Eerste Belgische titel wenkt voor Niels Reynvoet en Reningenaar Kris D’alleine

Met meer dan een handvol titelkandidaten kondigde het Kroon-Oil BRC zich dit jaar opnieuw veelbelovend aan. De wedstrijden ontgoochelen in elk geval niet, want bijna elke keer kregen we een secondestrijd. Niels Reynvoet, de Oost-Vlaming met Kris D’alleine uit Reninge aan zijn zijde, heeft halfweg het kampioenschap de beste kaarten in handen.

Nadat de coronapandemie mee zorgde voor de komst van enkele nieuwe wedstrijden, blijft het Belgisch kampioenschap op zoek naar de ideale formule om alle manches aan boord te houden. Het systeem van het ‘Belgian Rally Championship’ en de ‘Belgian Rallying Cup’ van vorig jaar werd niet overal even goed onthaald en werd vanaf dit seizoen vervangen door twee aparte kampioenschappen: Divisie 1 en Divisie 2.

Divisie 1 vormt het decor voor de titelstrijd zoals we ze vroeger kenden en heeft zeven wedstrijden op de kalender. In de eindafrekening mogen de deelnemers hun zes beste resultaten laten meetellen, waarbij ze maximaal één resultaat kunnen inbrengen dat ze behaalden in een manche van Divisie 2.

Secondestrijd

Wie serieuze titelambities heeft, moet dus zeker in vijf van de zeven Divisie 1-manches aantreden. Alle titelkandidaten waren eind februari dan ook van de partij in Sint-Truiden voor de traditionele seizoensopener. Net als vorig jaar draaide de Rally van Haspengouw uit op een secondestrijd tot op het einde met Maxime Potty, de huidige Belgisch kampioen, in een hoofdrol.

De Citroën-rijder begon als snelste, maar moest na een foutje de leiding laten aan Cédric Cherain. De Luikenaar hield uiteindelijk amper drie seconden voorsprong over op Potty. Met een derde plek op slechts vijf seconden toonde Niels Reynvoet meteen dat er ook met hem serieus rekening moet gehouden worden dit jaar. Van West-Vlaamse zijde liet Bjorn Syx uit Dikkebus zich opmerken met onder meer een derde tijd, maar na diverse problemen moest hij vrede nemen met een tiende plek algemeen.

Jos Verstappen

Na de Rally van Haspengouw werd bekend dat de Aarova Rally in Oudenaarde ophoudt te bestaan. De Divisie 2-wedstrijd in Oudenaarde was een van de drie mogelijkheden om extra punten te sprokkelen voor de Divisie 1-rijders. De titelkandidaten moesten nu ofwel al in de Rallye de Ardennes of de TAC Rally aan de bak.

Maxime Potty koos voor de manche in Dinant, maar vond nooit volledig zijn draai in de regen. De Nederlander Jos Verstappen pakte er een overtuigende zege en toonde na een vijfde plek in de Rally van Haspengouw dat ook hij een volwaardige titelkandidaat is.

“Reynvoet maakte uiteindelijk het verschil in de regen en boekte zijn tweede zege op een rij”

Cédric Cherain ging dan weer de strijd aan met Niels Reynvoet in de TAC Rally. Reynvoet maakte een furieuze start en dwong daarbij zijn Waalse tegenstrever in de fout. De Citroën-piloot uit Oudenaarde behaalde daarmee zijn eerste zege in Tielt voor merk- en gouwgenoot Vincent Verschueren.

Eind april vonden alle toppers elkaar terug in Namen voor de Rallye de Wallonie. De Fransman Stéphane Lefebvre zorgde er met een Skoda Fabia voor wat extra animo. Hoewel de voormalige Belgische kampioen meteen meedeed voor het podium, moest hij op de eerste wedstrijddag aan de kant met een defecte transmissie.

De wedstrijd werd aanvankelijk gedomineerd door thuisrijder Adrian Fernémont, die later het commando moest overlaten aan Jos Verstappen.

Hattrick

Toen beiden op zondag aan de kant moesten na respectievelijk een foutje en dubbele lekke band, kregen we nog een zinderende finale voorgeschoteld waarbij Reynvoet, Potty en Cherain op één proef van het einde door amper drie seconden werden gescheiden. Reynvoet maakte uiteindelijk het verschil in de regen en boekte zijn tweede zege op een rij voor Potty en Cherain.

De Sezoensrally in Bocholt maakte na een jaar afwezigheid opnieuw zijn opwachting op het hoogste niveau van het Belgisch kampioenschap. De wedstrijd op de Maaskiezel telde slechts 140 kilometer tegen de klok, zodat de onderlinge verschillen ook nu weer bijzonder klein bleven. De hoofdrolspelers luisterden ook nu weer naar de namen Maxime Potty en Niels Reynvoet en ook in Bocholt viel de beslissing pas in de slotproef.

Reynvoet scoorde met slechts drie seconden voorsprong een hattrick en zag bovendien de overige titelkandidaten steeds meer terrein verliezen. Jos Verstappen ging op de slotproef nog van de baan met een podiumplaats in zicht, terwijl Cédric Cherain, die nooit volledig in de wedstrijd zat en ook nog eens lek reed, niet verder raakte dan een negende plaats.

Titelstrijd

Met nog vier Divisie 1-manches te gaan, is het bilan duidelijk. Niels Reynvoet leidt voorlopig comfortabel met 99 punten, 23 meer dan Maxime Potty. Cédric Cherain liet al enkele steken vallen en telt momenteel 44 punten, evenveel als Vincent Verschueren. Jos Verstappen moet het na twee opeenvolgende nulscores met 38 punten doen.

Het spel met de schrapresultaten kan het nog lang spannend maken, maar het is duidelijk dat Niels Reynvoet in poleposition ligt om zijn eerste Belgische titel te veroveren. Nu de Oost-Vlaming met de Ypres Rally en de Omloop van Vlaanderen meer op zijn terrein komt, moet hij in staat zijn om de titelstrijd in een definitieve plooi te leggen.

The post Eerste Belgische titel wenkt voor Niels Reynvoet en Reningenaar Kris D’alleine is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verthé Interieurs en Wijnen Vanassche lanceren actie: “Lekkere wijn voor goed doel”

Verthé Interieurs, een interieurwinkel vlakbij de Markt van Harelbeke, organiseert een wijnactie ten voordele van Het Ventiel. Die vzw zet zich in voor mensen met jongdementie. Met de actie wil Verthé Interieurs ervoor zorgen dat zij beter ondersteund worden.
The post Verthé Interieurs en Wijnen Vanassche lanceren actie: “Lekkere wijn voor goed doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cercle Brugge begint Europees voetbal bij het Schotse Kilmarnock: “Er gaan zelfs supporters van Anderlecht en Club mee”

Met de eigen wagen, een bus, de trein of het vliegtuig: zo maken duizend supporters van Cercle Brugge op donderdag 25 juli de verplaatsing naar Schotland, want dan neemt groen-zwart het op tegen Kilmarnock FC in de heenwedstrijd van de tweede kwalificatieronde van de Europa League. Onder hen ook Frederik Boi en Geert Leys.
The post Cercle Brugge begint

Lees meer »

“Die eerste streep zon opnieuw voelen op mijn huid was zalig”: Cato (28) over haar strijd tegen een levensbedreigende hersentumor

Ze voelde zich weken misselijk en had zware pijnscheuten. “Stress”, klokt het. Maar de Gentse Cato Deschuytter (28) bleek een hersentumor van 5 centimeter te hebben. Kanker was de diagnose en ze had vijftig procent kans om te overleven. “Ik had zoveel plannen en die moesten allemaal de koelkast in.” Een jaar later doet ze haar verhaal.

Lees meer »

Els’ huis stortte 14 jaar geleden deels in, zus Karin zamelt nu geld in voor nieuwe woonst: “Ik betaal nog steeds voor een huis dat ik niet heb”

In 2010 stortte de achterbouw van het huis van Els De Craecker (48) in Steendorp deels in door graafwerken bij de buren. Pas veertien jaar later is het proces achter de rug en krijgt ze 71.000 euro uitbetaald. “Onvoldoende voor een nieuw huis, en ik betaal nog steeds af voor het huis dat ik niet meer heb”, vertelt Els. Zus

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Biden zal kandidatuur evalueren als hij een medisch probleem zou krijgen – Opnieuw roept invloedrijke Democraat Biden op om zich terug te trekken

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

“Ik ken bijna alle klanten bij naam”: ‘t Beenhouwerietje sluit na 31 jaar definitief de deuren in Roeselare

Na 31 jaar sloot Frank Goossens (60) voorgoed de deuren van zijn ambachtelijke slagerij ‘t Beenhouwerietje langs de Spanjestraat in Roeselare. Ondanks de moeilijkere laatste jaren, waarin Frank onder andere zijn vrouw Ria verloor, blikt hij terug op ruim dertig mooie jaren. “Ik ken 98 procent van de klanten bij naam.”
The post “Ik ken bijna alle klanten bij

Lees meer »

“Het is niet meer dan normaal dat Nicola wat jaloers is”: Glen Cuyle (21) mag naar de Spelen… ten koste van broer Nicola

Tweelingbroers Glen en Nicola Cuyle (21) zijn onafscheidelijk. De twee gymnasten uit Ingelmunster trainen wekelijks zo’n dertig uur samen, studeren samen en zijn ook daarbuiten zowat altijd samen. Nu mag de ene zich opmaken voor de Olympische Spelen, terwijl de andere net naast een ticketje voor Parijs greep. Een gesprek met de broers.
The post “Het is niet meer

Lees meer »