Hoe pro-Palestijns protest aan UGent ontaardt in chaos

Terwijl rector Rik Van de Walle in Zuid-Korea zat, stuurde de universiteit de politie af op pro-Palestijnse actievoerders die het rectoraat bezetten. Dat gooide olie op het vuur. Het stadsbestuur stuurt nu een bemiddelaar het veld in. Krijgt Van de Walle de geest weer in de fles?

 

Meer krantenkoppen in België

Al meer dan duizend bouwbedrijven failliet dit jaar

In de bouwsector zijn van januari tot en met mei al meer dan 1.000 bedrijven failliet verklaard. Ook het aantal faillissementen in de logistieke sector (vervoer en opslag) staat op recordniveau. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

PORTRET. Luis de la Fuente, een goede loebas die ver komt met people management en gezond ‘boerenverstand’

Spanje blijft het proberen. Dit keer mag Luis de la Fuente (62) trachten om op het EK voetbal een prijs te winnen met die mix aan ervaring (Nacho, Carvajal, Morata), leiderschap (Rodri, Jesus Navas), en jong talent (Pedri, Nico Willams, Lamine Yamal). De onbekende De la Fuente tracht met zijn Bond zonder Naam-aanpak een kampvuur te creëren bij Spanje. Zien

Lees meer »

Leider Islamitische Staat mogelijk gedood bij Amerikaanse luchtaanval

Een Amerikaanse luchtaanval heeft mogelijk het leven gekost aan de man die wordt gezien als de wereldwijde leider van terreurgroep Islamitische Staat (IS). Dat meldt NBC News zaterdag. Bronnen zeggen tegen de Amerikaanse nieuwszender dat Abdulqadir Mumin het doelwit was van een aanval die vorige maand plaatsvond in Somalië.

Lees meer »