Pater (80), die vroeger in Sint-Barbaracollege werkte, op non-actief gezet in Aalsterse school waar hij nu vrijwilliger was

Een pater die werkte als vrijwilliger voor de pastorale werking in het Sint-Jozefscollege in Aalst is met onmiddellijke ingang op non-actief gezet. Eerder deze week getuigden voormalig minister Vincent Van Quickenborne en radiopresentator Sven Ornelis over misbruik in een andere school in Gent. De pater was daar vroeger ook actief. Sinds de getuigenis kwamen verschillende meldingen van kindermisbruik door de man binnen. De pater ontkent zelf alles.

Meer krantenkoppen in België

Banketzaal met fresco’s over Trojaanse Oorlog ontdekt in Pompeii

Bij opgravingen in Pompeii is een banketzaal ontdekt met mozaïeken en fresco’s die de Trojaanse Oorlog afbeelden. Dat meldt de archeologische site nabij Napels, in het zuiden van Italië, op haar website. Pompeii “blijft ons verrassen, want elke keer dat we graven, vinden we iets moois en betekenisvols”, zegt de Italiaanse minister van Cultuur Gennaro Sangiuliano.

Lees meer »

PepsiCo-fabriek in Veurne krijgt volledig geautomatiseerd magazijn

Het Amerikaanse voedingsconcern PepsiCo gaat zijn fabriek in Veurne uitrusten met een volledig geautomatiseerd magazijn om de twee miljoen zakken chips en snacks die dagelijks worden geproduceerd in op te slaan. Dat meldt de Spaanse rekkenbouwer Mecalux, dat voor de installatie zal instaan, in een persbericht.
The post PepsiCo-fabriek in Veurne krijgt volledig geautomatiseerd magazijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Lees meer »

Westdiep en Seashop uit Nieuwpoort hebben ambitieuze Europese plannen: “We willen een filiaal oprichten in Duinkerke”

Axel De Cock (59), de eigenaar van Seashop en sinds 1 juli 2023 ook mede-eigenaar van Westdiep samen met Geert Lecat (56), belichaamt niet alleen ondernemerschap, maar ook een diepe passie voor de watersport. “Al vanaf mijn vijfde jaar ben ik gefascineerd door de zee”, vertelt hij.
The post Westdiep en Seashop uit Nieuwpoort hebben ambitieuze Europese plannen: “We willen

Lees meer »

Brugse politie reageert verrast na klacht vermeend racisme van PAOK-fans: “We fronsen de wenkbrauwen, beelden van supporters spreken voor zich”

De Brugse politie reageert verrast op de klacht van de Griekse PAOK-fans na de Europese match tegen Club Brugge van afgelopen donderdagavond. De supporters beschuldigen de politie van racistisch geweld, al is daar volgens de Brugse politie absoluut geen sprake van. De gemoederen liepen vlak voor en na de match inderdaad op, maar is niemand geviseerd. “De beelden spreken voor

Lees meer »

Mollenvanger Marc Denys ziet in Charlotte een fantastische Mol

We zijn drie afleveringen ver en de theorieën rond ‘De Mol’ swingen de pan uit. Als mollenvanger van KW wist ik u vorige week al te vertellen dat het anti-molgedrag van Philippe niet ongestraft kon blijven duren en enkele dagen later was het al zover: een rood scherm voor de sympathieke bedrijfsleider. Maar wie is dan wel de Mol? In

Lees meer »