Canada vermoedt betrokkenheid India bij moord op Canadese sikh-leider, India noemt beschuldigingen “absurd”

De Canadese autoriteiten menen dat “geloofwaardige elementen” wijzen op de betrokkenheid van India bij de moord op een sikh-leider in het westen van Canada in juni. Dat heeft premier Justin Trudeau maandag gezegd in het parlement. India noemt de beschuldigingen “absurd”.

Meer krantenkoppen in België

Na de gratis schoolmaaltijden van Vooruit: wat zijn de breekpunten van de andere zes partijen om in een regering te stappen?

De kiezer moet nog naar de stembus en de regeringen zijn nog lang niet gevormd, maar toch vliegen de breekpunten van politieke partijen al in het rond. Een campagnestunt? Mogelijk, maar het zet nog eens duidelijk in de verf welke thema’s elke partij cruciaal vindt. Wat is voor elke partij essentieel om in een regering te stappen? En hoe haalbaar

Lees meer »

Weyts (N-VA) schenkt 310.000 euro per jaar aan verdere ontwikkeling Canon van Vlaanderen

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een beheersovereenkomst van vijf jaar gesloten met de ‘Stichting Canon van Vlaanderen’. Die onafhankelijke stichting staat in voor het beheer en de verdere uitwerking van de Canon van Vlaanderen. Zo zit er onder meer een Franse vertaling en een project met historische kaarten in de pijplijn. De stichting krijgt een toelage van 310.000

Lees meer »

Zedelgemse cultuurprijzen en KATZ-expo met jeugdkunst: “De drempel laag houden en lesgeven op maat van talent”

De jaarlijkse cultuurprijzen reikte de cultuurraad uit aan twee unieke kunsttalenten van eigen bodem: architect Maarten Vanbelle en ambachtelijk hout- en metaalbewerker Simon Tanghe. ‘Beeld pakt uit’ toont tijdelijk kleurrijk werk van Zedelgemse kinderen die zich uitleven in de Kunstacademie Torhout-Zedelgem (KATZ).
The post Zedelgemse cultuurprijzen en KATZ-expo met jeugdkunst: “De drempel laag houden en lesgeven op maat van

Lees meer »