Knokke-Heist investeert 800.000 euro in parking Lippenslaan

In Knokke-Heist is de eerste fase van de vernieuwing van de parking Lippenslaan afgerond. Optimal Parking Control en het gemeentebestuur van Knokke-Heist trokken hiervoor 801.608 euro uit. De investering was opgenomen in de concessieovereenkomst met OPC die op 1 mei 2022 verlengd werd voor negen jaar. ?

De parking Lippenslaan, voorheen bekend als parking stadhuis, bevindt zich onder het Alfred Verweeplein en biedt plaats voor 245 auto’s. De parking is 24/7 geopend en telt eveneens 20 nieuwe elektrische laadpunten. De vernieuwingsplannen werden in mei 2022 bij de verlening van de concessieovereenkomst al opgenomen in het financieel plan. Een grondige renovatie van de parking drong zich op daar de huidige toestand niet meer voldeed aan de normen en kwaliteitseisen van Knokke-Heist.?

Fase 1 is afgerond?

De voorbije maanden werd heel wat aangepakt in de parking. Zo werden de muren en kolommen geschilderd, kwam er nieuwe bewegwijzering en kreeg het servicepunt een opfrisbeurt. 20 luidsprekers staan in voor aangename muziek. De luchtkwaliteit vermengd met een subtiel huisparfum wordt permanent gemonitord. Daarnaast werd er ook gezorgd dat de parking beter bereikbaar wordt door het aanbrengen van een extra P-Bord in de middenberm van de Lippenslaan met vermelding van het aantal beschikbare plaatsen. Ook de signalisatie aan de inrit werd volledig vernieuwd. Een nieuw inritportaal en aankleding van de hellingbaan werden aangepakt om de parkeerbeleving te verhogen.?

Nieuwe vloercoating

Voorts werd een vloercoating aangebracht. Naast de propere uitstraling voor de klanten heeft dit ook technisch een grote meerwaarde: de coating beschermt tegen aantasting van de constructie en zorgt voor een eenvoudigere schoonmaak. Ook de verlichting werd aangepakt, met name ter hoogte van de betaalautomaten, in- en uitrit en boven de parkeerplaatsen werden specifieke lichtniveaus ingesteld om het comfort en veiligheidsgevoel te verhogen.?

Camerabewakingsssysteem

Ook op technisch vlak treedt de parking Lippenslaan de toekomst tegemoet. Het nieuwe parking managementsysteem beantwoordt aan de laatste nieuwe technologische innovatie met onder andere een gedigitaliseerd abonnementenplatform, online reserveren, nummerplaatherkenning, volledig digitale infoschermen aan de inrit en uitrit, betalen met mobiele app, enz.

Om de veiligheid te verhogen, wordt de parking uitgerust met een nieuw camerabewakingssysteem met 21 camera’s die zicht hebben op alle auto’s, voetgangers en betaalautomaten. In april 2024 zullen er ook nog twee snelpoorten (speedgates) geplaatst worden aan de inrit en uitrit van de parking. Tot slot werd er ook een volledig nieuw systeem geïnstalleerd om het mobiele bereik in de parking optimaal te maken, zo garandeert dit een correct gsm-signaal en -bereik ondergrond.?

Volgende fase?

Het college van burgemeester en schepenen bekijkt binnenkort in overleg met OPC de plannen voor fase 2. Die fase gaat onder andere dieper in op het bovengrondse aspect van de parking, zoals het parkeergebouw en de traphal. (MM)

The post Knokke-Heist investeert 800.000 euro in parking Lippenslaan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. Jeroen Meus over zijn nieuwe verspakketten: “Op 10 minuten heb je soep die smaakt alsof ze een halve dag op het vuur heeft gestaan”

Tot voor kort had hij nog nooit met een verspakket gekookt, maar kijk, nu heeft Jeroen Meus zijn eigen ‘Dagelijkse kost’-pakketten in de winkel liggen. In een interview legt hij uit waarom hij dit doet, wat het verschil is met zijn recepten op tv en waarom hij precies met Albert Heijn in zee wilde gaan. “Mijn vrouw vindt dit geweldig,

Lees meer »

Zaak rond lasterlijke facebookberichten over oud-burgemeester Hooglede doorverwezen naar assisen

Beschuldigd worden van belangenvermenging, onder meer op Facebook. Voor oud-burgemeester van Hooglede Rita Demaré was dat erover, waarna ze besliste twee mensen voor de rechtbank te dagen voor laster. De rechter verwees de zaak nu door naar… het hof van assisen. “Ik ben vooral blij dat verwijten gestopt zijn.”
The post Zaak rond lasterlijke facebookberichten over oud-burgemeester Hooglede doorverwezen

Lees meer »

20 procent minder kans op hartaanval dankzij Ozempic, Pedro Brugada legt uit waarom

Het populaire afslankmiddel Ozempic verkleint het risico op een hartaanval met 20 procent. Dat blijkt uit een nieuwe grootschalige studie in een toongevend Brits medisch tijdschrift. Topcardioloog Pedro Brugada spreekt over een revolutie in de geneeskunde. Wat is het effect van Ozempic op hartaandoeningen exact? En blijft een gezonde levensstijl niet het allerbelangrijkste? “Dit noem ik een wondermiddel.”

Lees meer »

HET PUNT VAN VAN IMPE. Welke invloed heeft regeerakkoord Wilders op onze verkiezingen? “Er wordt met argusogen naar gekeken”

Het is dan toch gebeurd. In Nederland is er een regeerakkoord bereikt onder leiding van Geert Wilders, met een zeer rechtse inslag. Wat betekent dat voor onze verkiezingen, en verandert dat de perceptie rond het cordon sanitaire? “Vlaams Belang zal dit zeker gebruiken als succesverhaal”, klinkt het in onze politieke podcast. “Vraag is hoe lang het duurt voor er problemen

Lees meer »

Weduwe van vermoorde truckchauffeur doorbreekt stilte: “Terwijl die vijf jongens wegliepen, stierf Gheorghe in mijn armen”

“Arme jongens, arme ouders.” Maria Godja, de vrouw die naast haar verloofde Gheorghe Tibil (50) zat op het moment dat die geraakt werd door een rioolrooster, kan maar niet vatten wat voor onheil hen op een Belgische autosnelweg is overgekomen. Het geplande trouwfeest deze zomer komt er niet, wel een begrafenis komend weekend in thuisland Roemenië.

Lees meer »

Berucht servet van Messi’s eerste contract nu geveild voor bijna miljoen euro: “Deze jongen moéten we hebben”

Dertien jaar was Lionel Messi, toen een scout van FC Barcelona hem voor het eerst zag spelen. Zijn naam: Carles ‘Charly’ Rexach. Even later – in 2000 – liet hij de Argentijn zijn eerste ‘contract’ tekenen op een servet. Dat stukje papier is vrijdag onder de hamer gegaan voor een bedrag van 762.000 pond (ongeveer 890.000 euro) bij het Britse

Lees meer »