14 Jordaniërs en 5 Iraniërs overleden tijdens bedevaart in Mekka, 17 vermisten

In Saudi-Arabië zijn zeker 14 Jordaniërs en 5 Iraniërs omgekomen tijdens de hadj in Mekka. Dat melden de ministeries van Buitenlandse Zaken van Iran en Jordanië. Nog eens 17 Jordaniërs zijn vermist. De dodelijke slachtoffers uit Jordanië zijn overleden aan een zonnesteek, laat het land weten. De doodsoorzaak van de 5 Iraanse slachtoffers is niet bekend. 

Meer krantenkoppen in België

Politie legt illegaal feestje met 250 bezoekers stil in As

De politie heeft een uit de hand gelopen privéfeest stilgelegd in de Ambachtslaan in As. Dat schrijft TVL en dat is nieuws is bevestigd aan onze redactie. Incidenten waren er niet, maar er was wel overlast van geparkeerde auto’s en luide muziek. "Er waren heel wat mensen aanwezig die niet uitgenodigd waren", klinkt het bij de politie.

Lees meer »

“Toen mijn urine zwart was, besefte ik: oei, dit is niet goed”: Kiley (18) stort in op Taylor Swift-concert door zeldzame ziekte

Het concert van Taylor Swift in Parijs veranderde het leven van Kiley (18) uit Borgerhout voorgoed, ook al zag ze er geen minuut van. Haar lichaam ging vlak voor de start van de show in shutdown. Weken later werd een zeldzame auto-immuunziekte vastgesteld. “Toen ze uitlegden wat de ziekte van Berger is, begon ik keihard te huilen.”

Lees meer »

Economen over voorstel van Conner Rousseau (Vooruit) om investeringen “buiten begroting” te houden: “Logica zelve, maar zal Europa hierin meegaan?”

Economen Wim Moesen en Koen Schoors vinden het een goed idee om zogenoemde ‘productieve investeringen’ voortaan "buiten de Belgische begroting" te houden. Vooruit-kopstuk Conner Rousseau wil dat de volgende federale regering daarover met Europa in overleg gaat. Uit een nieuw rapport blijkt alvast dat ons land fors onder zijn eigen investeringsdoelstellingen blijft.

Lees meer »

De vijfde editie van Marke Boem Boem is halverwege

Voor de vijfde keer organiseert het comité Marke Boem Boem vzw het openluchtfestival Marke Boem Boem in het park van het OC: een gratis evenement met optredens, animatie, foodtrucks en kinderprogramma. Na Frankrijk, Italië, USA en het Verenigd Koninkrijk kiezen ze dit jaar voor het thema ‘Down Under, Australia’.
The post De vijfde editie van Marke Boem Boem is

Lees meer »

“Zonder tussenkomst van haar zoon, was ze wellicht dood”: Oostendenaar (49) steekt partner met mes in de hand en probeert haar daarna te wurgen

“Onder invloed van alcohol stak Ivan V. (49) in Oostende zijn vriendin met een mes in de hand. Daarna probeerde hij haar tot twee keer toe te wurgen. Tot de zoon van het slachtoffer tussenbeide kwam. Nu riskeert V. een fikse celstraf. “Je kneep haar keel minstens dertig seconden toe. Besef je wel hoelang dit is?”
The post “Zonder

Lees meer »

Dodelijk slachtoffer van aanslag op Trump geïdentificeerd: “Corey dook op zijn familie om ze te beschermen”

De aanslag op oud-president Donald Trump tijdens een campagnerally in Pennsylvania heeft ook een dodelijk slachtoffer geëist. Het gaat over brandweerman en vader van twee Corey Comperatore. Een spoedarts die vlakbij stond in de tribune verleende hem de eerste hulp. Gouverneur Josh Shapiro van Pennsylvania sprak met zijn vrouw en twee dochters, schrijft CNN.

Lees meer »

Jasmine Jaspers en collega’s van Sven De Ridder Company gaan laatste rechte lijn in voor nieuw zomerstuk ‘Hoog in de lucht’

Enkele maanden nadat heren Sven De Ridder en Brik Van Dyck definitief mochten genieten van hun penitentiair verlof van ‘Prison Party’, draaien de motors van de Sven De Ridder Company weer overuren. Want hoewel de zomer nog moet beginnen, werden alle voorstellingen die het gezelschap zal spelen tot en met de zomer van volgend jaar, nú al bekend. Het vierluik

Lees meer »