Unizo verkiest The Bee Academy uit Lochristi tot Oost-Vlaamse starter van het jaar

Unizo Oost-Vlaanderen heeft The Bee Academy uit Lochristi verkozen tot Oost-Vlaamse starter van het jaar. The Bee Academy trekt computerspecialisten aan die moeilijk op de arbeidsmarkt geraken aan en stuurt die uit naar bedrijven die hun vacatures in de computersector niet ingevuld krijgen. 

Meer krantenkoppen in België

Vix’ Ceramics neemt dit weekend deel aan ‘Atelier in Beeld’

In het weekend van 4 en 5 mei vindt in heel Vlaanderen en Brussel Atelier in Beeld plaats. Ook Vicky Spittael (48), alias Vix’ Ceramics, gooit van 11 tot 18 uur de deuren van haar atelier in Middelburg open voor het grote publiek.
The post Vix’ Ceramics neemt dit weekend deel aan ‘Atelier in Beeld’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware onweersbuien veroorzaken wateroverlast en schade in Limburg en Antwerpen, ook Nederland geteisterd door noodweer

Nadat het midden en zuiden van Nederland donderdag overdag al flink geteisterd werden door onweer, hagel en regen, zijn de buien in de avond opgeschoven naar ons land. Zo zetten stevige regenbuien straten in heel Limburg blank en ook in de provincie Antwerpen veroorzaakte het onweer overlast, zo melden ‘Het Belang van Limburg’ en ‘VRT nieuws’. Het KMI waarschuwt nog

Lees meer »

Koppel start met verkoop cannabis na wegvallen inkomsten door corona: “Ik wist zelfs niet hoe het eruitzag”

Om inkomstenverlies door de lockdown tijdens de coronacrisis te compenseren, startte een koppel uit Wevelgem met de verkoop van cannabis. Er hangt hen nu voor de correctionele rechtbank een celstraf van achttien maanden en een verbeurdverklaring van maar liefst 156.000 euro boven het hoofd. “Ik dacht dat het gemakkelijk zou gaan om wat geld bij te verdienen”, klonk het.

Lees meer »

Rij-ongeschikt verklaard en fikse boete en rijverbod bij twintigste veroordeling: “Toch op de goede weg”

Al negentien keer veroordeeld en opnieuw achter het stuur onder invloed van drugs en zonder rijbewijs. Een 30-jarige automobilist liet de Kortrijkse politierechter weinig andere keuze dan hem rij-ongeschikt te verklaren. Met een fikse boete en rijverbod erbovenop.
The post Rij-ongeschikt verklaard en fikse boete en rijverbod bij twintigste veroordeling: “Toch op de goede weg” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Avelgem?

Hoe goed ken jij het reilen en zeilen in Avelgem? Ken je de Tombeelmolen? Weet je wat de Trimaarzate is? Waag dan je kans in deze op en top Avelgemse quiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Avelgem? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Binnenkort meldingsplicht voor dodelijke schimmel Candida auris, die ook bij ons meer voorkomt

Vorig jaar zijn in ons land 6 besmettingen met de schimmel Candida auris vastgesteld. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Voor gezonde mensen vormt de schimmel geen probleem, voor patiënten met een verzwakte weerstand kan hij dodelijk zijn. Infecties komen voor in ziekenhuizen. Binnenkort moeten zij besmettingen melden, zodat extra maatregelen genomen kunnen worden. "Zo kunnen we een uitbraak vermijden", zegt professor

Lees meer »

Groot-Brittannië maakt bocht: Oekraïne mag Rusland direct aanvallen. Hoe gevaarlijk is dit?

Oekraïne krijgt groen licht van de Britten om diep achter de frontlijn Russisch grondgebied te raken met langeafstandsraketten. Steden in het westen van Rusland komen nu in het vizier van Oekraïne. Waarom deze plotse bocht? Rusland raken was toch een rode lijn? Zullen nog meer landen volgen? Hoe zal Rusland reageren? “We mogen een Russische hybride aanval niet uitsluiten”, zegt

Lees meer »