Chef Locale Brugs Ommeland zet drie duurzame restaurants in de bloemetjes

Het initiatief Chef Locale maakte de laureaten bekend van drie restaurant uit Brugge en Ommeland die aan de slag gingen met de groente pastinaak. La Vida uit Tielt is de publiekswinnaar en Alain Meesen in Beernem en De Mangerie in Brugge wonnen de prijs van de vakjury.

In november namen 41 chefs uit Brugge en ommeland de uitdaging aan om aan de slag te gaan met pastinaak, een groene die dan volop in het seizoen is. Tien geselecteerde restaurants werden bezocht door een vakjury. Het publiek heeft op hun beurt kunnen stemmen voor hun favoriet en er werden meer dan 1.500 stemmen uitgebracht.

Strenge vakjury

Nieuw is dus dat het project – dat duurzame en kwalitatieve voeding uit eigen streek in de kijker zet – zich niet langer beperkt tot Brugge, maar ook het brede ‘ommeland’ opneemt. Met de Brugse voedselstrategie als leidraad werden dus tien restaurants gekozen die een bezoek kregen van een strenge vakjury. De vakjury quoteerde de restaurants op smaak, beleving, presentatie en duurzaamheid. Ook bezoekers van de andere deelnemende restaurants konden tijdens deze maand hun ervaring delen.

Voor de publieksprijs waren de genomineerden La Vida uit Tielt, Den Amand uit Brugge, Quisine Kwizien uit Brugge, De Mangerie uit Brugge en Willem Hiele uit Oudenburg. Het was uiteindelijk La Vida uit Tielt die de meeste stemmen kreeg van het grote publiek.

Bij de vakjury waren de genomineerden De Mangerie (Brugge) Alain Meessen (Beernem), Robuusk (Brugge), Bernehem (Beernem) en Preus (Brugge). De vakjury schoof hier twee winnaars naar voren, met name Alain Meessen en De Mangerie.

Brugs Food Lab

De drie winnaars krijgen naast hun titel ook een tegoed bij Boer Bas en Lekker van Hier, en een jaar lidmaatschap bij netwerkorganisatie voor duurzame voeding Brugs Food Lab, die de wedstrijd organiseerde.

Chef Locale is een project van het Brugs Food Lab in samenwerking met Westttoer, Stad Brugge, Horeca Brugge, Boer Bas, Lekker van Hier, Guido Francque en Flavourite. Het project wordt ondersteund door de Nationale Loterij en het Brugs klimaatplan BruggeNaarMorgen.

The post Chef Locale Brugs Ommeland zet drie duurzame restaurants in de bloemetjes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman vroeg tienermeisjes naaktfoto’s en -filmpjes door te sturen: “Maar hij was niet hun ‘sugardaddy’”

“Hij is dom geweest maar zijn ‘slachtoffers’ hadden meer seksuele ervaring dan hem.” Een 24-jarige jongeman uit Waregem moest zich maandag voor de rechtbank van Kortrijk verantwoorden omdat hij via Instagram tegen betaling naaktfoto’s en -filmpjes vroeg aan 15-jarige meisjes. Een moeder van één van de meisjes diende uiteindelijk klacht in.
The post Jongeman vroeg tienermeisjes naaktfoto’s en -filmpjes

Lees meer »

“We willen de club daar krijgen waar het zou moeten staan”: KFC Meulebeke wil rug rechten na desastreus seizoen

Na een desastreus seizoen met een degradatie tot gevolg, probeert KFC Meulebeke de rug te rechten in tweede provinciale. Er tekenden negen nieuwe spelers voor de eerste ploeg en er kwamen vijf spelers bij voor de beloften. In de vernieuwde kantine zijn ze samen met de aangepaste staf voorgesteld.
The post “We willen de club daar krijgen waar het

Lees meer »

16 nieuwe woningen in de Jeanne Vande Puttelaan

Het lokaal bestuur leverde een omgevingsvergunning af voor een bouwcomplex op het einde van de Jeanne Vande Puttelaan. Er komen 16 nieuwe eengezinswoningen.
The post 16 nieuwe woningen in de Jeanne Vande Puttelaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Machelen wil dat luchthaven en VDAB een werkactieplan opstellen nu veel inwoners job dreigen te verliezen bij FedEx 

De burgemeester van Machelen roept de luchthaven en arbeidsbemiddelaar VDAB op om zo snel mogelijk een plan uit te werken voor de mensen die hun job verliezen bij koerierbedrijf FedEx. Het bedrijf, met 2 vestigingen in Machelen, wil 385 jobs schrappen. "De impact daarvan is voor heel wat Machelse gezinnen groot", zegt burgemeester Jean Pierre De Groef (Vooruit).

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vandaag beginnen de Rode Duivels aan het EK. Studenten kunnen uiteraard gerust even pauzeren om de match mee te pikken,want één mindere prestatie hoeft geen ramp te zijn.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlucht uit Mallorca komt in hevige hagelstorm terecht: neus van Airbus weggevaagd en ramen verbrijzeld, passagier: “Het was heel luid”

Een passagiersvliegtuig van de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines is zondagmiddag zwaar beschadigd geraakt door een hevige, plotse hagelbui. De Airbus A320, die op weg was van Palma de Mallorca naar Wenen, werd veilig aan de grond gezet door de piloten. Passagiers beleefden een beangstigend moment in de lucht, maar zagen pas na de landing de opmerkelijke schade aan hun vliegtuig.

Lees meer »

LIVE. Het moment waarop alle Britten hebben gewacht: prinses Kate verschijnt op balkon van Buckingham Palace

Vandaag vindt Trooping the Colour plaats, de jaarlijkse militaire parade ter gelegenheid van de verjaardag van de Britse vorst. Alle ogen zijn gericht op prinses Kate (42). Zij verschijnt na een maandenlange afwezigheid voor de eerste keer, sinds de aankondiging dat ze aan kanker lijdt, in het openbaar. De echtgenote van prins William kondigde haar aanwezigheid aan in een bericht

Lees meer »