Zeg niet zomaar ‘gruwelijke ijssculptuur’: makers van ‘True Detective’ halen de mosterd bij Belgische kunstenaar

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Nu William verstek laat wegens ‘persoonlijke redenen’: wat is er allemaal aan de hand in Buckingham Palace?

Koning Charles werkt op halve kracht, prinses Catherine herstelt van een mysterieuze operatie, en nu valt ook kroonprins William (41) uit vanwege ‘persoonlijke redenen’. Het is van de sterfdag van Elizabeth II geleden dat het nog zo hard rommelde in het Britse koningshuis. Van dubbelzinnige persberichten tot plotse veranderingen in de planning: wat is er toch aan de hand achter

Lees meer »

Grote rookontwikkeling bij brand in loods in Bovekerke

In Bovekerke bij Koekelare is woensdagmiddag een zware brand uitgebroken in een loods waar ook een wooneenheid in gevestigd is. Er raakte niemand gewond maar de rookpluim was van kilometers ver te zien. De brandweer zal lange tijd moeten nablussen.
The post Grote rookontwikkeling bij brand in loods in Bovekerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

De meest begeerde 190 miljard euro ter wereld liggen in de Belgische diepvriezer: waarom de VS en Europa hengelen naar het geblokkeerde geld van de Russen

Een astronomische berg geld ligt door de sancties tegen de Russen al twee jaar te slapen in Brussel. En hoewel die 190 miljard euro in de diepvriezer zit, brengt dat bedrag nog eens miljarden extra op. Geld dat EU-kopstuk Ursula von der Leyen wil gebruiken om wapens aan te schaffen voor Oekraïne. De VS gaan nog een stap verder en

Lees meer »

Zes weekends lang werken aan spoor in Aalst en Denderleeuw

Gedurende zes weekends zullen er geen treinen rijden tussen Denderleeuw en Aalst. Er komen bussen in de plaats. Spoorwegbeheerder Infrabel gaat dan werken uitvoeren. De werken vinden plaats vanaf komend weekend tot en met het eerste weekend van mei en ook in de paasvakantie. Er wordt onder andere aan de sporen en de seininrichting gewerkt en aan drie bruggen.

Lees meer »

Europees directeur van WHO bezoekt zorgzame buurt vzw Mariënstede in Dadizele

Hans Kluge, Europees directeur van de WHO, heeft vrijdag een bezoek gebracht aan de zorgzame buurt vzw Mariënstede in Dadizele. Dat deed hij samen met Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V). De vzw is een van de pioniers van de Zorgzame Buurten.
The post Europees directeur van WHO bezoekt zorgzame buurt vzw Mariënstede in Dadizele appeared first

Lees meer »

Cocaïne aangetroffen in locker Sven Pichal in VRT-gebouw

Er loopt nu ook een onderzoek naar drugsfeiten tegen de voormalige radiopresentator Sven Pichal. In de nasleep van het onderzoek naar het bezit van beelden van kindermisbruik werd in zijn persoonlijke locker in de gebouwen van de VRT een kleine hoeveelheid cocaïne aangetroffen.

Lees meer »

Wereldbefaamde Eros Ramazzotti tribute band ‘Dove c’è Musica’ komt voor één optreden naar Centrum Yasara in Nieuwpoort: “Van Zweden naar Nieuwpoort én terug naar Zweden!”

Op zaterdag 22 juni kan iedereen vanaf 19.30 uur terecht in het Centrum Ysara in Nieuwpoort, waar de VZW Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin zijn 50ste verjaardag viert. Die avond worden de ruim 650 aanwezigen ondergedompeld in een heuse Italiaanse sfeer, met als hoogtepunt het optreden van de wereldvermaarde Italiaanse Eros Ramazzotti tribute band ‘Dove C’è Musica’. Deze tribute band

Lees meer »

KIJK LIVE. Verlengingen in Sociedad-Mallorca, wie plaatst zich in spannende ontknoping als eerste voor finale Copa del Rey?

Verlengingen bij Real Sociedad-Mallorca, de terugmatch die moet beslissen over een finaleplek in de Copa del Rey. Giovanni González zette de bezoekers vlak na rust op voorsprong, maar Mikel Oyarzabal deed de 40.000 enthousiaste Basken opveren met de gelijkmaker. Een slotoffensief van Sociedad leverde niets op. 1-1 na de reguliere speeltijd nadat de heenmatch op een scoreloze draw was geëindigd.

Lees meer »

Vlaamse klassieker dreigt van de menukaarten te verdwijnen: “We maken zelfs verlies aan garnaalkroketten”

Noordzeegarnalen zijn een delicatesse voor de rijken geworden. De vangst viel het afgelopen jaar lelijk tegen en de prijzen op de veiling klimmen naar ongekende hoogtes. “Tot 80 euro per kilo gepelde garnalen, terwijl ze er vroeger mee naar je hoofd smeten.” Hoe komt het dat tot na komende zomer garnaalkroketten en tomate-crevettes nog zelden op het menu zullen staan?

Lees meer »

Céline haalt goud op Michel Servaiswedstrijd

Komen-Waasten is een kampioene rijker. Céline Boucq, de 17-jarige studente aan de Komense hotelschool, slaagde erin om goud binnen te halen tijdens de Michel Servaiswedstrijd. De internationale competitie, waarbij deelnemers uit verschillende Europese landen het tegen elkaar opnemen, moet het horecatalent van de toekomst in de verf zetten. Tijdens zeven verschillende opdrachten, zoals het versnijden
The post Céline haalt goud

Lees meer »

Ex van Argentijnse wereldkampioen Palacios neemt wraak: zij verkoopt zijn finaleshirt en WK-medaille

Een vechtscheiding gaat de verkeerde kant uit. Om kosten aan hun gemeenschappelijk appartement in Argentinië te betalen, heeft Yesica Frias (30), een Argentijnse influencer en ex-vrouw van Ezequiel Palacios (24), enkele van zijn mooiste souvenirs verkocht. Het gaat om het shirt dat hij voor de finale aanhad op het WK voetbal in Qatar, net als de medaille die hij won.

Lees meer »