Huwelijksbootje van André en Yvette uit Roeselare vaart al 60 jaar

Schepenen Bart Wenes en Stefaan Van Coillie kwamen het diamanten koppel André en Yvette in het wzc De Waterdam feliciteren voor hun 60ste huwelijksverjaardag.

Ze leerden elkaar kennen in het park Rodenbach tijdens een bal van de christelijke onderwijsvereniging (COV). Ze huwden voor de staat op 20 december 1963 en voor de kerk enkele dagen later op tweede kerstdag. Een klein jaar later werd hun tweeling Els en Filip geboren. Emiel is hun enige kleinkind, hij speelt amateurvoetbal in Rumbeke en komt elke week trouw zijn oma en opa bezoeken.

André is schoenmaker van beroep en had een bedrijf in Delaerestraat. Later opende hij samen met zijn echtgenote Yvette een schoenwinkel in de Noordstraat en daarna in de Ooststraat. Eens de deuren van de hun schoenwinkel definitief sloten, genoten ze samen van hun pensioen op hun knus appartement op de Grote Markt. André was erg geëngageerd, onder andere in de schoenmakersbond waar hij veel bijscholingen volgde. In zijn jonge jaren was hij actief bij de scouts, Jong Davidsfonds en Milac. Hij was een tijdlang voorzitter van de vzw Centrumstraten. Hij was lid van de Koperen Passer, de Gilde der Erepoorters. Yvette was onderwijzeres en gaf tien jaar les in de lagere school in Emelgem, daarna hielp ze mee in de winkel. Ze kijkt graag tv en kan genieten van een lekkere maaltijd bij een goed glas wijn.

Wzc De Waterdam

Yvette en André verblijven sinds september 2022 in het wzc De Waterdam en genieten daar van hun oude dag. André is goed te been en brengt Yvette overal naar toe. We wensen hen nog mooie en gelukkige jaren toe. (AD)

The post Huwelijksbootje van André en Yvette uit Roeselare vaart al 60 jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oostende wijst kinderen vijfde leerjaar op gevaren van de zee

Om kinderen te wijzen op de gevaren van de zee, organiseert stad Oostende dit schooljaar theoretische en praktische sessies voor leerlingen uit het vijfde leerjaar. In totaal gaat het over meer dan 400 jongeren.
The post Oostende wijst kinderen vijfde leerjaar op gevaren van de zee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier Amerikaanse professoren neergestoken in een park in China

In een park in China zijn vier Amerikaanse professoren van Cornell College in Iowa neergestoken. De professoren waren in China voor een samenwerking met een universiteit in het noordelijke Jilin. Ze raakten alle vier zwaargewond. De Chinese autoriteiten beschrijven de aanval als “een geïsoleerd incident” en zeggen dat ze maatregelen nemen om de “veiligheid van buitenlanders te waarborgen.”

Lees meer »

Grijze walvissen gemiddeld 1,65 meter kleiner in vergelijking met 20 jaar geleden: “Dit is een waarschuwing”

Grijze walvissen die hun zomers doorbrengen in de Atlantische Oceaan voor de noordwestkust van de Verenigde Staten en Canada, lijken almaar kleiner te worden. Wetenschappers hebben vastgesteld dat de maximale lichaamslengte van de dieren in de loop van 20 tot 30 jaar gemiddeld met 1,65 meter is gedaald. Dat kan grote gevolgen hebben voor hun voortbestaan. De wetenschappers zien een

Lees meer »

Bizarre speech van Trump over zinkende elektrische boot gaat viraal: “Kies ik voor elektrocutie of de haai?”

Haaien en elektrische voertuigen, het zijn twee onderwerpen die niet vaak in dezelfde zin aan bod komen. Maar Donald Trump staat ervoor bekend dat hij ze allebei haat, dus trok hij van leer tegen haaien én elektrische voertuigen toen hij zijn aanhangers zondag toesprak in Nevada. Want boten met een elektrische motor baren hem zorgen en stellen de presidentskandidaat voor

Lees meer »

Mechels burgemeester Bart Somers: “Slechte resultaten voor Open VLD en Groen zeggen niks voor gemeenteraadsverkiezingen”

Ook in Mechelen hebben de partijen die er de stadslijst vormen, Open VLD en Groen, flinke klappen gekregen bij de Vlaamse en federale verkiezingen. Er is extremer gestemd, met winst voor Vlaams Belang en PVDA. "Gemeenteraadsverkiezingen zijn helemaal anders, al is het evident dat we geen volstrekte meerderheid meer zullen halen", zegt burgemeester Bart Somers (Open VLD).

Lees meer »

Koning Charles “weet dat de tijd tikt” terwijl hij strijdt tegen kanker: “Hij doet niet wat hem wordt opgedragen”

Koning Charles (75) ondergaat momenteel behandelingen voor kanker. De artsen hadden hem opgedragen om het de komende tijd rustig aan te doen. Al lijkt de Britse koning daar geen gehoor aan te geven. Zo draait zijn werkleven weer op volle toeren: hij woont koninklijke vergaderingen bij en plant opnieuw bezoeken in. “Hij heeft lang moeten wachten om koning te worden,

Lees meer »

Chinese premier trekt voor het eerst in zeven jaar naar Australië, en belooft nieuwe “schattige” panda’s uit te lenen

De Chinese premier Li Qiang, op president Xi Jinping na de belangrijkste man van China, trekt voor vier dagen naar Australië. Beide landen onderhouden goede handelsrelaties met elkaar. Onder de vorige Australische regering kwamen die onder druk, wat leidde tot Chinese sancties op heel wat handelsproducten. Die moeten nu worden weggewerkt. En Li beloofde ook nieuwe panda’s te zullen lenen

Lees meer »

Vzw Ypriana krijgt na negen jaar nieuwe voorzitter: “Bestuur hervormd om synergie te versterken”

De vzw Koninklijke Harmonie Ypriana krijgt vanaf het najaar een nieuwe voorzitter. Huidig voorzitter Klaas Coulembier stopt na negen jaar en geeft de fakkel door aan Maarten Honoré. In de stuurgroep van het harmonieorkest zal Katrien Descamps de rol van voorzitter op zich nemen.
The post Vzw Ypriana krijgt na negen jaar nieuwe voorzitter: “Bestuur hervormd om synergie te

Lees meer »