Taylor Swift woont première concertfilm ‘The Eras Tour’ bij in Los Angeles

Op woensdag 11 oktober ging de concertfilm ‘The Eras Tour’ van Taylor Swift (33) in première in The Grove in Los Angeles. De zangeres was zelf ook aanwezig en nam de tijd om foto’s te maken met de Swifties en hen toe te spreken in de dertien zalen.

Meer krantenkoppen in België

Hoe pro-Palestijns protest aan UGent ontaardt in chaos

Terwijl rector Rik Van de Walle in Zuid-Korea zat, stuurde de universiteit de politie af op pro-Palestijnse actievoerders die het rectoraat bezetten. Dat gooide olie op het vuur. Het stadsbestuur stuurt nu een bemiddelaar het veld in. Krijgt Van de Walle de geest weer in de fles?

Lees meer »

ANALYSE. De grote terugval van Groen en Ecolo twee weken voor de verkiezingen: wat is er aan de hand?

In de Grote Peiling vallen Groen en Ecolo terug op vijf en vier Kamerzetels. Voor de ecologisten dreigt een afstraffing op 9 juni. Partijtoppers lanceren provocerende acties, maar uitgerekend pragmaticus Petra De Sutter piekt in de populariteitspoll. Hebben de groenen de verkeerde strategie uitgerold? “Dit is een structureel probleem. Enkel in de oppositie kan de partij haar geloofwaardigheid terugwinnen.”

Lees meer »

Witte merel gespot in tuin in Deinze

De witte merel op de foto komt sinds enkele maanden op bezoek in een tuin in Deinze. Zo’n witte merel is erg uitzonderlijk. Door een genetische afwijking maakt de vogel niet voldoende zwart pigment aan.

Lees meer »

Voorlopig geen muzikale comeback, maar Céline Dion wil haar grootste hits wel zingen in een concertfilm: “Ze geeft niet op”

Al twee jaar vecht Céline Dion (56) tegen het zeldzame Stiff-Personsyndroom (SPS), een ongeneeslijke neurologische aandoening die spasmes veroorzaakt. Een muzikale comeback zit er voorlopig niet meer in, maar wel wil de Canadese zangeres nog een keer haar grootste hits zingen in een concertfilm. “Céline geeft niet zomaar op”, klinkt het bij een bron aan ‘The Sun’.

Lees meer »

Hoe trainingsbeest in Evenepoel na zware val weer toewerkt naar beste Tourniveau: “Conditioneel moet hij nog stapjes zetten”

Kreunend en steunend kwam hij begin april uit een Baskisch bosje gesukkeld. Caida, Remco Evenepoel (24). Zondag, bijna twee maanden na datum, keert de Belgische kampioen in de Dauphiné terug in koers. Gretig, competitief. Dat zeker. Maar ook met conditionele groeimarge richting Tour. “We mogen de lat nog niet te hoog leggen.” Een chronologie.

Lees meer »

Fietser wordt tegen de grond geslagen door kwade gans: “Blij dat ik niet in het kanaal ben beland”

Het dagelijkse fietsritje naar het werk nam vorige week een onverwachte wending voor een Britse man. De Engelsman fietst altijd langs een kanaal in Stoke-on-Trent, maar kruiste afgelopen donderdag het pad met een kwade gans die zijn aanwezigheid niet op prijs stelde en hem aanviel waardoor hij op de grond terechtkwam. “Ik ben niet gewond, mijn fiets is wel wat

Lees meer »

Ondanks zware beperking werd Laura (26) opgeroepen als bijzitter: “Ongelooflijk dat dit in 2024 nog kan”

De 26-jarige Laura Deconinck uit Sint-Pieters-Leeuw is opgeroepen als bijzitter voor de verkiezingen van 9 juni. Niets bijzonders zou je denken, ware het niet dat Laura door een zuurstoftekort bij de geboorte zwaar gehandicapt raakte. Mama Nathalie Rahoens (53) kon haar ogen niet geloven toen de oproepingsbrief in de bus viel: “Ik kan hier nog mee lachen, maar voor andere

Lees meer »

Vrouw eindigt in gracht in Eernegem nadat ze plots moet uitwijken voor kat

De hulpdiensten moesten zaterdagochtend uitrukken naar Eernegem om een vrouw uit haar auto te bevrijden. De vrouw moest uitwijken voor een kat en belandde zo in een gracht. Daarbij doorboorde een stuk boom haar voorruit. “De vrouw leed veel pijn en daarom haalden we haar voorzichtig uit de wagen”, zegt brandweerluitenant Francis Vermote.
The post Vrouw eindigt in gracht

Lees meer »

Eerste cohousingproject voor Kortrijk vergund: 13 appartementen met zicht op stadspark ‘de Paulientjes’

Op 18 augustus 2022 werd het eerste cohousingproject van Kortrijk aangekondigd. Een tweetal weken geleden werd dan eindelijk de vergunning afgeleverd door het schepencollege. In de Groeningestraat komen 13 appartementen aangevuld met gemeenschappelijke delen in de beschermde woningen Chomé en De Kroon. Begin volgend jaar starten de werken.
The post Eerste cohousingproject voor Kortrijk vergund: 13 appartementen met zicht

Lees meer »