IN BEELD. Met sluier van Brussels kant: achter-achter-achterkleinzoon van keizerin Sisi huwt met grote liefde

Prins Stanislaus van Beieren (27), de achter-achter-achterkleinzoon van de beroemde keizerin Sisi, beleefde afgelopen weekend een sprookjeshuwelijk met zijn Isabella Hampel (26). De twee stapten zaterdag in het huwelijksbootje in Salzburg. De bruid droeg een sluier gemaakt van Brussels kant. 

Meer krantenkoppen in België

Snoepverkoopster Linda blikt single en videoclip in: “Een magische ervaring”

De eerste single met bijbehorende videoclip is een feit voor snoepverkoopster Linda Hostyn, bekend als LindautWervik. Wat ooit begon op TikTok als een promotiestunt voor het snoep dat ze op de markt verkoopt, is sinds deze week vereeuwigd in een videoclip en single.
The post Snoepverkoopster Linda blikt single en videoclip in: “Een magische ervaring” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brusselse stembusgang verloopt stroef: wachttijden tot twee uur lang

De Brusselse stembusgang verloopt stroef, sommige kiezers moeten tot wel 2 uur lang in de rij staan. Dat heeft vooral te maken met het grote aantal jongeren die voor het eerst regionaal en federaal gaan stemmen en de 16-jarige jongeren die voor het eerst moeten gaan stemmen voor de Europese verkiezingen. Er worden over het algemeen weinig technische mankementen vastgesteld.

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas accepteert VN-wapenstilstandsresolutie: “Hoopvol teken”

Hamas accepteert de wapenstilstandsresolutie die de VN-Veiligheidsraad maandag heeft aangenomen en staat open voor verdere onderhandelingen over de details. Dat heeft Sami Abu Zuhri, een vertegenwoordiger van de extremistische Palestijnse organisatie, dinsdag aan Reuters gemeld. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken noemt de reactie van Hamas “een hoopvol teken”. Hij bevestigde ook dat de Israëlische premier Netanyahu is

Lees meer »

Minstens 38 doden na aanval van extremistische terreurgroep ADF in Congo

In de Congolese provincie Noord-Kivu zijn minstens 38 gevallen door een aanval van de extremistische groepering Allied Democratic Forces (ADF). Die groep spreekt sinds 2018 haar steun uit voor Islamitische Staat. Het Congolese leger voert al jarenlang strijd tegen rebellengroepen in Noord-Kivu, een gebied waar veel goud en andere mineralen zoals diamanten in de grond zitten.

Lees meer »

Offerfeest vindt dit jaar plaats op 16 juni

Het Offerfeest (Aid Al Adha), waarbij het offer van Abraham herdacht wordt, zal dit jaar gevierd worden op zondag 16 juni. Dat meldt de Moslimraad van België, het representatief orgaan van de islamitische eredienst, na een vergadering van de Raad der Theologen.

Lees meer »

LIVEBLOG DAUPHINÉ. “Sliepen in een hotel met tapijt”: Evenepoel, die “niet verwacht mee te doen voor ritwinst”, heeft veel last van pollen

Na de eerste bergrit van gisteren is het opnieuw klimmen geblazen in de Dauphiné. Sterker nog, de zevende en voorlaatste etappe is nog een stukje zwaarder, met drie beklimmingen van eerste categorie en een aankomst bergop buiten categorie. Kan Remco Evenepoel na z’n moeilijk moment gisteren een stap(je) zetten? Mis niets van de rit in onderstaande liveblog!

Lees meer »

Vlaamse kranten: “De Wever heeft duidelijk mandaat gekregen en moet het nu gaan waarmaken”

De opiniemakers in de Vlaamse kranten zijn het vandaag in erg ruime mate eens in hun analyse van de verkiezingsuitslag: Bart De Wever heeft met een uitgekiende alles-of-nietsstrategie voor de grote verrassing gezorgd. Zowel op Vlaams als op federaal niveau liggen de kaarten nu gunstiger dan ooit voor de N-VA-leider, klinkt het. “De Wever kan de verantwoordelijkheid niet meer van

Lees meer »

Algemeen directeur Guido De Langhe (63) neemt afscheid van Waregems stadhuis: “Ben op veel zaken echt fier”

Op 1 juli gaat huidig algemeen directeur van Stad Waregem Guido De Langhe op pensioen. Sinds 1996 waakt De Langhe over het reilen en zeilen van de Paardenstad. “Waregem heeft op dertig jaar tijd een enorme metamorfose ondergaan”, vertelt hij.
The post Algemeen directeur Guido De Langhe (63) neemt afscheid van Waregems stadhuis: “Ben op veel zaken echt fier”

Lees meer »

Gouden boeket voor Eric en Lina

De familie Hindryckx kwam samen naar Ten Patershove om er het gouden jubileum te vieren van Eric Hindryckx (72) en Lina Sabbe (72). Ze huwden op 1 februari 1974 en wonen in Esen. De familie genoot van de gezellige sfeer en de babbel met de andere jubilarissen en het stadsbestuur. Het gulden boek werd getekend,
The post Gouden boeket

Lees meer »

Brusselse kiezers tot twee uur lang in de rij, ook Bert Anciaux klaagt: “Het loopt volledig in het honderd”

De Brusselse stembusgang verloopt stroef, sommige kiezers moeten tot wel twee uur lang in de rij staan. Dat heeft vooral te maken met het grote aantal jongeren die voor het eerst regionaal en federaal gaan stemmen en de 16-jarige jongeren die voor het eerst moeten gaan stemmen voor de Europese verkiezingen. Er worden over het algemeen weinig technische mankementen vastgesteld.

Lees meer »

Indiase premier Modi legt voor derde keer eed af

De Indiase premier Narendra Modi heeft zondag voor de derde keer de eed afgelegd als premier van India. De hindoe-nationalistische BJP (Bharatiya Janata-partij) van Modi won de verkiezingen, maar haalde niet de absolute meerderheid die meerdere exitpolls hadden voorspeld.

Lees meer »