Meer dan 1,3 miljoen mensen keken naar eerste aflevering “Kamp Waes”, “Geubels gaat in bad” lokt 1,1 miljoen kijkers

1.363.498 mensen hebben (nu al) naar de eerste aflevering van het tweede seizoen van "Kamp Waes" gekeken. Dat meldt de persdienst van de VRT. De eenmalige liveshow "Geubels gaat in bad" lokte 1.120.176 kijkers. 

Meer krantenkoppen in België

Voormalig Club-speler en Cercle-coach Lorenzo Staelens over ‘Brugse derby van de eeuw’: “Een zeer moeilijke match voor Club”

Zondagavond valt met een hoogst interessante Brugse derby het doek over de Champions’ Play-offs: Club heeft aan een gelijkspel voldoende om de landskampioen te pakken en Cercle maakt nog kans op Europees voetbal. Zo’n ‘scone’ Club-Cercle maakte ex-Club-speler en ex-Cercle-coach Lorenzo Staelens in zijn indrukwekkende carrière nooit mee. “Mooier kan toch niet?”
The post Voormalig Club-speler en Cercle-coach Lorenzo

Lees meer »

Aantal zwartrijders bij De Lijn in vijf jaar meer dan 70 procent gestegen

Hoewel er meer controles zijn, is het aantal zwartrijders bij De Lijn in vijf jaar tijd met meer dan 70 procent gestegen. Dat blijkt vrijdag uit cijfers die Vlaams parlementslid Els Robeyns (Vooruit) opvroeg bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD), waarover ook Het Laatste Nieuws bericht. “De reiziger die netjes zijn rit betaalt, is zo de dupe

Lees meer »

KIJK. Catalanen woedend omdat Louis Vuitton bekendste park van Barcelona afsluit voor prestigieuze modeshow met wereldsterren: politie treedt hard op

In de buurt van het wereldberoemde Park Guëll in Barcelona, wereldberoemd van Antoni Gaudi’s architectuur en mozaïek, zijn er hevige protesten uitgebroken nadat de toeristische trekpleister donderdag werd afgesloten voor een besloten mode-evenement. Chaotische beelden tonen hoe het tot escalaties komt tussen de politie en de Catalanen. Die laatsten verzetten zich tegen het “privatiseren” van de publieke ruimte voor een

Lees meer »

Harelbekenaar mag ook volgend jaar gratis naar thuismatchen ‘Ratjes’

RC Harelbeke redde zich enkele weken geleden ternauwernood in de tweede nationale afdeling amateurs. Dat was niet in het minst te danken aan de massaal opgekomen supporters. Om hen te bedanken kan elke Harelbekenaar ook volgend jaar volledig gratis naar de thuismatchen van de Ratjes.
The post Harelbekenaar mag ook volgend jaar gratis naar thuismatchen ‘Ratjes’ appeared first on

Lees meer »

Hoe Booking.com je een loer draait wanneer je een hotelkamer wilt boeken. Zo trap je niet in de val

Nepkortingen, onvolledige prijzen, gefoefel met beoordelingen en zorgen dat het lijkt alsof er amper nog een hotelkamer vrij is. Booking.com ligt onder vuur na een kritisch onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond. Hoe probeert Booking u om de tuin te leiden? En wat moet je doen om niet in hun val te trappen? Een consumentenpsycholoog legt uit. “Hoe ze omspringen met

Lees meer »

Hoe wetenschappelijk zijn Disneyfilms? Weervrouw Jacotte Brokken en filmjournalist Robin Broos zoeken het uit op Nerdland Festival

Kan je een volwassene optillen met je haren, zoals Rapunzel in de gelijknamige Disneyfilm? En kan je een huis laten zweven aan een gigantische tros ballonnen zoals in de film ‘Up’? Het zijn maar 2 zaken die VRT-weervrouw Jacotte Brokken en filmkenner Robin Broos wetenschappelijk onderzoeken, tijdens hun voorstelling op het Nerdland Festival dit weekend. Want ja, er zijn linken

Lees meer »

Aantal werknemers met salariswagen blijft groeien

Het aantal werknemers dat een salariswagen ter beschikking krijgt van de werkgever, blijft maar groeien. Eind vorig jaar waren ze al met 558.404 of 8,90% meer dan begin 2022. Ook het aantal werkgevers dat salariswagens toekent, dikt overigens nog aan. Het klom in dezelfde periode met 2,3% tot 58.460, blijkt uit een overzicht van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid.

Lees meer »

Havenbedrijven in Oostende en Zeebrugge dienen bezwaar in tegen beleidsplan Kustvisie

De ondernemersorganisaties van de havens van Zeebrugge en Oostende hebben bezwaar ingediend tegen het strategisch beleidsplan Kustvisie. Dat is een plan van de Vlaamse Regering om de kust te beschermen tegen zware stormen en de stijgende zeespiegel. Eén van de voorstellen is om bijvoorbeeld om de voorhaven te verhogen, maar dat is volgens de ondernemersorganisaties niet haalbaar. Zij stellen voor

Lees meer »

Helga en Dirk openen eerste foodsharing restaurant op de Zeedijk: “Heerlijke hapjes in een ontspannen sfeer”

Helga De Vocht (50) en Dirk Vermeylen (57) namen onlangs de fakkel van restaurant Momento over en heropenden de zaak als een foodsharing-concept – het eerste op de Zeedijk in Oostende. Met een uitgebreide kaart, een fantastische locatie en heel veel passie bewijzen de zaakvoerders dat foodsharing niet enkel trendy, maar ook nog eens supergezellig en grensverleggend kan zijn. “Onze

Lees meer »

Bekende Kortrijkse oud-VTI-leraar en oud-KVK-medewerker Ivan Tytgat (92) overleden

In het AZ Groeninge is vorige zaterdag de bekende Kortrijkse oud-VTI-leraar Ivan Tytgat op 92-jarige leeftijd overleden. Hij was ook vele jaren medewerker op KV Kortrijk en was ook op diverse andere terreinen actief. “Mijn vader was bijzonder ondernemend, hij zat werkelijk nooit stil”, zegt zoon Hans Tytgat, de eerste directeur van de regionale zender WTV. Einde maart mocht hij

Lees meer »