KVK-voetballers zien hoe rood-witte dag in Drie Hofsteden meer dan geslaagd is: “Proficiat: Álle vijf de uitdagingen zijn gelukt”

Op donderdagnamiddag 1 februari heeft basisschool Drie Hofsteden zich van haar beste (rood-witte) kant laten zien. Zo’n 250 kinderen en leerkrachten ontvingen KV Kortrijk-spelers Dion De Neve (22) en Mounaïm El Idrissy (24) op de speelplaats van hun school. Die stelden vast dat de leerlingen alle vijf de uitdagingen tot een goed einde brachten. Als beloning mag de hele school zaterdagavond de wedstrijd tussen KVK en Charleroi bijwonen.

Net na de kerstvakantie werd basisschool Drie Hofsteden uitgedaagd door de spelers van KV Kortrijk om een aantal uitdagingen uit te voeren: ‘Maak een grote tifo = supportersdoek’, ‘Verzamel 19 kg afval’, ‘Zing ‘Vis in de Leie’ en haal 100 decibel’, ‘Ga viraal op Facebook met een post over de challenges’ en ‘Organiseer een rood-witte dag op 1 februari’.

Deze donderdag was het van dat: de rood-witte dag bij basisschool Drie Hofsteden. Zo’n 250 leerlingen en leerkrachten stonden KV Kortrijk-spelers Dion De Neve en Mounaïm El Idrissy vol spanning op te wachten op de speelplaats van hun school in de Minister de Taeyelaan in Kortrijk.

De stress sloeg toe nadat KVK had laten weten een halfuurtje vroeger aan te zullen komen. Zowel De Neve als El Idrissy stonden dinsdagavond tegen Club Brugge (3-3) op de mat, en hadden donderdagochtend een verkorte training afgewerkt. Om 13.30 arriveerde het tweetal, samen met mascotte Het Kereltje, onder luid gejoel van de leerlingen.

Het spandoek van BS Drie Hofsteden. © JS

Vis in de Leie

De voetballers keken glimlachend toe hoe de leerlingen hun eerste uitdaging aftrapten: het zingen van het KVK-anthem ‘Vis in de Leie’ van de Kortrijkse legende Johny Turbo. Het refrein van het lied werd uit volle borst meegezongen, net als de uitstekend geoefende strofes.

“Blijf goed jullie best doen op school, en luisteren naar jullie leerkrachten hé!” – KVK-speler De Neve had goede raad voor de leerlingen

Terwijl ‘Oal da wil leven, da vlugt naar de zji’ nog nagalmde, brachten 20 kinderen een groot spandoek de speelplaats op, op de tonen van de Champions League-hymne. Op het doek zagen we geschilderde kinderen, hand in hand, omgeven door het stamnummer van KV Kortrijk (19) en de logo’s van KVK en BS Drie Hofsteden zelf.

KVK-speler El Idrissy won het jongleerwedstrijdje. © JS

Tussendoor werd ook bekendgemaakt dat de school erin geslaagd was 75 kg aan afval te verzamelen. “Dat is 56 kg meer dan gevraagd”, aldus een trotse juf Ellen. “We zijn verschillende keren op pad geweest, vooral in de omgeving van onze school, om afval op te halen. Zo ziet het Van Raemdonckpark en de Oudenaarsesteenweg er weer heel wat properder uit.”

“Het verzamelen van het afval was het tofst. En zo wordt de wereld meteen ook een beetje mooier – Jeniffer (8)

Terwijl KVK-spelers De Neve en El Idrissy het groene truitje met het logo van de school overhandigd kregen – ze beloofden die zaterdag tegen Charleroi onder hun matchtenue te dragen – mochten de leerlingen de voetballers enkele vragen stellen. Daarna blonken enkele leerlingen (en sportleerkracht Wouter) uit in een jongleerwedstrijdje tegen het KVK-duo.

Voetballers Dion De Neve en Mounaïm El Idrissy werden vergezeld door mascotte Het Kereltje. © JS

Tot slot had Dion De Neve verlossend nieuws en goede raad voor de leerlingen: “Proficiat met jullie prestaties: alle vijf de uitdagingen zijn meer dan geslaagd! Blijf goed jullie best doen op school, en luisteren naar jullie leerkrachten hé!”

Jeniffer (8) en Mariam (7), twee leerlingen van de school, waren van plan die raad zeker op te volgen. “Wij zijn allebei grote KVK-fans”, zegt Mariam. “De uitdagingen waren allemaal leuk, maar het verzamelen van het afval was het tofst. En zo is de wereld meteen ook een beetje mooier geworden”, vond Jeniffer.

Jeniffer (8) en Mariam (7): twee grote KVK-supporters. © JS

De rood-witte dag zat er zo rond 14.30 uur op. Omdat de school in alle uitdagingen is geslaagd, mag het op zaterdag 3 februari gratis naar de match KV Kortrijk – Charleroi (18.15 uur). Alle kinderen zijn, samen met hun ouders, welkom.

© JS

The post KVK-voetballers zien hoe rood-witte dag in Drie Hofsteden meer dan geslaagd is: “Proficiat: Álle vijf de uitdagingen zijn gelukt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG GIRO. Fenomenale Ganna rolt voorlopig iedereen op, Pogacar om 16u24 aan zet – Volg de tijdrit op VTM en VTM GO

De renners krijgen vandaag een tijdrit van 40,6 kilometer voor de wielen geschoven. Na een vlakke aanloop volgt er in het slot een klimmetje van zes kilometer, waarvan vooral de eerste steil (10,7%) omhooggaat. Bouwt Tadej Pogacar zijn voorsprong in het klassement uit? En wat kan onze Cian Uijtdebroeks? Volg de aanloop naar de rit en natuurlijk de etappe in

Lees meer »

De Kroatische vriendenclub die per toeval in Malmö belandde en met “een afdankertje” Europa verovert: het onwaarschijnlijke verhaal van ‘Baby Lasagna’

Een mix van Rammstein, balkan en James Cooke. Marko Puriši? schreef een liedje op zijn slaapkamer en raakte als ‘Baby Lasagna’ aanvankelijk niet door de voorrondes. Het lot zette die fout recht en de piraat zeilde met zijn broer op drums en zijn verloofde als regisseuse naar Malmö. Kroatië kwam als vriendenclub en zong van bij de eerste repetitie van

Lees meer »

(H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker

Tijdens het weekend van 25 en 26 mei vindt in het Koningin Astridpark de zevende editie plaats van (H)eerlijk Brugge, hét familiefestival rond duurzame voeding. Centraal staat het thema voedselresten.
The post (H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico in levensgevaar na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Netanyahu zegt dat hij ook zonder Amerikaanse steun oorlog kan winnen. Maar klopt dat ook?

Israëlisch premier Benjamin Netanyahu is vastberaden om zijn offensief op miljoenenstad Rafah verder te zetten. Ook zonder de VS. “We kunnen het ook alleen, desnoods vechten we verder met onze vingernagels.” 3 Amerikaans president Joe Biden houdt in een ongezien sterke reactie namelijk de levering aan Israël van 3.500 bommen tegen. Maar kan Netanyahu wel verder zonder de steun van

Lees meer »

“Ik krijg veel flashbacks”: getraumatiseerde ploegmaat van overleden ijshockeyspeler Johnson denkt nog elke dag aan gruwelijk incident

De vreselijke dood van ijshockeyer Adam Johnson (29) blijft ruim een halfjaar na datum nog steeds nazinderen. Victor Bjorkung (31), de man die de puck richting Johnson speelde voor die laatste dodelijk verwond raakte door een schaats in zijn nek, keerde enkele weken na het voorval terug naar zijn thuisland Zweden. Dit omdat hij het trauma niet kon verwerken. “Ik

Lees meer »

Oorlogsmonument uit 1956 is aan herstelling toe

Het stadsbestuur van Wervik laat het In Memoriam Monument langs de Dadizelestraat in Geluwe onder handen nemen. “We laten een bestek uitschrijven om prijs te vragen om het monument te herstellen”, zegt schepen Bercy Slegers (CD&V). “Met de windstoten die er het afgelopen jaar waren, zijn al enkele bomen omgevallen. De stabiliteit komt in het gedrang.”
The post Oorlogsmonument

Lees meer »

Hilde Vautmans reageert op aantijgingen in Knack-artikel: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen”

Een uitgebreid artikel in Knack verwijt Europarlementslid en lijsttrekker Hilde Vautmans (Open Vld) toxisch leiderschap en het foutief aanwenden van Europese middelen. “Ik kan alle aantijgingen tegenspreken met documenten”, reageert de Truiense politica. En over dat toxisch leiderschap: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen.”

Lees meer »

Nick Ballegeer: “Liever in schoonheid afscheid nemen”

Voormalig voorzitter Johnny Deryckere heeft op vrijdag 10 mei al zijn vrienden uitgenodigd voor een afscheidsfeest. Hij vestigde zich definitief in Frankrijk en wil nog eens iedereen samenbrengen. Ongetwijfeld bewaart de voormalige preses schitterende herinneringen aan de trainers Dany Couvreur en Sören Maenhout, maar tussen de krijtlijnen liep hij altijd hoog op met bijvoorbeeld de defensieve organisator Nick Ballegeer.

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. “Ik verwacht een Vingegaard in heel goeie vorm”: Pogacar, die op rustdag ijsje eet, zit al met Tour in achterhoofd

Geen koers vandaag in de Giro, wel een welverdiende eerste rustdag in Napoli. Tadej Pogacar en co kruipen vandaag slechts kort en rustig op de fiets en daarnaast zijn er ook de nodige persconferenties. “Natuurlijk zit ik al met de Tour in het achterhoofd. Met deze kloof kan ik defensiever gaan koersen”, vertelt Pogacar. In onderstaande liveblog blijft u op

Lees meer »

Wat bezielde man die Slovaakse premier Fico neerschoot? Zoon van verdachte: “Misschien is er kortsluiting in zijn hoofd geweest”

Een 71-jarige dichter die nog ooit een vereniging stichtte tegen geweld. Dat is de verdachte van de aanslag tegen de Slovaakse premier Robert Fico. Die verkeerde enkele uren in levensgevaar nadat hij woensdagnamiddag van dichtbij werd neergeschoten. Fico is in vele opzichten omstreden en in Rusland wordt al geopperd dat Oekraïne wel achter de aanslag zal zitten. Maar wat weten

Lees meer »

Katleen Van Steen kiest voor lijst ‘Ja!’ van Piet De Groote: “Er was bij mij iets gebroken”

De nieuwe lijst Ja!, waarmee voormalig burgemeester Piet De Groote de macht wil heroveren, krijgt steeds meer vorm. De voorbije dagen werden een reeks namen van kandidaten bekendgemaakt, waarvan onafhankelijk gemeenteraadslid Neil Couhysder en gemeenteraadsvoorzitter Katleen van Steen, die Gemeentebelangen verlaat, de bekendste zijn. “Ik kon mij niet langer verzoenen met de gang van zaken bij Gemeentebelangen, zoals met het

Lees meer »