Canada vermoedt betrokkenheid India bij moord op Canadese sikh-leider, India noemt beschuldigingen “absurd”

De Canadese autoriteiten menen dat “geloofwaardige elementen” wijzen op de betrokkenheid van India bij de moord op een sikh-leider in het westen van Canada in juni. Dat heeft premier Justin Trudeau maandag gezegd in het parlement. India noemt de beschuldigingen “absurd”.

Meer krantenkoppen in België

Zeven politici, twee dagen, één kasteel. Achter de schermen van ‘Het conclaaf’ van Eric Goens: “Een positieve dynamiek? Helemaal mislukt”

Vanavond start op VTM een vierdelige reeks, waarin Eric Goens zeven politieke kopstukken een weekend lang opsloot in een kasteel in de Ardennen. De politici kregen het vuur aan hun schenen gelegd, door Goens én de andere deelnemers. Van Bart De Wever die een staking afkondigde tot premier De Croo die ervandoor ging: wij doken achter de schermen van ‘Het

Lees meer »

Dossier mensensmokkel onvolledig, proces uitgesteld: “Het dossier is een draak: het is groot en spuwt vuur!”

Het proces in beroep tegen zeven leden van een grote Koerdische mensensmokkelbende, is met een sisser begonnen. De advocaat van een van de kopstukken, vond dat er te veel stukken in het dossier ontbraken. “Dit dossier is een draak: het is groot, lelijk en het spuwt vuur!”
The post Dossier mensensmokkel onvolledig, proces uitgesteld: “Het dossier is een draak:

Lees meer »

“Dit moment is niet toevallig”: Roger Housen legt uit waarom Poetin zijn defensieminister heeft ontslagen en wat de gevolgen zijn voor de oorlog

Russisch president Vladimir Poetin heeft na 12 jaar en in volle oorlogstijd zijn minister van Defensie aan de kant geschoven. Waarom moet Poetins vertrouweling Sergej Sjojgoe nu plaats maken? En wat betekent deze machtswissel voor Rusland en de oorlog in Oekraïne? Oud-kolonel Roger Housen beantwoordt jouw zeven meest prangende vragen.

Lees meer »

PORTRET. De Slovaakse schutter Juraj Cintula (71): een man die het gewicht van zijn woede niet langer kon dragen

In Slovakije is de man die premier Robert Fico neerschoot, aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade. Daarvoor riskeert hij levenslang. Juraj Cintula (71) zou aan de politie hebben verteld dat hij Fico alleen wou verwonden, maar geen spijt heeft van zijn daad. Wat weten we intussen over zijn motieven? Dweepte hij werkelijk met extreemrechts? Waarom nam hij het eerder voor

Lees meer »

Nu Biden wapenleveringen stopt: heeft Israël nog wapens genoeg om oorlog te winnen? “Maar één ding staat Netanyahu in de weg”

Israëlisch premier Benjamin Netanyahu is vastberaden om zijn offensief op miljoenenstad Rafah verder te zetten. Ook zonder de VS. “We kunnen het ook alleen, desnoods vechten we verder met onze vingernagels.” 3 Amerikaans president Joe Biden houdt in een ongezien sterke reactie namelijk de levering aan Israël van 3.500 bommen tegen. Maar kan Netanyahu wel verder zonder de steun van

Lees meer »

Gaat ‘Thermomixbende’ vrijuit?Rechter weert info van telefonie-onderzoek uit dossier: “Dit is tegen alle regels van de privacy”

“Het recht op een eerlijk proces is miskend en alle bewijs dat via het retro-actief telefonie-onderzoek is verkregen, moet uit het dossier worden geweerd.” De rechter in Kortrijk oordeelde dat er in het onderzoek naar een Brusselse bende, die verdacht wordt van de roof van 921 Thermomixen en dure stofzuigers van het merk Kobold in Beveren-Leie bij Waregem, geen wettelijke

Lees meer »

82-jarige dame uit De Panne opgelicht voor meer dan 100.000 euro: “Vrouw aangehouden, man vrijgelaten”

Een 82-jarige vrouw uit De Panne werd vorige maand opgelicht voor meer dan 100.000 euro. Dat geld werd van haar bankrekening gehaald. De politie Westkust pakte een koppel op uit De Panne. “Een 50-jarige vrouw legde gedeeltelijke bekentenissen af en werd aangehouden”, meldt het parket. “Haar man (60) stelde niet op de hoogte te zijn en werd vrijgelaten.”
The

Lees meer »

Striptekenaar Mario Boon bundelt oorlogsverhalen over Fort Eben-Emael in nieuw album: “Dit mag nooit vergeten worden”

Striptekenaar en uitgeweken Truienaar Mario Boon (50) heeft zijn nieuw album ‘Vreemde vogels boven Eben-Emael voorgesteld in het Fort Eben-Emael. In zijn nieuw werk gaat Boon dieper in op de brutale Duitse inval – vandaag precies 84 jaar geleden – die de moderne oorlogsvoering voorgoed zou veranderen. "Een verzameling verhalen die nooit vergeten mag worden", vindt Boon.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Geen humanitaire catastrofe” in Rafah, beweert Netanyahu – Hezbollah claimt succesvolle droneaanval ‘ver’ in Israël

Er voltrekt zich geen humanitaire catastrofe in de stad Rafah, beweert de Israëlische premier Benjamin Netanyahu woensdag. Volgens Netanyahu heeft Israël dat vermeden door “bijna een half miljoen mensen uit de gevechtszone in Rafah te evacueren”. Het Israëlische leger voert er momenteel een bloedig grondoffensief uit. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 15 mei terug.

Lees meer »

Zonnepanelen op site Militair Hospitaal: “Belangrijke mijlpaal”

Energiehuis Oostende biedt advies en begeleiding aan particulieren en kmo’s voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Onlangs begeleidde Energiehuis Oostende de eigenaars van het Militair Hospitaal (VME) bij de installatie van zonnepanelen op de paviljoenen met erfgoedwaarde.
The post Zonnepanelen op site Militair Hospitaal: “Belangrijke mijlpaal” appeared first on KW.be.

Lees meer »

WEERBERICHT. Ook morgen nog code geel voor neerslag in Limburg. Wat te verwachten van pinksterweekend? “Maandag wordt de beste dag”

Een grote storing speelt ons land vandaag en morgen parten. Het KMI heeft code geel afgekondigd voor zware regenval van vrijdagmiddag tot zaterdagochtend in de provincie Limburg. Gaat dit kwakkelweer nog lang duren en hoe zit het met het pinksterweekend? “Zaterdag komt er wat verspreide regen en buien in de voormiddag en na de middag wordt het beter”, zegt onze

Lees meer »

Bedrijf dat miljoenen verdiende met snoeien van taxussen wordt vervolgd voor fraude: “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies”

De zaakvoerder van een bedrijf dat arbeiders leverde om taxussen te snoeien, riskeert 5 jaar cel voor grootschalige sociale fraude. Volgens het arbeidsauditoraat werd 2,6 miljoen euro aan sociale lasten niet betaald. Samen met tien anderen stond hij voor de rechter terecht, maar daar betwiste hij alles. “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies.”

Lees meer »

Goud voor Jean-Marie en Monique

Op 19 april 1974 gaven Jean-Marie Eeckhout (69) en Monique De Loore (69) elkaar het jawoord. Die huwelijksverjaardag vierden ze in restaurant De Golf op de Zeedijk in het bijzijn van hun familie. Jean-Maire werkte hard voor zijn gezin. Hij deed dat als mechanieker bij staalproducent ArcelorMittal. Monique bleef ondertussen thuis om voor hun kinderen
The post Goud voor

Lees meer »