Ook Oekraïne rekruteert nu uit gevangenissen, maar is selectiever dan Wagner en Poetin

Door het nijpende tekort aan mankracht zoekt het Oekraïense leger nu ook verse rekruten in de gevangenis. Die komen aan het front mogelijk meteen in de vuurlijn terecht.

 

Meer krantenkoppen in België

Grote zoekactie naar mogelijk vermiste watersporter stopgezet: “Man heeft zichzelf in veiligheid gebracht”

Voor de kust van Zeebrugge en Knokke-Heist gingen de reddingsdiensten dinsdag in de vooravond volop op zoek naar een mogelijk vermiste watersporter. Of de man effectief nog op zee zat, was niet helemaal zeker. Er werden dus geen risico’s genomen en ook de reddingshelikopter werd ingezet. Rond 19.15 uur kwam het nieuws dat de zoekactie werd stopgezet. De man is

Lees meer »

Vakbonden Audi Brussels hebben sprankeltje hoop na overleg: “We voelen steun van de regering”

De vakbonden bij Audi Brussels zetten zich in voor het behoud van zoveel mogelijk banen in de fabriek in Vorst. ACV hoopt op alternatieven om sluiting te voorkomen, terwijl BBTK minder optimistisch is over een oplossing. Dinsdag bespraken vakbondsvertegenwoordigers samen met premier Alexander De Croo en minister van Economie Pierre-Yves Dermagne hoe banen bij Audi Brussels kunnen worden beschermd na

Lees meer »

Nederlandse beachvolleyballer die 12-jarige verkrachtte zal tijdens Spelen niet in olympisch dorp verblijven én niet met de pers praten

De omstreden Nederlandse beachvolleyballer Steven van de Velde slaapt tijdens de Olympische Spelen niet in het atletendorp. Op eigen verzoek is voor hem een ander onderkomen geregeld in Parijs. Daarnaast zal hij niet met de media praten tijdens het toernooi, of in aanloop daarnaartoe. Reden is de ontstane ophef rond zijn verleden – tien jaar geleden zat hij nog in

Lees meer »

Van wateroverlast over zilverreigers tot economische schade: alle argumenten zijn goed tegen Ventilus

De Raad van State ontving de voorbije zestig dagen minstens negentien bezwaarschriften tegen het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Ventilus, de nieuwe hoogspanningslijn die de Vlaamse regering dwars door onze provincie wil inplanten. De getroffen gemeenten en de burgerplatformen voeren het protest aan, maar ook bedrijven en milieuverenigingen vragen de schorsing of zelfs de vernietiging van het GRUP. De argumenten zijn legio:

Lees meer »

Volwassenen kunnen voorlopig geen mazelenvaccin krijgen

Volwassenen kunnen zich voorlopig niet laten vaccineren tegen mazelen, een besmettelijke ziekte die wereldwijd in opmars is. Omdat de vraag naar de vaccins zo groot is, wordt er in Vlaanderen tijdelijk voorrang gegeven aan minderjarigen. Dat staat op de website van het Departement Zorg.

Lees meer »

“Vrienden voor het leven gemaakt”: Victor Campenaerts sluit “mooiste maand van zijn leven af” met pintje, maar kijkt vooral uit naar thuiskomst

Victor Campenaerts is een gelukkig man. Hij reed zijn laatste Tour de France voor Lotto Dstny, maar wel eentje om lang te herinneren. Als kersvers vader pakte hij zijn allereerste ritwinst in de Ronde van Frankrijk. Ook de topsfeer binnen zijn ploeg zal nog lang blijven hangen: “Ik heb hier vrienden voor het leven gemaakt.”

Lees meer »