Joos (55) ziet kangoeroewoning uitbranden vlak voor oudejaarsfeest: “We stonden machteloos”

Vlak voor ze zouden beginnen aan het oudejaarsavondfeest werden twee gezinnen die een kangoeroewoning betrekken in Pervijze (Diksmuide) zondagavond geconfronteerd met een zware brand. De woning van een koppel zeventigers werd vernield, de andere woonst kon de brandweer vrijwaren. “Ik probeerde nog te blussen, maar stond machteloos”, zegt Joos Vandewalle (55).

 

Meer krantenkoppen in België

Wijkagenten gaan alle 55.000 ondernemingen in Hasselt controleren om spookfirma’s op te sporen

De lokale politie in Hasselt is alle 55.000 ondernemingsnummers aan het controleren, om spookfirma’s op te sporen. Dat zijn fictieve bedrijven en vennootschappen die worden gebruikt om geld wit te wassen of om allerlei criminele activiteiten te verdoezelen. Dat schrijft Het Belang van Limburg en het bericht is bevestigd aan onze redactie. De wijkagenten zullen alle adressen ter plaatse controleren.

Lees meer »

Wim Willaert is ambassadeur voor Go Ocean: “Als we niet ingrijpen, is onze Noordzee naar de knoppen”

Woensdag heeft Go Ocean in de O’Neil Beachclub op de Zeedijk in Blankenberge de documentaire ‘Beneath the waves: restoring our ocean’ gelanceerd. De Nieuwpoortse acteur Wim Willaert is ambassadeur voor dit project: “Als we niet ingrijpen is onze Noordzee naar de knoppen en sterft de mensheid uit.”
The post Wim Willaert is ambassadeur voor Go Ocean: “Als we niet

Lees meer »

Farmaceutische primeur: Luiks farmabedrijf vraagt patent voor “allereerste snelle speekseltest” voor malaria

Het Luikse farmabedrijf Contipharma heeft een patent aangevraagd voor wat het omschrijft als “de allereerste snelle speekselantigeentest” voor malaria. Dat meldt het bedrijf maandag. Een antigeentest toont de aanwezigheid van viruseiwitten (antigenen) aan. Momenteel zijn er al verschillende malariatests op de markt, maar die zijn volgens Contipharma “vaak te ingewikkeld of te duur”.

Lees meer »

LIVEBLOG DAUPHINE. Evenepoel verwacht een relatief rustige dag bij wederoptreden

Na acht weken zonder koers mag Remco Evenepoel opnieuw een rugnummer opspelden. De Belgische kampioen verschijnt aan de start van het Critérium du Dauphiné. Het begin van de openingsetappe is heuvelachtig, maar een massasprint lijkt onvermijdelijk. Voormalig wereldkampioen Mads Pedersen is dé topfavoriet om de eerste gele trui aan te trekken. Volg al het nieuws en ontwikkelingen op de voet

Lees meer »

Aankoop waterhuisje goedgekeurd op gemeenteraad van Avelgem: “Dit is een eerste stap”

Gemeente Avelgem wil het waterhuisje kopen, dat was al langer bekend. Op afgelopen gemeenteraad werden die plannen goedgekeurd door alle partijen. Schepen van openbare werken en patrimonium Tom Beunens (Tandem) is opgelucht: “Eindelijk kunnen we wat doen aan een probleem dat al tientallen jaren aansleept.”
The post Aankoop waterhuisje goedgekeurd op gemeenteraad van Avelgem: “Dit is een eerste stap”

Lees meer »

Hoogwatersituatie in zuiden Duitsland: brandweerman verdronken en pompier vermist na kapseizen reddingsboot, trein ontspoord na aardverschuiving

Nadat eerder een brandweerman was omgekomen tijdens een reddingsactie in de Duitse deelstaat Beieren die met overstromingen kampt, is nu een tweede pompier vermist. De 22-jarige brandweerman kwam in het water terecht toen de reddingsboot waarin hij met vier collega’s zat, kapseisde. Dat heeft de politie bekendgemaakt. In deelstaat Baden-Württemberg ontspoorden dan weer twee wagons van een ICE-trein na een

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Weerman Bram krijgt van heel wat mensen zélf de schuld van het slechte weer. Maar ook een weerman trekt al eens een paraplu open…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen hoogtestage en Ronde van Frankrijk voor Xandro Meurisse: “Als prof moet ik dit aanvaarden”

Geen Xandro Meurisse (32) in de komende Tour. De Otegemnaar van Alpecin-Deceuninck zit niet bij de preselectie van de ploeg van de broers Roodhooft met boegbeelden Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen. “Dat was even een domper, maar als topsporter moet ik me hierover zetten.”
The post Geen hoogtestage en Ronde van Frankrijk voor Xandro Meurisse: “Als prof

Lees meer »