“Een van de grootste binnen de Benelux”: De Geestige Put pakt uit met gigantisch aquapark

Op woensdag 1 mei opende recreatiedomein De Geestige Put aan de Caseelstraat een gloednieuwe attractie. Op de vijver drijft er een aquapark van zo’n 4.000 vierkante meter groot, en het kan zelfs nog uitgebreid worden. “Dat schietkussen is de max”, klinkt het bij enkele jongeren die het park mochten uittesten.

De Geestige Put heeft naast een restaurant en hotel ook tal van avontuurlijke opties te bieden. In het watersport- en avonturencentrum kan je het spannende hoogteparcours ontdekken, vlotten bouwen, kleiduif- en boogschieten, kajakken en met een rotvaart op een grote banaan achter een jetski slingeren. Groepen en scholen kunnen de activiteiten combineren met een meerdaags verblijf.

Geestige Koerse

De vijver werd de voorbije drie jaar op het eind van de zomer omgetoverd tot De Geestige Koerse, waar verschillende waaghalzen deelnamen aan de Waregemse versie van Te land, ter zee en in de lucht. De laatste editie lokte in totaal zo’n 1.900 bezoekers naar De Geestige Put.

De beachbar op het domein heropende op woensdag 1 mei zijn deuren. Sinds dan kan je er meteen ook de gloednieuwe aanwinst ontdekken. Op het water drijft nu een gigantisch aquapark. “Het is in totaal 4.000 vierkante meter groot, en we hebben zelfs nog delen die we eraan kunnen toevoegen. Ons aquapark wordt een van de grootste van heel de Benelux”, zegt manager Stephan Maenhout, die De Geestige Put samen uitbaat met Lennert Vanhove en Thomas Verbeke.

Vrijgezellen

“Jong en oud kan zich uitleven op de tientallen obstakels, glijbanen en klimtoestellen. Vanaf 6 jaar kan je het park ontdekken, al moeten kinderen tot en met 10 jaar wel begeleid worden door een volwassene. Een reddingsvest is verplicht en krijg je hier, we bieden ook wetsuits aan.” De Geestige Put mikt met het nieuwe aquapark ook op bedrijfsuitjes, teambuildings, vrijgezellenfeestjes, jeugdbewegingen, scholen, enzovoort.

“Jong en oud kan zich uitleven op de obstakels, glijbanen en klimtoestellen”

“De prijs bedraagt 14 euro per persoon. Groepen met meer dan 20 betalen 12 euro per persoon. Het aquapark is open op woensdagmiddag en vrijdag tussen 16 en 18 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen kan je er van 11 tot 18 uur terecht. En tijdens de zomervakantie is het park elke dag toegankelijk tussen 13 en 18 uur. Online en aan de ingang kan je een tijdslot van 55 minuten boeken.” Enkele laatstejaarsstudenten van het VTI Kortrijk kwamen onlangs hun 50 dagen in Waregem vieren. Zij mochten als een van de eersten het gloednieuwe aquapark testen. Koud maar voldaan kwamen ze uit het water. “Dit is een heel mooi parcours”, vertelt de 18-jarige Jerko Corbanie (18).

Schietkussen

“Het is echt groot en bevat veel elementen. De glijbanen zijn zeer leuk, de schommel in het midden ook maar vooral het schietkussen is de max. Van op hoogte spring je op het kussen, en de persoon die aan de andere kant van het kussen ligt, vliegt zo in de lucht. Heel tof, maar het water is nog koud, ik ga snel een warme douche nemen.” Ook basisschool Polderstad uit Hoboken was van de partij. Olly en Vince uit het vierde leerjaar genoten met hun klasgenootjes van het uitdagende parcours. “Het platform in het midden is superleuk, en de vele glijbanen natuurlijk ook.” Het aquapark zal bij zomerweer veel extra volk trekken. “Het park is gemaakt voor 140 personen, maar wij beperken ons tot 70 per tijdslot”, besluit Stephan.

Meer info op: www.degeestigeput.be

The post “Een van de grootste binnen de Benelux”: De Geestige Put pakt uit met gigantisch aquapark is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

3 meerderjarige verdachten aangehouden na dood trucker die rioolrooster door voorruit kreeg, 2 minderjarigen onder toezicht jeugdrechter

De 3 meerderjarige verdachten in het onderzoek naar de dood van een Roemeense vrachtwagenchauffeur in de provincie Namen, zijn aangehouden. Dat meldt het parket van Namen. Ze zouden – samen met 2 minderjarigen – een zwaar rioolrooster vastgemaakt hebben aan een riem en van een snelwegbrug gegooid hebben. Het rooster doorboorde de voorruit van een vrachtwagen en raakte de bestuurder.

Lees meer »

Nederland gaat zijn strengste asielbeleid ooit voeren. Zal dat impact hebben op vluchtelingenstroom naar ons land?

Nederland gaat zijn strengste asielbeleid ooit voeren: asielaanvragen worden opgeschort, het recht op opvang wordt beperkt en automatische gezinshereniging wordt geschrapt. Gaat dat asielzoekers doen uitwijken naar België? Migratie-onderzoeker Pascal Debruyne legt uit hoe groot of klein de impact kan zijn op ons land. “Ik denk niet dat wíj nu ook ons asielbeleid moeten verstrengen.”

Lees meer »

“Voor iedereen die tegen kanker vecht”: Laure en Lars uit Dadizele jongste deelnemers aan 1.000 km voor Kom op tegen Kanker

Afgelopen verlengd weekend hebben duizenden mensen zich 100 procent gegeven tijdens de fietstocht voor Kom Op Tegen Kanker. Het evenement was opnieuw een succes en bracht bijna zeven miljoen euro op. Ook twee Dadizelenaars gingen tot het gaatje en mochten zich zelfs de jongste deelnemers van de rit noemen.
The post “Voor iedereen die tegen kanker vecht”: Laure en

Lees meer »

Hilde Vautmans (Open VLD) reageert op aantijgingen: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen”

Een uitgebreid artikel in Knack verwijt Europarlementslid en lijsttrekker Hilde Vautmans (Open Vld) toxisch leiderschap en het foutief aanwenden van Europese middelen. “Ik kan alle aantijgingen tegenspreken met documenten”, reageert de Truiense politica. En over dat toxisch leiderschap: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen.”

Lees meer »

Verkoop Beerschot niet langer aan de orde: United World bespreekt budget voor hoogste klasse

De aandeelhouders van Beerschot hebben overleg gepleegd op een vergadering vandaag: een verkoop van de club is niet langer aan de orde. Meerderheidsaandeelhouder Prins Abdullah en zijn Saoedische holding United World engageren zich budgettair om de ploeg na de promotie te versterken voor de hoogste klasse, maar de besprekingen daarover moeten formeel nog verder plaatsvinden.

Lees meer »

Strike-concert steunt MS-Liga

Op zaterdag 18 mei pakt de vzw Strike weer uit met de concertavond Support Your Locals. Vier bands uit de regio, die elk stevige muziek spelen, komen op het podium van zaal Club de B: Dyscordia, Millhaven, Mygun en X-Pozed. De opbrengst gaat naar het goede doel, met name MS-Liga Vlaanderen.
The post Strike-concert steunt MS-Liga appeared first on

Lees meer »

Apotheek Mol heet nu SANA

Sarah Persyn nam vorig jaar Apotheek Mol over van haar ouders. De zaak kreeg nu met SANA een nieuwe naam.
The post Apotheek Mol heet nu SANA appeared first on KW.be.

Lees meer »