Waar halen ze het vandaan? Aalsterse carnavalsgroepen over hun geestige vondsten: “Die emmer van Theo hebben we van de frituur gekregen”

Nergens anders wordt de actualiteit van het voorbije jaar zo heerlijk door de mangel gehaald als in Aalst. We vroegen vier losse carnavalsgroepen naar het creatieve proces achter hun vondsten: waar halen ze hun ideeën, hoe werken ze die uit en wordt er aan zelfcensuur gedaan? En wat blijkt? Oilsjterse humor hoeft niet veel te kosten. “Die emmers hebben we van de frituur gekregen en geverfd.” 

Meer krantenkoppen in België

Politierechter en advocaat over de mogelijkheid om auto af te pakken: “Je kan 59.000 km strontzat rondrijden voor je wordt gecontroleerd”

Hardleerse verkeersdelinquenten kruipen vaak achter het stuur ondanks een rijverbod. Middelvinger inbegrepen. De 45-jarige man die zondag stomdronken twee wielertoeristen de dood injoeg, reed al tien jaar zonder geldig rijbewijs. Kan de politierechter niet beter ook het voertuig in beslag nemen? “Dat doén wij ook”, zegt Siegfried Stallaert, politierechter in Aalst. Hoe vaak wordt dat toegepast? En wanneer kan het?

Lees meer »

Aannemer, die vervuilde grond gebruikte bij wegenwerken in Staden, moet alles weer uitgraven

De vervuilde grond die tussen 2015 en 2017 gebruikt werd bij wegenwerken in Staden, moet binnen het jaar weer verwijderd worden. Dat besliste de correctionele rechtbank van Kortrijk. Het verantwoordelijke bedrijf moet 320.000 euro boete betalen, waarvan de helft met uitstel, de zaakvoerder krijgt zes maanden voorwaardelijk en 32.000 euro boete.
The post Aannemer, die vervuilde grond gebruikte bij wegenwerken

Lees meer »

40-jarig Aerseels Volkstoneel met ‘Daar komen de Bokken’: “Lachspieren aan het werk”

‘t Aerseels Volkstoneel viert dit jaar haar 40ste verjaardag. Voor de gelegenheid speelt de vereniging het stuk ‘Daar komen de bokken’. Naar goede gewoonte een komedie, deze keer van de hand van Luc Kerkhofs. Voor het eerst staat de groep onder de regie van Jürgen Quintyn.
The post 40-jarig Aerseels Volkstoneel met ‘Daar komen de Bokken’: “Lachspieren aan het werk”

Lees meer »

Wat verandert in maart voor uw geld?

01:01 Van een verplicht opleidingsplan voor kmo’s, naar een vernieuwd sociaal telecomtarief en een verplichte opleiding voor wie zijn kind zelf wil leren rijden. Vijf zaken die veranderen voor uw geld in ma…

Lees meer »

Jonge vrouw lichtgewond na kermisongeval in Diepenbeek

Een jonge vrouw van in de twintig jaar is lichtgewond geraakt bij een incident in een ronddraaiende kermisattractie in Diepenbeek. Ze liep lichte verwondingen op aan het hoofd en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Hoe het ongeval precies gebeurd is, wordt momenteel onderzocht.

Lees meer »

Helft van Brugse vakantiewoningen is niet officieel geregistreerd: Airbnb’s worden misbruikt voor prostitutie in Brugge

Eigenaars van vakantiewoningen proberen de stop te omzeilen door zich niet te registreren bij Toerisme Vlaanderen. Uit onderzoek blijkt volgens toerismeschepen Mieke Hoste dat er op het boekingsplatform Airbnb dubbel zoveel woningen op de verhuurmarkt worden aangeboden als er officieel erkend zijn. Een aantal van die woonsten worden misbruikt voor prostitutie. Dat bevestigt het Brugs parket.
The post Helft van

Lees meer »