Aalsterse carnavalisten verklappen waar ze de mosterd halen: “Van pis naar Kiss. Ja, daar hebben we over gebrainstormd”

Nergens anders wordt de actualiteit van het voorbije jaar zo heerlijk door de mangel gehaald als in Aalst. We vroegen vier losse carnavalsgroepen naar het creatieve proces achter hun vondsten: waar halen ze hun ideeën, hoe werken ze die uit en wordt er aan zelfcensuur gedaan? En wat blijkt? Oilsjterse humor hoeft niet veel te kosten. “Die emmers hebben we van de frituur gekregen en geverfd.” 

Meer krantenkoppen in België

Nathalie en Peter kunnen 18 jaar na miskraam kindje inschrijven in sterrenregister

Alle ouders die een kindje verloren hebben kunnen voortaan, ongeacht de duur van de zwangerschap of hoe lang het dit ook geleden is, hun kindje laten registeren in een sterrenregister. “Dit is een belangrijke symbolische actie. Het is belangrijk dat er niet gezwegen wordt over dit onderwerp”, aldus Nathalie Fonteyne en Peter Verduyn, die achttien jaar geleden een kindje verloren

Lees meer »

Risicogroepen lieten zich in 2023 minder vaak vaccineren tegen de griep

Personen ouder dan 65 jaar, chronisch zieken en zwangere vrouwen hebben zich in 2023 minder vaak laten inenten tegen de griep dan de voorbije jaren. Dat blijkt dinsdag uit onderzoek van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Hoewel apothekers sinds oktober 2023 ook het griepvaccin mogen toedienen, blijft de griepvaccinatiegraad ruim onder het aanbevolen niveau van 75 procent.

Lees meer »

Doen bollen op voetpaden meer kwaad dan goed?

Op de hoek van het kruispunt van de Singellaan en de Stationsstraat zorgde de plaatsing van halve bollen om de verkeersveiligheid te bevorderen voor de nodige deining.
The post Doen bollen op voetpaden meer kwaad dan goed? appeared first on KW.be.

Lees meer »

ANALYSE. Carl Devos over de schijnbare opening van De Wever richting Vlaams Belang: “Zijn strategie straalt wanhoop uit en dan begint hij te dreigen”

Zet Bart De Wever de deur open voor een regeringsdeelname van Vlaams Belang? De N-VA-voorzitter laat duidelijk verstaan dat hij niet in de Vlaamse regering zal stappen zonder een Vlaamse meerderheid op federaal niveau. Wat zit daar achter? Politicoloog Carl Devos (UGent) fileert de beweegredenen van De Wever. “Die strategie straalt wanhoop uit.”

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. Hoe een stem voor Vlaams Belang een nuttige stem werd

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: waarom duwt Bart De Wever de kiezer richting Vlaams Belang? Bij N-VA kijken ze tandenknarsend naar hoe hun voorzitter de partij in een onmogelijke positie manoeuvreert.

Lees meer »

En als we nu eens de auto zouden afnemen en niet enkel het rijbewijs? Politierechter en advocaat over aanpak van hardnekkige verkeersdelinquenten

Hardleerse verkeersdelinquenten kruipen vaak achter het stuur ondanks een rijverbod. Middelvinger inbegrepen. De 45-jarige man die zondag stomdronken twee wielertoeristen de dood injoeg, reed al tien jaar zonder geldig rijbewijs. Kan de politierechter niet beter ook het voertuig in beslag nemen? “Dat doén wij ook”, zegt Siegfried Stallaert, politierechter in Aalst. Hoe vaak wordt dat toegepast? En wanneer kan het?

Lees meer »

Vijftiger die zijn vrouw neerstak… sleept haar nu zelf voor de rechter: “Hij werd ook aangevallen en verloor veel bloed”

De rechtszaak rond een steekpartij in Roeselare van april vorig jaar, kende maandag een opmerkelijke wending. De 57-jarige C.C. wordt vervolgd voor poging tot doodslag op zijn vrouw… maar sleept haar nu op zijn beurt voor de rechter.
The post Vijftiger die zijn vrouw neerstak… sleept haar nu zelf voor de rechter: “Hij werd ook aangevallen en verloor veel bloed”

Lees meer »

Zestiger uit Damme veroordeeld voor kindermisbruik van 22 jaar geleden: “Hij toonde ons hoe we moesten masturberen”

Liefst 22 jaar na datum heeft een 66-jarige man uit Damme van de rechter een zware geldboete gekregen voor aanranding van een toen 11-jarige jongen. In 2009 kreeg R.J. al vijf jaar voorwaardelijk voor misbruik van twee broers in dezelfde periode.
The post Zestiger uit Damme veroordeeld voor kindermisbruik van 22 jaar geleden: “Hij toonde ons hoe we moesten masturberen”

Lees meer »