Briljanten André en Andrea leerden elkaar kennen tijdens de Bruegelfeesten

André Vande Kerckhove (89) en Andrea Vandekerckhove (87) mogen zich voortaan een briljanten huwelijkskoppel noemen. Het koppel stapte 65 jaar geleden in het huwelijksbootje. André groeide op in Hertsberge. Zijn werkloopbaan was gevarieerd. “Ik leerde het beroep van kleermaker en dat was een stiel van hard werken”, vertelt André. “Dagen van 12 uur werken, werd een gewoonte en ik heb heel wat trouwkostuums ontworpen. Ik hield dit maar vijf jaar vol. Daarna werd ik arduinkapper en vervulde mijn legerdienst. Ik werkte ook nog bij de Flandria, fietsen en brommers en bij de meubels. Op 57 jaar ging ik met pensioen.” Andrea is afkomstig van Wingene. Ze volgde er school en werkte bij de hemdenfabriek. “Wij zijn trotse tachtigers en stil zitten past niet bij ons”, weet Andrea. “Wekelijks brengen we een bezoek aan de markt en gaan graag uit eten. In de tuin werken doen wij ook nog volledig zelfstandig. In 1956 kwam ik André voor het eerst tegen tijdens de Bruegelfeesten hier in Wingene. Het klikte goed en we huwden. Na ons huwelijk woonde we in de Verlorengoedstraat. We woonden ook in de Pastoor Termotestraat en vonden onze echte thuis langs de Lavoordestraat. We hebben vier kinderen en zijn nu grootouders van zeven kleinkinderen.” (NS/foto Nele)

The post Briljanten André en Andrea leerden elkaar kennen tijdens de Bruegelfeesten is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“We zijn echt in slaap gesust”: Kristien Verbelen (Vlaams Belang) mag naar de Kamer van Volksvertegenwoordigers

“Ik wil in Brussel een aantal West-Vlaamse thema’s op de politieke agenda zetten”, zegt Kristien Verbelen (42) die voor het Vlaams Belang in de federale Kamer van Volksvertegenwoordigers mag gaan zetelen.
The post “We zijn echt in slaap gesust”: Kristien Verbelen (Vlaams Belang) mag naar de Kamer van Volksvertegenwoordigers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maarten Breckx, Aster Nzeyimana en Jarno Bertho vullen de HLN EK PRONO in: doe zélf mee en maak kans op geweldige prijzen!

Het EK voetbal staat voor de deur, en dus ook onze HLN EK PRONO! Voorspel de uitslagen van alle wedstrijden, beantwoord de schiftingsvragen en maak zo kans op fantastische prijzen – waaronder tickets voor de matchen van de Rode Duivels. VTM NIEUWS-voetbaljournalisten Maarten Breckx en Jarno Bertho, en commentator Aster Nzeyimana geven alvast het goeie voorbeeld. Ontdek hun voorspellingen hieronder

Lees meer »

Duitse president uit “gevoel van schaamte” over ergste nazi-bloedbad in Frankrijk

De Duitse president Frank-Walter Steinmeier heeft zijn “gevoel van schaamte” uitgesproken over het ergste nazi-bloedbad in Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog bij Oradour-sur-Glane. Hij hield er maandag voor de 80e verjaardag van de moordpartij een toespraak in het Frans. De Franse president Emmanuel Macron benadrukte de Frans-Duitse verzoening als fundament van een gemeenschappelijk Europa.

Lees meer »

Zo schatten de Belgen de EK-kansen van Rode Duivels in (en de mannen dromen iets meer dan de vrouwen)

Is de Belg optimistisch, of eerder pessimistisch over de kansen van onze Rode Duivels op het EK? Onderzoeksbureau Nielsen Sports Belgium ging het via een steekproef bij 2.000 landgenoten na. Wat blijkt? Vier procent ziet ons land straks Europees kampioen worden. Dat is (niet geheel verrassend) minder dan het vorige EK. Al zijn de mannen iets optimistischer dan de vrouwen.

Lees meer »

Stadenbergfeesten met een Frans tintje

Het Feestcomité Stadenberg organiseert op 5, 6 en 7 juli de 41ste editie van de Stadenbergfeesten. Die krijgen ook dit jaar een Frans tintje mee. De opbrengst van de feesten komt ten goede aan de wijkbewoners.
The post Stadenbergfeesten met een Frans tintje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goederentrein ramt sneltrein in India: minstens 8 doden

Bij een aanrijding tussen een goederentrein en een sneltrein in de Indiase deelstaat West-Bengalen zijn zeker acht doden gevallen. Een twintigtal anderen raakte gewond, meldt India Today. Andere media melden al 15 dodelijke slachtoffers. De goederentrein reed van achteren op de stilstaande sneltrein in.

Lees meer »

Eerste Belgische titel wenkt voor Niels Reynvoet en Reningenaar Kris D’alleine

Met meer dan een handvol titelkandidaten kondigde het Kroon-Oil BRC zich dit jaar opnieuw veelbelovend aan. De wedstrijden ontgoochelen in elk geval niet, want bijna elke keer kregen we een secondestrijd. Niels Reynvoet, de Oost-Vlaming met Kris D’alleine uit Reninge aan zijn zijde, heeft halfweg het kampioenschap de beste kaarten in handen.
The post Eerste Belgische titel wenkt voor

Lees meer »

Armie Hammer spreekt voor het eerst over beschuldigingen van kannibalisme: “Dankbaar voor elk hoofdstuk in mijn leven”

Armie Hammer (37) heeft voor het eerst sinds hij begin 2021 beschuldigd werd van seksueel misbruik een interview gegeven. In de podcast ‘Painful Lessons’ praat hij openhartig over de aantijgingen die het einde van zijn acteercarrière betekenden. “Ik ben nu op het punt in mijn leven waar ik dankbaar ben voor alles wat me overkomen is.”

Lees meer »

Horeca Zottegem over late communicatie stad: “Verplichting bekers op BK 23 juni komt te laat en is niet overal haalbaar”

Volgende week zondag wordt het BK wielrennen in Zottegem gereden. Vorige week kregen horecazaken in en rond het parcours een brief van de stad, waarin ze verplicht worden bekers te gebruiken of een veiligheidsagent in te zetten. Die moet dan controleren of niemand een glas of fles meeneemt naar buiten. "Waarom wisten wij dat niet vroeger", klinkt het, "nu nog

Lees meer »