Russische president Poetin in controversieel interview met Tucker Carlson: “Zullen Polen enkel aanvallen als Polen ons aanvalt”

Rusland zal nooit Polen of een ander NAVO-land binnenvallen, als het niet eerst zelf wordt aangevallen. Dat zegt de Russische president Vladimir Poetin in een controversieel interview met de Amerikaanse presentator Tucker Carlson. Daarnaast was er – niet toevallig nu – een boodschap aan de VS. "Hebben jullie niets beter te doen dan vechten in Oekraïne?" 

Meer krantenkoppen in België

Deel van balkon valt op straat in Oostende

In Oostende is woensdagavond een deel van een balkon op straat beland. Dat gebeurde in de Amsterdamstraat. Gewonden vielen er niet.
The post Deel van balkon valt op straat in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wat Club Brugge dezer dagen allemaal bij elkaar aan het knokken is, is niet minder dan episch”

Hard in hun muziek, hard in het supporteren voor hun club/vereniging. Dat zijn hardrockers Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle). Zij vormen dit seizoen onze VAR, oftewel onze Voetbal Analyserende Rockers. Beurtelings werpen ze hun blik op de meest opvallende voetbalmomenten.
The post “Wat Club Brugge dezer dagen allemaal bij elkaar aan het knokken is, is niet minder

Lees meer »

Uw financiële situatie vergelijken met die van uw buur? Het kan voortaan via deze online tool

Vrouwen gaan het vaakst naar de bakker. West-Vlamingen betalen jaarlijks 135 euro meer aan boetes dan Limburgers. En vorig jaar gaven 45-plussers gemiddeld 1.220 euro uit aan vakanties. De gratis onlinetool SpendTracker biedt zeer gedetailleerd inzage in ons uitgavenpatroon en kijkt daarvoor rechtstreeks in de bankverrichtingen van ruim 22.000 Belgen. Hoe gaat dat in z’n werk? Kunnen ook uw bankgegevens

Lees meer »

Djokovic wil zich na flesincident en exit in Rome verder laten onderzoeken: “Voelde me een compleet andere speler”

De derde ronde van het Masters 1.000-toernooi in Rome is het eindstation geworden voor ‘s werelds nummer een Novak Djokovic. De 36-jarige Serviër verloor in twee korte sets vrij kansloos van de Chileen Alejandro Tabilo (ATP 32) met 6-2 en 6-3. Mogelijk speelde de drankfles die ‘Nole’ vrijdag op zijn hoofd kreeg hem parten, want: “Het voelde op de baan

Lees meer »

VTI Oostende bouwt zeecontainers om tot woningen voor dakloze jongeren: “Voorwaarde is dat ze naar school blijven gaan”

Het VTI van Oostende bouwt 3 oude zeecontainers om tot woningen voor leerlingen die het moeilijk hebben of dakloos zijn. Jongeren die niet meer naar huis kunnen, komen nu vaak bij vrienden terecht waardoor ze niet bij de juiste instanties terechtkomen en soms stoppen met onderwijs. Voor hen kan een wooncontainer een tijdelijke oplossing zijn in afwachting van andere hulp.

Lees meer »

Veldrijder Tibo Vancompernolle: “Eerste zege ooit op de weg”

Met extra zelfvertrouwen kan Tibo Vancompernolle (18) zondag naar het West-Vlaams kampioenschap voor junioren. De veldrijder boekte zaterdag in Wingene een overwinning. Zijn eerste zege ooit op de weg!
The post Veldrijder Tibo Vancompernolle: “Eerste zege ooit op de weg” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Landschapsfotograaf legt noorderlicht vast in Torhout

Dit weekend is hoogst uitzonderlijk het noorderlicht te zien in onze streken. Landschapsfotograaf Glenn Vanderbeke uit Torhout kon het bijzondere fenomeen vast leggen.
The post Landschapsfotograaf legt noorderlicht vast in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Apple verontschuldigt zich na kritiek op reclamespot nieuwe iPad Pro

Technologiegigant Apple biedt zijn excuses aan voor de reclamespot van de nieuwe iPad Pro. In het filmpje worden verschillende muziekinstrumenten en andere culturele objecten geplet door een hydraulische pers. Apple wil daarmee duidelijk maken dat de iPad alles kan vervangen, maar veel mensen in de culturele sector zijn niet te spreken over de advertentie.

Lees meer »