Ruim boven het miljoen kijkers: Tom Waes toont met ‘Kamp Waes’ nog maar eens zijn waarde bij VRT1

Afgelopen zondag startte het nieuwe seizoen van ‘Kamp Waes’ bij VRT1 en dat was meteen een schot in de roos. De première haalde maar liefst 1.363.498 kijkers. Dat is het hoogste live cijfer sinds de finale van ‘The Masked Singer’ op vrijdag 28 april vorig jaar. Daar keken destijds iets meer dan 1,4 miljoen mensen naar. 

Meer krantenkoppen in België

“Kamala is brat”: campagne van Kamala Harris slaat aan bij Gen Z, maar kan dat blijven duren?

Nauwelijks enkele dagen na de aankondiging van president Joe Biden om uit de race naar het presidentschap te stappen, is zijn mogelijke opvolger Kamala Harris niet meer weg te slaan van het scherm. Ook op social media is Harris alomtegenwoordig. Door de populaire Britse popster Charli XCX wordt ze ‘brat’ genoemd, en overal circuleren filmpjes van haar ‘kokosnootboom’-uitspraak. Haar campagne

Lees meer »

“Ontploffende spieren en bloed smaken in de keel”: hoe roeiers en kajakkers van Team Belgium het diepst gaan in de olympische sporten

No pain, no gain. Roeien en kajak horen fysiek tot de allerzwaarste olympische sporten. Vooral de eindspurt zorgt voor een verschroeiende verzuring. “Dan is het harken of een beetje sterven.” Morgen is Tim Brys als eerste van drie Belgische roeiers in Parijs aan de beurt, volgende week de kajakkers: hoe ervaren zij hun pijngrens en hoe helpt de wetenschap die

Lees meer »

Volgend weekend monsterfiles van en naar Frankrijk

Met de Olympische Spelen in het vooruitzicht verwacht reishulporganisatie Touring komend weekend extreme drukte van en naar Frankrijk. De Spelen komen bovenop de traditionele verkeersellende in het midden van de zomervakantie. Het wordt aanschuiven in grote delen van Europa.

Lees meer »

Buurtbewoners halen slag thuis, Barco mag geen windmolen plaatsen op bedrijfsterrein in Kortrijk

Het West-Vlaamse beeldtechnologiebedrijf Barco verliest zijn omgevingsvergunning voor een windmolen op zijn bedrijfsterrein in Kortrijk. Dat meldt de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Enkele nabijgelegen bedrijven en omwonenden hadden beroep aangetekend.
The post Buurtbewoners halen slag thuis, Barco mag geen windmolen plaatsen op bedrijfsterrein in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. 800.000 reizigers getroffen door “grootschalige aanval” met opzettelijke brandstichtingen op TGV-net

De Franse spoormaatschappij SNCF is slachtoffer geworden van “een grootschalige aanval” om het netwerk plat te leggen. De dienstverlening van de TGV-hogesnelheidstreinen is dan ook volledig verstoord. En dat uitgerekend op het moment dat in Parijs de Olympische Spelen van start gaan. Zo’n 800.000 reizigers zouden getroffen zijn. Volg alle ontwikkelingen via onze liveblog.

Lees meer »

Winkeldiefstallen op hoogste niveau in tien jaar: supermarkten willen maatregelen

Het aantal winkeldiefstallen in ons land is vorig jaar gestegen tot het hoogste niveau in tien jaar. Steeds meer winkeliers leggen een betrapte dief zelf een schadevergoeding op, zonder dat de politie tussenbeide komt. Dat meldt Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van zelfstandige supermarktuitbaters, die aan de onderhandelaars van de federale regering vraagt om van winkeldiefstal een prioriteit te maken.

Lees meer »