LIVEBLOG OLYMPIAKOS-FIORENTINA. We zijn terug onderweg in Athene, krijgen we een doelpunt te zien in de tweede helft?

We zijn onderweg in Athene. Fiorentina, dat Club Brugge uitschakelde in de halve finales, wacht al 63 jaar op een nieuwe Europese titel. Daar kan vanavond een einde aan komen in de finale van de Europe Conference League. De ploeg uit Firenze neemt het op tegen Olympiakos Piraeus, dat stuntte tegen Aston Villa in de halve finales. Wie wordt de opvolger van West Ham? Volg het in de liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Frankrijk gebruikt tijdens Olympische Spelen videobewaking op basis van artificiële intelligentie, privacyorganisaties zijn “bezorgd”

Frankrijk zal tijdens de Olympische Spelen experimenteren met videobewaking op basis van artificiële intelligentie in de metrostations. Dat staat in een decreet dat deze week werd goedgekeurd. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zullen de camera’s enkel mensenstromen analyseren, maar toch reageren privacyorganisaties bezorgd.

Lees meer »

Richard Williams, vader van Venus en Serena, gedreven door woede en geld: “Hij vond tennis idioot, maar wilde 2 kinderen om er multimiljonair mee te worden”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »

25 meldingen van grensoverschrijdend gedrag op Gentse Feesten na 5 dagen: “Meldpunt wint aan bekendheid”   

Tijdens de Gentse Feesten zijn er voorlopig 25 meldingen binnengekomen bij het meldpunt in de feestenzone. Het gaat over meldingen rond agressie en intoxicatie, maar ook over seksueel grensoverschrijdend gedrag. "Er zijn meer bezoekers en dus ook iets meer meldingen dan vorig jaar. Het meldpunt wint ook aan bekendheid", klinkt het bij de stad. De Feesten zijn halfweg, er kwamen

Lees meer »

Charlotte Fouquet is nieuwe coördinator Toerisme Damme: “Inzetten op samenwerkingen”

Na bijna negen jaar Francis Gevaert heeft de toeristische dienst van Damme een nieuwe coördinator. De Oost-Vlaamse Charlotte Fouquet mag voortaan het toeristische beleid uitwerken. “Ik kijk ernaar uit om ook met de mensen uit de horeca en middenstand samen te werken”, klinkt het.
The post Charlotte Fouquet is nieuwe coördinator Toerisme Damme: “Inzetten op samenwerkingen” appeared first on

Lees meer »

EXCLUSIEF. Tom Waes verdient nu 1 miljoen euro bruto en 2 nieuwkomers bij de topverdieners: dit zijn de 6 superkanonnen van de VRT

Tom Waes is nu de absolute topverdiener bij de VRT: hij verdient jaarlijks – weliswaar deels met Nederlands geld – 1 miljoen euro bruto. Bij de zwaarste contracten zijn er met Peter Van de Veire en Karl Vannieuwkerke nog twee mannen extra bijgekomen. Maar ook: Kobe Ilsen is de eerste VRT-presentator wiens exclusiviteitscontract niet werd verlengd en ook Niels Destadsbader

Lees meer »