74ste Berlinale begint in woelige wateren

11:45 Overleeft de Berlinale de spanningen in de Duitse en de internationale politiek? De 74ste editie van het filmfestival begint in woelige wateren, maar zet in op verzoening. Met onder meer een Belgisch … 

Meer krantenkoppen in België

Almaar meer bewijzen dat Israëlische leger doelbewust geschoten heeft op Palestijnse burgers tijdens voedselbedeling

Volgens het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid werden zeker 112 Palestijnen gedood door het Israëlische leger tijdens een voedselbedeling in Gaza-stad. Ook zouden 760 mensen gewond zijn geraakt. Israël ontkent dat het het vuur opende. Maar klopt dat? Er is veel onduidelijkheid over hoe de Palestijnse burgers om het leven zijn gekomen. BBC sprak met ooggetuigen en analyseerde beelden.

Lees meer »

Een energiecontract afsluiten en uw rijbewijs of identiteitskaart afhalen: kan het straks ook in uw postkantoor?

Haalt u straks uw nieuwe identiteitskaart of rijbewijs in het postkantoor? Of misschien sluit u er wel uw volgend energiecontract af? Bpost-CEO Chris Peeters komt na vier maanden aan het roer met een opvallend plan om het postbedrijf toekomstbestendig te maken. Waarom is dat nodig? En welke rollen ziet hij allemaal weggelegd voor het postkantoor? “We moeten breed nadenken over

Lees meer »

MEER WEER. Nog heel even geduld, maar de lente is in aantocht: “Er komt een gevoelige weersverbetering”

Wanneer. Stopt. Het. Met. Regenen? Wel, nog niet dit weekend, zegt onze weerman Frank Deboosere. “Maar het lentegevoel komt er binnenkort wel aan”, belooft hij. Al is onze perceptie van het weer niet altijd de realiteit. “Februari was warmer dan maart vorig jaar”, weet Frank. “En overal ter wereld zijn er in de afgelopen maand warmterecords gesneuveld.”

Lees meer »

Pluk niet zomaar een foto van het internet, het kan je veel geld kosten

Op het internet vind je heel makkelijk foto’s, video’s of teksten, maar dat betekent niet dat je die ook zomaar zelf mag gebruiken. De meeste van die werken zijn auteursrechtelijk beschermd. Ook afbeeldingen of video’s die je van Facebook of Instagram plukt, mag je niet gebruiken zonder toestemming van de maker. Doe je dat toch, dan is dat strafbaar en

Lees meer »

“Dit had ik echt niet durven dromen”: schrikkelkind Raymond op honderdste verjaardag bedolven onder de kaartjes

De oproep in KW viel niet in dovemansoren. Raymond Pylyser viert vandaag zijn honderdste verjaardag en is daarmee een van de oudste schrikkelbaby’s van het land. De eeuweling werd de voorbije dagen bedolven onder de verjaardagskaartjes. “Een complete verrassing”, glundert hij.
The post “Dit had ik echt niet durven dromen”: schrikkelkind Raymond op honderdste verjaardag bedolven onder de kaartjes appeared

Lees meer »

“Veel van mijn geld heb ik opgemaakt aan vrouwen”: ex-topvoetballer Royston Drenthe openhartig bij Goedele Liekens

In 2007 maakte hij voor 15 miljoen euro de overstap van Feyenoord naar Real Madrid en verdiende hij er 1,6 miljoen euro, maar nu moet hij “hard werken voor zijn geld in de zorgsector”. In het PowNed-programma ‘De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld’, recent uitgezonden op BNNVARA, vertelt het gewezen Nederlandse supertalent Royston Drenthe (38) openhartig over zijn carrière en

Lees meer »

STANDPUNT. De Wever riskeert zich in dezelfde fuik te manoeuvreren als de Nederlandse VVD met Wilders deed

In het eerste debat met alle Vlaamse partijvoorzitters, georganiseerd door Knack, ging Bart De Wever dinsdag nog iets verder in zijn waarschuwing voor een federale regering zonder Vlaamse meerderheid. De Wever zei nadrukkelijk dat de Vivaldipartijen dan bij de vorming van de Vlaamse regering niet op hem moeten rekenen. Hij zei niet woordelijk dat hij in dat geval – als

Lees meer »

Gezocht in Anzegem: zaalwachter en buschauffeur

Gemeente Anzegem is op zoek naar een nieuwe zaalwachter voor de sporthal. Sinds het vertrek van de vorige zaalwachter Patrick Wannyn, vindt de sportdienst geen nieuwe vrijwilligers meer. Er is ook een vacature voor buschauffeur vrij.
The post Gezocht in Anzegem: zaalwachter en buschauffeur appeared first on KW.be.

Lees meer »

“CIA bespioneert Russen al tien jaar vanuit geheime ondergrondse bunkers”

De CIA, de Amerikaanse geheime dienst, opereert al tien jaar vanuit “geheime ondergrondse bunkers” aan de Oekraïens-Russische grens. Dat onthult ‘The New York Times’. Volgens de Amerikaanse krant leidde de CIA al die jaren een “nieuwe generatie Oekraïense spionnen” op. En die spionnen worden ook vandaag, te midden van de oorlog, ingezet om gevoelige informatie te onderscheppen. “De netwerken zijn

Lees meer »