelbeke, Laurens Vandecasteele, Aaron Dewippe, Edward Vaux, Arno Viaene, Alexia Verfeillie en helemaal achteraan trainer Stan Muylle; vooraan v.l.n.r.: Esté Muylle, Louis Hoorelbeke, Finn Wintein, Lars Callewaert en Guilliaume Bossuyt. (foto ZB) Foto en os
The post De gewestelijke U11

Lees meer »

Kortrijkse oud-bakker Walter Debacker overleden

De gepensioneerde bakker Walter Debacker uit de Burgemeester Gillonlaan in Kortrijk is dinsdag begraven. Hij is op 20 februari – een week voor zijn 83ste verjaardag – in het AZ Groeninge overleden nadat hij thuis ten val was gekomen. In maart 2021 werd Walter op de fiets door een wagen omvergereden en sindsdien is hij nooit meer helemaal de oude

Lees meer »