ANALYSE. De grote terugval van Groen en Ecolo twee weken voor de verkiezingen: wat is er aan de hand?

In de Grote Peiling vallen Groen en Ecolo terug op vijf en vier Kamerzetels. Voor de ecologisten dreigt een afstraffing op 9 juni. Partijtoppers lanceren provocerende acties, maar uitgerekend pragmaticus Petra De Sutter piekt in de populariteitspoll. Hebben de groenen de verkeerde strategie uitgerold? “Dit is een structureel probleem. Enkel in de oppositie kan de partij haar geloofwaardigheid terugwinnen.” 

Meer krantenkoppen in België

“Stank, ratten en ellende. Ik heb vaak écht gehuild”: Evy Gruyaert duikt in ondergrondse wereld van ‘mole people’

“Je loopt met je voeten door het water in het pikdonker en omringd door ongedierte. Dan voel je plots menselijke aanwezigheid en weet je niet of die vijandig is”. Evy Gruyaert trok voor zender Pickx+ onder de grond van de Strip in Las Vegas om er te praten met ‘mole people’: dakloze mensen die in honderden kilometers aan tunnels leven.

Lees meer »

Eerste editie Lapeirre Classic en Lapeirre Family Tour

Lapeirre Woningbouw uit Roeselare organiseert op zondag 23 juni 2024 in samenwerking met Gaultvelo de eerste editie van de Lapeirre Classic en de Lapeirre Family Tour. Dit fietsevenement biedt zowel voor recreatieve als sportieve fietsers de kans om een prachtige route te verkennen in en rondom Roeselare.
The post Eerste editie Lapeirre Classic en Lapeirre Family Tour appeared first

Lees meer »

Opnames van nieuwe spin-off ‘Game Of Thrones’ gestart en dit is de cast

De reeks ‘A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight’, een nieuwe spin-off van de serie ‘Game of Thrones’, zal pas eind 2025 op HBO Max verschijnen. Maar de crew en de cast zitten niet stil: de opnames zijn namelijk onlangs al van start gegaan. De makers lichtten vervolgens nog een tipje van de sluier: onder meer ‘The Crown’-acteur

Lees meer »

Na de uitspraken van Linde Merckpoel en Siska Schoeters: schrikken ook deze bekende vrouwen mannen af?

“Ik geloof oprecht dat er heel veel mannen rondlopen die het écht niet aankunnen dat hun vrouw succesvoller is dan zijzelf.” Het is een opmerkelijke uitspraak van Siska Schoeters (42) en Linde Merckpoel (39) in het weekblad ‘HUMO’. Maar klopt het ook? Voelen mannen zich bedreigd door het succes van hun partner? ‘TV Familie’ vroeg het aan onder meer Joke

Lees meer »