Epartnergroup is Unizo’s West-Vlaamse Starter van het Jaar

Unizo West-Vlaanderen verkoos Dirk en Simon Van Holsbeke met hun Brugse onderneming Epartnergroup tot West-Vlaamse Starter van het Jaar 2023. Dirk en Simon willen met hun idee een antwoord bieden op verschillende andere boekingssites. Het is een zoekengine, geen reservatieplatform. Boekingen worden rechtstreeks bij de hotelier zelf gedaan. “Op die manier zijn ze vernieuwend in hun idee en bekijken ze de markt op een andere manier”, zegt Vincent Kint, gedelegeerd bestuurder van Unizo West-Vlaanderen.

“Ook dit jaar was het moeilijk om een winnaar te kiezen uit de verschillende deelnemende starters”, zegt Vincent Kint, gedelegeerd bestuurder van Unizo West-Vlaanderen. “De jury keek toe hoe elke ondernemer op een vastberaden manier zijn of haar idee kwam voorstellen en wist al snel dat ze voor een moeilijke keuze stonden. Elke ondernemer probeerde de jury te overtuigen met een vernieuwend concept waarvoor veel ondernemingszin en lef nodig was, maar uiteindelijk kon het innovatieve idee van Dirk en Simon de jury het meest overtuigen.”

Het innovatieve in dit idee zit in het feit dat ze inzetten op beleving. Veel boekingplatforms zijn erop gebouwd om eerst je bestemming te kiezen en heel soms ook waarom je een uitje wilt boeken. Met het idee van Dirk en Simon zetten ze de beleving absoluut op nummer 1. “Het is de bedoeling om een hotelketen op te bouwen, niet vanuit de hotelinfrastructuur en -faciliteiten, maar vanuit de vakantiebeleving.”

Gewenste vakantiebeleving gegarandeerd

Een voorbeeld schept wat duidelijkheid: “Een aantal kleine hotels in Haspengouw zit op een bepaald moment vol met klanten die komen om de fruitstreek en de bloesems te ontdekken, met de fiets, al wandelend. Wij gaan dan een product ontwikkelen ‘natuur en actief’. Zo’n product kan de bloesemstreek zijn in het voorjaar, april-mei. Maar je hebt iets vergelijkbaars in Noord-Nederland, met de bloemvelden waar je ook kan gaan fietsen. Of de Champagnestreek waar op bepaald moment geoogst wordt en je kan gaan wandelen. Bij EPartnerhotels worden dan een aantal accommodaties verenigd, allen met hun eigen naam. Maar ze staan wel allemaal garant voor dezelfde vakantiebeleving. Als je dan klanten hebt die zo’n vakantiebeleving gedaan hebben in Haspengouw willen die dat misschien ook wel eens doen in Nederland. Dan starten wij een soort kruising op van data”, zegt Dirk.

Unizo moedigt starters aan

Met de verkiezing ‘Starter van het Jaar’ zet Unizo jaarlijks inspirerende rolmodellen in de kijker die het afgelopen jaar de sprong waagden naar het ondernemerschap. Op 22 februari wordt de nationale winnaar bekend gemaakt.

Op 5 maart organiseert Unizo West-Vlaanderen een startersroadshow waar iedereen met een idee welkom is om inspiratie op te doen én tips kan vragen op de adviesmarkt. “Starters die op zoek zijn naar gericht en persoonlijk advies begeleiden we dan weer via persoonlijke één-op-ééntrajecten die we volledig op maat uitwerken. Voor elke starter staat Unizo dus klaar”, besluit Vincent Kint.

The post Epartnergroup is Unizo’s West-Vlaamse Starter van het Jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Explosie aan stroommast legt gigantische Duitse Teslafabriek plat: vermoedelijk werk van actievoerders

Een Teslafabriek in de buurt van de Duitse stad Grünheide werd vanochtend vroeg geëvacueerd, nadat een explosie had plaatsgevonden aan een elektriciteitsmast in de buurt van de fabriek. Sindsdien ligt de productie stil. De Duitse politie vermoedt dat het gaat om brandstichting door actievoerders die protesteren tegen de uitbreidingsplannen van de autofabrikant.

Lees meer »

Hardleerse winkeldief riskeert alweer twee jaar cel voor negen feiten in Brugge en Oostkamp: “Een doodtriestig geval”

Een 31-jarige Bruggeling blijft de veroordelingen voor winkeldiefstallen aaneenrijgen. Voor negen feiten in Brugse en Oostkampse supermarkten riskeert hij nu twee jaar effectieve celstraf. “We moeten de winkels hun rust teruggeven”, aldus de procureur.
The post Hardleerse winkeldief riskeert alweer twee jaar cel voor negen feiten in Brugge en Oostkamp: “Een doodtriestig geval” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe opnames ‘Chantal’ gestart? Copycat Maaike zet Lo-Reninge op zijn kop: “Mensen bleven foto’s nemen”

In Lo werden zondagvoormiddag nabij het administratief centrum op de Markt twee figuren gespot die verdacht veel gelijkenissen vertoonden met inspecteur Chantal Vantomme en sheriff Rik Cloedt uit de politiereeks ‘Chantal’. Maar wie dacht dat de opnames van de derde reeks waren gestart, had het helaas verkeerd voor. Het bleek om een dorpsspel te gaan van de familie Snaet die

Lees meer »

“We knuffelen en kussen nog, maar het bed delen we niet meer”: welke koppels uit ‘Hotel Romantiek’ zijn nog samen?

In het recentste seizoen ontstond er geen enkel koppel, maar dat is hoogst uitzonderlijk. In ‘Hotel Romantiek’ spat de liefde doorgaans van het scherm. Maar wat na de opnames? Hoe vergaat het de koppels nu? Na vijf seizoenen contacteerden wij alle paren die de liefde vonden dankzij het programma. Wie is nog samen en wie moet toch alleen verder? “We

Lees meer »

Nieuw West-Vlaamse engagementsverklaring getekend in Kortrijk voor meer veiligheid op en rond openbaar vervoer

Vrijdag 1 maart werd op de stelplaats van De Lijn in Kortrijk – in aanwezigheid van directeur-generaal Ann Schoubs en gouverneur Carl Decaluwé – het nieuwe West-Vlaamse engagementsverklaring inzake veiligheid op en rond het openbaar vervoer getekend. “Onze medewerkers verdienen het om hun job op een veilige en respectvolle manier te kunnen uitoefenen”, aldus Schoubs.
The post Nieuw West-Vlaamse engagementsverklaring

Lees meer »

Rijbewijs behalen? Opgelet: deze regels veranderen vanaf vandaag

De regels voor het theoretische rijbewijs zijn veranderd. Vanaf nu moet je minstens vijf maanden oefenen voor je jouw praktijkexamen aflegt. Voordien was de oefenperiode ‘slechts’ drie maanden. Daarnaast moeten begeleiders opnieuw een vormingsmoment volgen om de bestuurder veilig en correct te leren begeleiden.

Lees meer »