“Marokko kloppen is iets héél speciaal”: Hugo Broos glundert na stunt van formaat met Zuid-Afrika (maar past voor dansjes achteraf)

Zuid-Afrika en Hugo Broos hebben voor een verrassing van formaat gezorgd op de Africa Cup in Ivoorkust. De Bafana Bafana knikkerden favoriet Marokko, de nummer vier van het WK in Qatar, met 2-0 uit het toernooi en plaatsten zich zo voor de kwartfinales. “Dit is heel speciaal, we hebben onze tactiek perfect uitgevoerd”, glunderde Broos achteraf. 

Meer krantenkoppen in België

‘Bikepacker’ Steven fietste 812 kilometer met z’n mountainbike in amper 66 uur: “Je komt jezelf sowieso tegen, maar een klik maken en doorbijten”

In het dagelijks leven is hij boekhouder, maar in zijn vrije tijd zoekt Steven Demyttenaere resoluut het avontuur op. De 38-jarige Westrozebekenaar heeft een passie voor bikepacking-wedstrijden, waarbij hij met z’n mountainbike solo enorme afstanden aflegt. Afgelopen weekend nam hij deel aan ‘All Along The Watchtowers’, een loodzware route van 812 kilometer. Steven finishte na amper 66 uur.
The

Lees meer »

Weduwe van trucker Gheorghe spreekt voor het eerst na aanslag met rioolrooster: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”

“Ze hebben hem vermoord. Opzettelijk. En mij hebben ze in één klap ook vernietigd.” Aan het woord is Maria Godja (39), de verloofde van de trucker die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een brug in zijn cabine slingerden. Zij zat als passagier naast hem en doet voor het eerst haar verhaal. Over haar verloofde Gheorghe. En over

Lees meer »

Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem”

In de inmiddels toepasselijk genaamde Tjollenstraat in Waregem is voor de zoveelste keer een bestelwagen tegen de brug onder de spoorweg gebotst. Ondanks een grote schildering blijven bestuurders, vooral van gehuurde bestelwagens, de hoogte verkeerd inschatten.
The post Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Lichamen van drie gijzelaars gevonden in tunnel in Gaza, onder wie Duitse festivalganger Shani Louk (22)

Volgens het Israëlische leger zijn de lichamen van drie vermiste gijzelaars teruggevonden in een tunnel in de Gazastrook. Het gaat onder meer om de Duitse vrouw Shani Louk (22). Zij werd 7 oktober ontvoerd op het Supernova-muziekfestival. België verhoogt de Palestijnse steun met vier miljoen euro. Minister Caroline Gennez (Vooruit) benadrukte het belang van deze bijdrage, vanwege de ernstige economische

Lees meer »

Twintigers die brand stichtten in kasteel Houthulst krijgen celstraf en internering

Twee mannen van 26 jaar kregen donderdag hun vonnis na de brand, die vorig jaar het kasteel van Houthulst vernielde. De ene krijgt een celstraf, de andere wordt geïnterneerd. “Er bestaat een gevaar dat de man — eventueel in samenhang met andere factoren — opnieuw dergelijke feiten zou plegen.”
The post Twintigers die brand stichtten in kasteel Houthulst krijgen

Lees meer »

Fikse celstraf voor Bruggelinge die vriendjes pluimde met nepreisjes en tickets voor Tomorrowland: “Haar financiële honger is onstilbaar”

Al sinds 2014 licht Kimberly C. (33) non-stop mensen op, onder andere via tweedehandswebsites. Na drie eerdere veroordelingen kreeg de Bruggelinge maandag opnieuw veertig maanden cel omdat ze meerdere vriendjes en hun familie geld aftroggelde met luxereisjes en viptickets voor Tomorrowland. De Brugse rechtbank beval haar onmiddellijke aanhouding.
The post Fikse celstraf voor Bruggelinge die vriendjes pluimde met nepreisjes

Lees meer »

WVI en Stad Oostende lanceren proefproject voor nieuwbouwwoningen via erfpacht: “Focus op betaalbaar wonen”

WVI en de Stad Oostende lanceren in de Stationsstraat in Zandvoorde een kleinschalig woningproject met vijf nieuwbouwwoningen. Het is de eerste keer dat kopers de grond niet enkel kunnen kopen, maar ook een erfpacht kunnen nemen. “Het is een proefproject om woningen betaalbaarder te kunnen aanbieden”, legt Geert Sanders, algemeen directeur van WVI uit.
The post WVI en Stad

Lees meer »

Poetins meest hilarische benoeming ooit: zoon van een van de corruptste Russen moet nu… corruptie bestrijden

In Rusland gaat Boris Kovaltsjoek (46) het Rekenhof leiden. Een opmerkelijke keuze, want in die rol wordt hem de strijd tegen corruptie toevertrouwd. En die corruptie is zowat uitgevonden door de Kovaltsjoeks. Vader Joeri (72) geldt als de persoonlijke bankier van Poetin, versluisde meer dan een miljard naar belastingparadijzen en profiteert nu volop van de oorlog. Een portret van de

Lees meer »