“Krullen knippen is een kunst”: met Elsy heeft West-Vlaanderen nu ook een gediplomeerde krullenkapster

Een kapster die zich gepassioneerd gaat toespitsen op het knippen van krullen. Dat is Elsy Dejans die zich liet omscholen en nu van haar kinderdroom haar passie heeft gemaakt. Ze leerde de stiel van een Nederlandse met Egyptische roots en telt nu al heel wat tevreden klanten.

“Ik wil me ook verder blijven bijscholen, zo wil ik een curlyage in de vingers krijgen”

Elsy Dejans (40) besloot tijdens de coronalockdowns om haar kinderdroom waar te maken. “Als kind wilde ik altijd al kapster worden, maar dat mocht destijds niet van thuis uit”, zegt ze. Elsy groeide op in Zwevegem, maar met haar man Kevin Van Elslander (uit Hulste afkomstig) en de kinderen Kytana (19) en Lana (17) wonen ze nu al tien jaar in de Harelbekestraat 23, in het doodlopend stukje straat dat uitmondt op de Rijksweg. “Ik heb lang gewerkt als textielarbeidster, maar zeven jaar geleden vestigde ik me als nagelstyliste. Dat doe ik nu nog altijd, maar via het avondonderwijs begon ik me ook bij te scholen tot kapster. Ik opende hier mijn Salon Lady E, ik kap hier dames, heren en kinderen. Maar ik had een paar klanten met krulhaar en die vroegen naar een meer gespecialiseerde aanpak. Ik begon met een cursus in Limburg, maar de specialiste zit in Nederland. Bij Batoel Hassan van de Krullenclub kon ik in de leer. Een enkele rit naar Groningen is 4,5 uur, als het verkeer mee zit. Ik kreeg van Batoel, die van Egyptische origine is en zelf over een ferme krullenbol beschikt, privétraining en begeleiding. Later dit jaar komt ze ook nog eens naar hier.”

Droog knippen

Krulhaar verdient dus een aparte aanpak. “Als kind had ik zelf ook pijpenkrullen, maar met de jaren is dat er wat uitgegaan. Maar ik heb nu gemakkelijk haar, ik kan het ook gemakkelijk opnieuw laten krullen. Vroeger werd je wel eens uitgelachen om die krullen, maar mooie krullen, dat is iets om trots op te zijn.” Maar hoe verlopen die specifieke knipbeurten van de krulleneigenaars dan? “De basis is het droog knippen, het wassen van het haar doen we pas achteraf. De meeste kappers snijden het haar wanneer het nat is. Bij mensen met recht haar is dat ook evident. Als je krullen nat maakt, dan wordt het haar langer en zie je ook niet meer zo goed hoe ver je mag snijden. Terwijl een gewoon kopje kappen vooral afgemeten werk is, moet je het bij krullen wat artistieker aanpakken. Het is dus een kunst. Want de ene krul krult ook iets meer dan de andere, je moet het ook wat aanvoelen. Ook het blazen van het haar gebeurt op een aangepaste manier, om het volume van de krul te behouden. Het is een heel stappenplan, maar voor mijn klanten is het een relaxerende ervaring. We nemen er bewust onze tijd voor. En er zijn ook heel wat verschillende types krullen, van het gebekt haar tot de afrokrul.”

Ook de producten die Elsy gebruikt en die je in haar salon kan kopen zijn aangepast aan de krullen. “Die producten zijn sulfaat- en siliconenvrij. Dat is nodig om de krullen in goede conditie te houden, want die hebben ook de ‘juiste voeding’ nodig.”

Ondertussen vonden al heel wat krullenkoppen de weg naar Salon Lady E. “Mensen uit Diksmuide en Gistel, maar ook hier uit de buurt uiteraard. In Vlaanderen heb je wel wat specialisten, maar die situeren zich buiten onze provincie. Ik wil me zelf ook verder blijven bijscholen, zo wil ik ook een balayage voor krullen, een curlyage onder de knie krijgen. Ik doe het met heel veel passie en ben ook blij met de positieve commentaren die ik krijg van mijn klanten. De voor- en na-foto’s zijn leuk om te delen.”

The post “Krullen knippen is een kunst”: met Elsy heeft West-Vlaanderen nu ook een gediplomeerde krullenkapster is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geslaagde vijfde editie van de Lukkefeesten

De vijfde editie van de Lukkefeesten lokte zondag opnieuw honderden bezoekers naar Lo. In de voormiddag waren er nog dreigende wolken, maar nadien kwam de zon erdoor. De aanwezigen konden genieten van tal van optredens op en rond het Vateplein.
The post Geslaagde vijfde editie van de Lukkefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

MULTILIVE PREMIER LEAGUE. Kudus geeft Arsenal beetje hoop met onwaarschijnlijke omhaal – Tomiyasu schiet gelijkmaker tegen de touwen

Wordt het Manchester City, of toch nog Arsenal? De Citizens zijn bij winst tegen West Ham altijd zeker van een vierde opeenvolgende landstitel. Arsenal staat voor de slotspeeldag op twee punten en moet dus rekenen op puntenverlies van De Bruyne en Doku en zelf winnen van Everton. Krijgen we een thriller in Engeland? Volg beide wedstrijden op de voet in

Lees meer »

Hilde Dumez debuteert met roman ‘Afspraak in Ligurië’

De bibliotheek was onlangs het decor voor de boekvoorstelling van de eerste roman van Hilde Dumez. De Zwevegemse heeft altijd al een passie gehad voor het schrijven, maar toch duurde het nog een tijdje vooraleer het eerste boek er was.
The post Hilde Dumez debuteert met roman ‘Afspraak in Ligurië’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

To Lam aangesteld als nieuwe president Vietnam

De Vietnamese Communistische partij heeft minister van Openbare Veiligheid To Lam aangesteld als nieuwe president. Dat hebben de staatsmedia zaterdag gemeld. Zijn voorganger Vo Van Thuong moest in maart ontslag nemen na een groot anticorruptieonderzoek. Hij was een jaar eerder president geworden.

Lees meer »

Nationale finales Jeugdcup in Izegem met twee teams van Mandel United én RSC Anderlecht dat het tegen FC Gullegem opneemt

Eerder organiseerde Mandel United in de Skyline Arena al de provinciale finales van de Jeugdcup. En komende zondag 19 mei mag het nu ook als gastheer fungeren voor de nationale finales.
The post Nationale finales Jeugdcup in Izegem met twee teams van Mandel United én RSC Anderlecht dat het tegen FC Gullegem opneemt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sneukeltocht op tweede Sinksendag verdwijnt dan toch niet: “Ons doel? Mensen samenbrengen”

Na het verdwijnen van de Gezinsbond in Oostrozebeke was iedereen de mening toegedaan dat hiermee ook de traditionele Sneukeltocht op tweede Sinksendag ten dode was opgeschreven. Niets is echter minder waar. Een nieuwe organisatie heeft het initiatief overgenomen en wil op maandag 20 mei tonen wat het in zijn mars heeft. Woordvoerder Veerle Halsberghe licht het opzet van de vernieuwde

Lees meer »