UGent gaat einde maken aan bezetting: “Grenzen van redelijkheid en legitiem protest zijn ver overschreden”

De UGent zal een einde maken aan de bezetting door ruim 300 pro-Palestijnse activisten van een universitair gebouw en de omgeving rond het rectoraat. Dat laat rector Rik Van de Walle weten aan Belga. Vrijdagochtend hebben enkele activisten het rectoraat betreden en trokken ze door bureaus. Daarbij zijn strubbelingen ontstaan met veiligheidsagenten en UGent-personeel.

 

Meer krantenkoppen in België

Turnclub De Sirene wint VIP2024-campagne en mag zich opmaken voor een dagje Olympische Spelen in Parijs

De Middelkerkse turnvereniging De Sirene wint de VIP2024-campagne voor sportclubs. Deze actie van Sport Vlaanderen wil de olympische spirit naar Vlaamse sportclubs, scholen en steden en gemeenten brengen. Als beloning mag De Sirene zich opmaken voor een vipdagtrip naar de Olympische Spelen. Naast de komst van het Olympic Festival krijgen de Olympische Spelen dus nog een duidelijker Middelkerks randje.

Lees meer »

Belgische cineast Joachim Lafosse beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag: “Ik heb nooit iemand willen beledigen of vernederen”

Tientallen medewerksters beschuldigen de Belgische regisseur Joachim Lafosse – bekend van zijn Belgische Oscar-inzending ‘À perdre la raison’ – van handelingen die zouden kunnen neerkomen op morele en seksuele intimidatie en zelfs aanranding. Dat schrijft de Franse krant ‘Libération’ op dinsdag. Er is voorlopig nog geen klacht ingediend tegen de cineast.

Lees meer »

Uitvaartcentrum Snoeck wil uitbreiden en heeft plannen voor nieuwe aula: “Met ruimte voor 400 mensen”

Uitvaartcentrum Snoeck in de Bellevuestraat in Izegem is klaar voor de toekomst. De vierde generatie deed al zijn intrede en men koestert uitbreidingsplannen. Er zou een nieuwe, ruimere aula komen die voldoet aan de meest recente eisen.
The post Uitvaartcentrum Snoeck wil uitbreiden en heeft plannen voor nieuwe aula: “Met ruimte voor 400 mensen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bewoners van woonzorgcentrum Melderthof juichen Rode Duivels naar overwinning met eigen EK-lied: “Natúúrlijk gaan ze winnen, wat een domme vraag!”

“En als die mannen winnen, krijgen ze een zoen!” Een plechtige belofte van de bewoners van woonzorgcentrum Melderthof in Lummen. Samen met animatrice Annelore en ergotherapeute Yaëlle kropen de grootste supporters in hun pen voor een officieus EK-lied en zorgden ze eigenhandig voor genoeg sfeer om hun Duivels naar de overwinning te supporteren. “Omdat ik zes weken niet op mijn

Lees meer »

Volksrestaurant VORK leidde sinds start in 2018 al meer dan 400 medewerkers in de horeca op

Jaarlijks biedt VORK de kans aan 70 cursisten om de nodige ervaring op te doen als keuken- of zaalmedewerker. De meeste cursisten hebben bij aanvang nog geen horeca-ervaring en gaan een intensieve opleiding tegemoet. Sinds de start, april 2018, vatten 400 cursisten de opleiding al aan, waarvan er ongeveer 250 het volledig traject doorliepen.
The post Volksrestaurant VORK leidde

Lees meer »

Onze reporter keek de hele dag televisie: “In Noord-Korea of Syrië legt men tegenstanders tussen de boterham. Hier preparé en krabsla”

Zo toegankelijk als politici in Vlaanderen zijn, vind je ze allicht nergens te wereld. “We mochten het ochtendloopje zien, het ontbijt met tijgerpistolets, én hoe Bart De Wever van zijn kinderen de wind mee kreeg voor Vaderdag.” Onze reporter Nadine Van Der Linden keek tv en stelde vast dat er minder geheimen zijn dan ooit. “Tot de resultaten hier en

Lees meer »

Ronald Koeman kranig nadat zijn vrouw Bartina weer getroffen is door borstkanker: “Oranje soms afleiding”

Na een overtuigende 4-0-zege tegen Canada vorige week, speelt Oranje vanavond zijn uitzwaaimatch voor het EK tegen IJsland, dat vrijdag nog verrassend ging winnen op Wembley dankzij een goal van OH Leuven-spits Thorsteinsson. Het Nederlands elftal opent haar EK zondag met een wedstrijd tegen Polen. Volg de ontwikkelingen voor en tijdens Nederland – IJsland hieronder.

Lees meer »

Hoe ‘Het conclaaf’ van Eric Goens de verkiezingen heeft beïnvloed: “Van Grieken was gegeneerd over die passage met De Sutter”

Zelden, misschien wel nooit, is in analyses na verkiezingen in Vlaanderen zo vaak de naam van een televisieprogramma gevallen als dit jaar. ‘Het conclaaf’ op VTM heeft volgens alle waarnemers een stempel gedrukt op de campagne en op de uitslag. “Het debat is zelden zo inhoudelijk geweest”, zegt programmamaker Eric Goens. Wij blikken samen met hem terug op de succesformule,

Lees meer »